ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 6, 2011

Függvény típus tulajdonsággal?

Numcsi · 2011. Júl. 6. (Sze), 22.48
Gyerekek. Ezt nem értem.

function foo(string $bar) {
    echo $bar;
}

foo('bar'); //Elvileg a 'bar' stringet kéne kiíratnia.
A hangsúly a string részen van. Pontosan ő mit vár? class interface-lést értem, de talán ő string objektumot kér? Kétlem. Egyébként mire jó ez?
 

Milyen kódolású emailt?

Webdev · 2011. Júl. 6. (Sze), 16.58
Sziasztok!

A kérdésem rövid: A PHP-ból küldött emaileket milyen kódolással érdemes kiküldeni? Mondjuk ha idegen betűket is tartalmazhat (Ł), és magyar ékezetes betűk is előfordulhatnak benne.

ISO8859-2 vagy UTF-8 ?

Maga a rendszer UTF-8, csak nem tudom, hogy emailben mennyire szokás UTF-8-at

Köszönöm
 

Lejárt tanúsítvány?

H.Z. v2 · 2011. Júl. 6. (Sze), 09.55
Pár napja vettem észre, hogy ha mobilról megnyitom a weblabor fórumát (http://weblabor.hu/forumok), akkor naponta egyszer kapok egy figyelmeztetést, hogy lejárt tanúsítványt küldött a szerver...
Pardon??? Én nyomát sem látom https-nek az oldalakon, de akkor miért? Van valakinek ötlete? Ja! Megnéztem: a weblabor.hu-é a tanúsítvány és májusban járt le, ha minden igaz.
 

CSS 3 nem jelenik meg IE 9-ben

srmark · 2011. Júl. 6. (Sze), 01.06
Sziasztok!
Egy portálon készített oldalt próbálok az 5 nagy böngészőre ugyanolyan kinézetűvé tenni, 4-re sikerült szinte ugyanolyanra megcsinálni, de az IE 9-ben minden rossz, olyan mintha nem támogatná a kódokat mint a régebbi IE-k. Az oldal linkje:
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin.hot?m_id=30435

Mivel ez egy portálon van, nem tudom az egész oldalt alakítani, csak a dobozok tartalmát megadni, és css-t hozzáadni amivel felül lehet írni az alap stílust, egy css fájlba dolgozok ennek a linkje:
http://users3.ml.mindenkilapja.hu/users/srmark/uploads/foto_mag_css.css

Amiket az IE nem jelenít meg az az összes CSS 3 kód, szöveg és doboz árnyékok, border-radius, amiket elvileg már támogat a 9-es verzió, csak gyakorlatban nem. A css fájlban bent van a moz-os, és a webkit-es előtagú kód is, és persze a valid CSS 3 is.
Ezen felül a fent levő "menü" sem jelenik meg, ez 3 darab div, és 3 darab "a" tag amiket egyenként pozícionáltam a helyükre, és méreteztem.

Előre is köszönöm a segítséget!