ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 5, 2011

flash meretek

bokigabi · 2011. Okt. 5. (Sze), 20.56
udv,
az lenne a kerdesem, hogy hogyan tudom ugy megcsinalni a weblapom, hogy pl a main tag amibe minden cuccot beteszek, mindig kozepen legyen, ugy probaltam, hogy beallitom hogy left10% right 10% es a merete 80%,
es azon belul tettem megegy tagot aminek 100% a merete (ugye ez viszonyul ahhoz amibe tettem) ebbe betettem egy flasht aminek fix a merete
az a problemam, hogy kulonbozo meretu monitorokon mashogy jelenik meg a flash, mivel annak fix merete van,
megprobaltam annak is a meretet szazalekosan megadni egy adott tagon belul, jol is mukodott, de ahogy feltoltottem a netre, utana ugyanazzal a bongeszovel mar nem az adott tagon beluli ertek %at vette figyelembe hanem az egesz oldalat.
ugyhogy itt elakadtam, van arra mod hogy a flash merete is egyutt valtozzon az oldaleval, vagy esetleg nem igy kell magat a fo ablakot meretezni annak erdekeben hogy mindig kozepen legyen?
elore is kosz a segitseget
 

Külön css IE és egyéb böngésző számára

Pepita · 2011. Okt. 5. (Sze), 17.54
Üdv mindenkinek!
Az jutott eszembe - de lehet, hogy hülyeség -, hogy a fránya IE ha már úgy kilóg a sorból, kapjon külön css-t. Keresgéltem, találtam egy-két dolgot, majd ezt faragtam belőle:

Helyi fájlrendszer elérése (JavaScript)

Karvaly84 · 2011. Okt. 5. (Sze), 16.20
Helló guruk!

Ma jutott eszembe egy ötlet miként tudnám magam egy hosszabb JavaScript projekttel lekötni. Már egy éve tanulom a JavaScript-et és szeretnék valami nagyobbat csinálni benne, de sok mindenre persze még nincs rálátásom mert nem elterjedt. Egy böngészőben futó alkalmazást szeretnék JavaScript alapokon, ami modulokkal bővíthető, egy modul kb. annyiból állna hogy egy adott programozási nyelvhez adna támogatást. A kérdésem evvel kapcsolatban hogyan tudok böngészőből matatni a fájlrendszeren ha lehet egyáltalán?

Ui.: Ja és engem inkább linkek, leírások, a ti tapasztalatok alapján felállított hozzáoszlások érdekelnének, és nem a már kész megoldások, mert a nulláról szeretném felépíteni ezt a dolgot. Ehhez igazított JavaScript library-vel meg ilyesmi. És nem baj ha nem böngésző független csak a Gecko és WebKit érdekel.
 

Ckeditor

fapapucs · 2011. Okt. 5. (Sze), 15.31
Sziasztok!

Már régóta ücsörgünk egy ckeditor problémán.
Minden működik a ckeditorban de a mentés nem akar.
Külön form post-ra készítettünk egy gombot, így beírja az adatbázisba, de elég ócska megoldás ha van azon a panelen egy mentés gomb.
Járt már valaki hasonló cipőben? Életre tudta kelteni a ckeditor mentés gombját!

Üdv
 

Webprogramozó internetes alkalmazásfejlesztő OKJ képzés

TanfolyamOKJ.hu · 2011. Okt. 5. (Sze), 00.13
Legyél Te is megbecsült szakember az Európai Unió bármely országában OKJ-s internetes alkalmazás-fejlesztő végzettséggel és EUROPASS bizonyítvánnyal, kiemelt fizetéssel! Webprogramozó (internetes alkalmazásfejlesztő, Java, PHP) OKJ tanfolyamunkra még nem késő jelentkezned! http://tanfolyamokj.hu