ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 3, 2011

"Bővebben" gomb egyszerűen

emesemese · 2011. Okt. 3. (H), 16.28
Sziasztok!

Szeretnék egy "bővebben" gombot rakni cikkek alá. Van ( lesz ) egy kisebb blog rész az oldalamon, amibe 8-10 cikket tervezek majd rakni, tehát keveset. És azt szeretném megoldani, hogy a magán a blog főoldalon szerepeljen az összes cikk "lista nézetben" tehát minden cikknek az elejéből mondjuk 5-6 sor aztán "bővebben" gomb, majd kinyílik a teljes cikk. Az nem kikötés, hogy minden cikkből pontosan mennyi sor / karakter.

Hasonló mint a joomla rendszerben a <hr id="system-readmore">
Egy sima vonalat szúr be és ami alatta van, az rejtve van. Bele lestem ebbe is de ez nekem túl komplex, sorokat is számol illetve más is funkciói is vannak.

Nekem egy tök egyszerű megoldás kellene ez a vonalas trükk tetszetős. Hogyan tudnám ez megoldani php-ban, hogy ami a vonal alatt van az rejtve legyen?

Ha erre van más megoldásotok arra is nyitott vagyok.

Köszönöm szépen a válaszokat / segítséget

Üdv: Emese
 

lenyíló menü nem működik helyesen

osiris · 2011. Okt. 3. (H), 14.49
Sziasztok!

Egy szimpla lenyíló menüt készítenék. Találtam is hozzá segítséget, nagyjából testre szabtam, de 2 problémám még van vele.
Szeretném ha a menükből lenyíló lista alján a border lekerekítve jelenne meg. CSS3-mal meg lehetne oldani, de nekem valami olyan megoldás kellene ami böngészőfüggetlen, tehát IE alatt is ugyanúgy fut.

A másik dolog, egy elég csúnya hiba. A menüpontok közül nem mindegyik lenne lenyíló, a megírt kód viszont ezt nem veszi figyelembe, így lehetséges hogy pl az 5. menüpont megnyomásakor (ami egyébként nem lenne lenyíló) lenyílik a 7., a 7.-nél a 11. Van erre valami megoldás?

Ezen a linken meg tudjátok nézni:

http://smoothmenu.freeweb.hu/

Előre is köszönöm a segítséget!
 

Packt Open Source Awards

Greg · 2011. Okt. 3. (H), 12.49
A Packt kiado iden is megrendezi az Open Source Awards versenyt, ahol a szavazok kozott kisorsolnak egy Amazon Kindle-t. A kategoriakat es a jelolteket a lenti linket lathatjatok es a kategoria linkjere kattintva lehet szavazni. Sok sikert ;)

https://www.packtpub.com/open-source-awards-home/voting-stage
 

jquery Block UI + Form

Individual · 2011. Okt. 3. (H), 12.13
Üdv,

a problémám abban merül ki, hogy használok a jquery block UI-t azaz csak használnám, mert ha bele teszem egy formba akkor nem teljesen jelenik meg, és nem veszi figyelembe a timeout értéket sem. Ha formon kívül van akkor teljesen jól működik.

Kód:

$(document).ready(function() {
	$('#FrmID > .input_class').click(function() {
		$.blockUI({
			theme:    true,
			title:    'Címsor',
			message:  'Megjelenítendő írás',
			timeout:   3000
		});
	});   
   });

<form id="FrmID" style="margin:0;" method="post" action="">   
      <input class="input_class" type="submit" name="input_name" value="" />
     </form>
Hogyan bírjam működésre a formon belül?
A válaszokat előre köszönöm!
 

Elosztott adatbázis kialakítása

krisy · 2011. Okt. 3. (H), 09.24
Sziasztok!

Két komponensből álló, egymással adatbázison keresztül kommunikáló rendszer tervezésén dolgozom éppen. A két komponens az alábbi:
- motor
- felület

Korábban már láttam hasonló fejlesztéseket, és szinte mindegyiknél probléma volt, hogy a motor időnként nagyon leterhelte az adatbázist, és ilyenkor a felület is belassult.

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy ez ne fordulhasson elő?

Gondolom, 0. ötletként a két komponenst fizikailag két különböző gépre lehetne tenni, de ezen kívül milyen más megoldás lehet?
Mondjuk legyen két adatbázis instance ugyanazon a gépen, és ezek közül a motorhoz tartozó legyen úgy belőve (nice, memória, stb.), hogy mindenképpen jó válaszidőt adjon a felhasználónak, a motorhoz tartozó pedig úgy, hogy megkapja "ami marad"?
Vagy a felülettel kapcsolatos táblákhoz érdemesebb olyan storage engine-t választani, ami memóriában tartja az adatokat?

Milyen megoldások/tool-ok vannak ilyesmire?

köszi,
krisy