ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 3, 2008

Apróhirdetés kezelő script

Matyi Gábor · 2008. Május. 3. (Szo), 23.42
Az intenet tele van ingyenes szolgáltatásokkal: lehet saját webtárhelyem, e-mail címem, blogom, fórumom, képgallériám stb. Olyan szolgáltatást nem találtam, ahol egy saját karbantartású apróhirdető rendszert tudnék üzemeltetni. Ismer e valaki ilyen szolgáltatást?

Konkrétatn arról van szó, hogy adott egy működő weboldal, amelynek jelenleg az az egyetlen próbélémája, hogy nincs rajta apróhirdetés kezelő. Erre kéne megoldást találni.

Tudom, az egyik megoldás, hogy fogok egy cms-t, aminek van apróhirdetés modulja, és testreszabom. De ez azt jelentené, hogy egy tök új weboldal kellene készíteni, ezt nem szeretném. Bőven elegendő lenne egy olyan php- script, amit kiteszek a jelenlegi működő oldal mellé, pl. www.enoldalam.hu/aprohirdetes. De ilyen sriptet (ingyenes) nem találtam.

Van e tippetek?
 

dojo addOnLoad firefox esetén későn fut le

zmb · 2008. Május. 3. (Szo), 15.57
Sziasztok!

Adott egy dojo 1.1.0. A manual szerint a dojo.addOnLoad segitsegevel lehet feliratkozni a dom ready esemenyre. Operaban (9.27) es Explorerben (6) jo , viszont Firefoxban (2) nem. Olyan, mintha siman a window.load esemenyre iratkoznek fel (gyk a kepek letoltodese utan fut le az esemenykezelo). Ha a rakeseresett megoldast hasznalom, akkor firefox alatt is mukodik.

Mindenfele kodok, amikkel teszteltem:
x.html

<html>
<head>
	<script type="text/javascript" src="js/dojo/dojo.js"></script>
	<script type="text/javascript">
		function init() {
			dojo.byId("alma").innerHTML = "alma!";
		}
		dojo.addOnLoad(init);	
	</script>
</head>
<body>
	<h1 id="alma"></h1>
	<img width="100" height="100" src="out.php" />
</body>
</html>
out.php:

<?php
	header("content-type: image/gif");
	$fp = fopen("image.gif", 'rb');
	fpassthru($fp);
	sleep(5);
?>
A kep termeszetesen megvan (jo 2.5 mega, es meg is jelenik ahogy van).

Ha minden kotel szakad, akkor irok egy sajat megoldast erre (lasd fentebb linket), de jobb lenne, ha a dojot fel tudnam hasznalni erre.
 

MySql adatbázis illetve táblák másolása másik adatbázisba

becy86 · 2008. Május. 3. (Szo), 14.45
Helló!

Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom azt megcsinálni, hogy van egy MySql5-ös Db-m és van pár táblám egy database-ben, amit másik számítógépen szeretnék használni(házi bemutatásáról lenne szó és valahogy el szeretném vinni a suliba az adatbázisom a táblákkal és azon tartalmukkal együtt). Ezt hogyan tudnám megcsinálni?

Válaszokat előre is köszönöm!