ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 16, 2008

A böngészők eltérő JavaScript kezeléséről

Török Gábor · 2008. Május. 16. (P), 14.39
Jan Wolter Javascript Madness publikációjában az aktívan JavaScriptet használó Web Paint-by-Number honlap fejlesztése közben végzett kisérleteit, tapasztalatait gyűjtötte össze, amelyekbe a böngészők oldaláról a JavaScript eltérő kezelése kapcsán futott bele. Értekezésében elsősorban az eseménykezeléssel kapcsolatos problémákat boncolja, de szó esik a dinamikus szkript betöltésről és a renderelést végző motorokról (layout engine) is. Jan cikke végén az egyes böngészőkről alkotott véleményeit összegzi; kiszámíthatóság szempontjából például jobbnak tartja az IE hibáit, mint az Opera gyors iramú fejlesztését, ahol a bugok javításai sokszor újakat szülnek.
 

Google Doctype

Török Gábor · 2008. Május. 16. (P), 12.26
Webfejlesztőknek szóló tudáshalmaz a Google-től
 

Távoli fájl elérése PHP-ből

PetyaKmet · 2008. Május. 16. (P), 11.41
Sziasztok!

A problémám a következő:
Egy fájlt szeretnék olvasni egy scripttel, de sajnos letiltották azt, hogy programmal hozzá lehessen férni.

Ez a parancs:
$file=file("http://www.domain.hu/file.csv");
Ez a hibaüzenete:
Warning: file(http://www.domain.hu/file.csv) [function.file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /data/web/sajatdomain.hu/files/scriptek/letolto.php on line 10


Manuális úton viszont simán letölthető!
Tudtok valamit javasolni, amivel kikerülhető lenne ez a védelem?

Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
Üdv: Péter
 

NetBeans 6.1 on Fedora 9

Török Gábor · 2008. Május. 16. (P), 08.12
Egyszerűen telepíthető Fedora 9 alatt az IDE
 

Különítsd el webalkalmazásod publikus részét

Török Gábor · 2008. Május. 16. (P), 06.57
A PHP fejlesztőket megcélzó Rails blogot már többször is elővettük a Weblabor hasábjain, nemrég PHP to Ruby Reference ötletüket blogmarkoltuk, ahol több tucat PHP-ben megismert függvény Rails alatti használatát mutatják be a készítők. A Rails for PHP programmers legutóbbi bejegyzésében – melynek tartalma a vele egybecsengő nevű könyvben kerül bővebb kifejtésre – arra hívja fel a figyelmet, hogy webalkalmazás fejlesztés során csak azokat az állományokat tegyük a webszerveren keresztül láthatóvá, amelyeket tényleg szükséges, hogy a kliens elérhessen; konfigurációs fájlokat, önállóan nem meghívott kódkomponenseket stb. helyezzük a wwwroot fölé.