ugrás a tartalomhoz

A böngészők eltérő JavaScript kezeléséről

Török Gábor · 2008. Május. 16. (P), 14.39
Jan Wolter Javascript Madness publikációjában az aktívan JavaScriptet használó Web Paint-by-Number honlap fejlesztése közben végzett kisérleteit, tapasztalatait gyűjtötte össze, amelyekbe a böngészők oldaláról a JavaScript eltérő kezelése kapcsán futott bele. Értekezésében elsősorban az eseménykezeléssel kapcsolatos problémákat boncolja, de szó esik a dinamikus szkript betöltésről és a renderelést végző motorokról (layout engine) is. Jan cikke végén az egyes böngészőkről alkotott véleményeit összegzi; kiszámíthatóság szempontjából például jobbnak tartja az IE hibáit, mint az Opera gyors iramú fejlesztését, ahol a bugok javításai sokszor újakat szülnek.
 
1

Legdurvább

janoszen · 2008. Május. 17. (Szo), 19.16
Nekem a legdurvább élményem az elmúlt időben az volt, hogy ha IE 7 alatt DOM-mal hozok létre node-okat class attribútumokkal, akkor a classokra hivatkozó CSS szabályok nem lesznek érvényesek az újonnan létrehozott nodeokra.
2

className

vbence · 2008. Május. 17. (Szo), 22.48
Legjobb tudásom szerint az IE mindig is a "className" attribútumot hazsnálta. Még akkor is, ha a setAttribute-on keresztül állítod.
3

CSS...

janoszen · 2008. Május. 17. (Szo), 23.10
Hát, setAttribute-al adtam hozzá a class-t, de a CSS baromira nem volt érvényes rá. :]
4

Épp azt mondom...

vbence · 2008. Május. 18. (V), 08.41
hogy "className"-et kell, akkor is, ha setAttribute-ot használsz. Ez mindig is így volt az IE-vel.