ugrás a tartalomhoz

Apróhirdetés kezelő script

Matyi Gábor · 2008. Május. 3. (Szo), 23.42
Az intenet tele van ingyenes szolgáltatásokkal: lehet saját webtárhelyem, e-mail címem, blogom, fórumom, képgallériám stb. Olyan szolgáltatást nem találtam, ahol egy saját karbantartású apróhirdető rendszert tudnék üzemeltetni. Ismer e valaki ilyen szolgáltatást?

Konkrétatn arról van szó, hogy adott egy működő weboldal, amelynek jelenleg az az egyetlen próbélémája, hogy nincs rajta apróhirdetés kezelő. Erre kéne megoldást találni.

Tudom, az egyik megoldás, hogy fogok egy cms-t, aminek van apróhirdetés modulja, és testreszabom. De ez azt jelentené, hogy egy tök új weboldal kellene készíteni, ezt nem szeretném. Bőven elegendő lenne egy olyan php- script, amit kiteszek a jelenlegi működő oldal mellé, pl. www.enoldalam.hu/aprohirdetes. De ilyen sriptet (ingyenes) nem találtam.

Van e tippetek?
 
1

classified ads

Drawain · 2008. Május. 4. (V), 00.57
Itt találsz párszázat
2

classified modul esetleg ingatlanos modulból átbarkácsolva?

Matyi Gábor · 2008. Május. 6. (K), 10.30
köszi. Sajnos rengeteg a fizetős ezek között, az ingyenesek között pedig nem találtam olyan hirdetési modult, amit keresek. Egy olyan hiredető rendszerre lenne szükségem, ahol vannak kategóriák, a kategóriákra kattintva egy lista nézetben lehet a hirdetések között böngészni, ebben a nézetben legyen némi szöveg + egy vezérkép legyen. A hirdetésre kattintva pedig a teljes hirdetés szövege olvasható legyen, alatta néhány csatolt képpel. Illetve minden hirdetésnek legyen lejárata, ez pedig ekkor kerüljön ki a listából.

Ilyesféle funkcionalitást eddig csak ingatlanos modulok esetében láttam, de azoknál az oldalgazda tudta feltölteni az új hirdetéseket, nekem pedig olyan kell, ahol aki regisztrál, az tudjon hirdetést is feltölteni. De nem is ingatlanok lennének hirdetve.

Lehetőségként megnézném még a wordpresst vagy drupalt is, hogy ott miként lehet ezt megvalósítani. Ezen rendszerek classified moduljai első ránézésre szintén másnak, mint amiket elképzeltem. Van e tippetek, hogy miként lehetne ezt megvalósítani - úgy hogy ne kelljen tök új modult írni erre?
De nekem az is jó, ha tudtok mondani olyan cms-t (joomlát kivéve), amelyikbe (1) lehet cikket feltölteni, (2) legyen benne képgaléria, (3) legyen benne valami fórum, (4) ezt a hirdetési modult amit írok, szintén minimális változtatásokkal meg lehessen csinálni (5) a szerkesztőfelülete olyan legyen, hogy átlagos képességű felhasználó tudja szerkeszteni benne az adatokat.
3

Miért nem írod meg ...

Max Logan · 2008. Május. 6. (K), 10.48
Egy egyszerű apróhirdetés összeütése nem nagy feladat. Ha már van egy működő oldal, ahova lehet regelni, akkor 1 (max 2) nap alatt megvan egy ilyen apróhirdetés modul.
4

azért mert...

Matyi Gábor · 2008. Május. 6. (K), 11.14
biztos vagyok benne, hogy van néhány óra alatt összedrótozható megoldás is, nagyjából ennyi munkát lenne érdemes most ebbe belefeccolni.

Egyébként valószínűleg az lesz, hogy megírom (typo3)
5

Mit érdemes és mit nem

Max Logan · 2008. Május. 6. (K), 11.18
Ha már egyszer CMS-sel dolgozol és nem igazán találsz kész megoldást, akkor megírod most magadnak. Lehet, hogy 2x-3x annyi időt szánsz rá, mint alap esetben gondoltad, de akkor már van egy kész modul a kezedben, amit később csak kicsit kell fabrikálni és majdnem nulla munkával jön a pénz a következő ilyen jellegű munkánál.
6

Közösségnek

Joó Ádám · 2008. Május. 6. (K), 17.32
És vissza lehet vele adni a közösségnek ;)
7

Igen ...

Max Logan · 2008. Május. 6. (K), 17.44
... de ezt nem írtam, mert számomra egyértelmű (a nyílt forrás híve vagyok).

Van már pár cucc, amit publikálni fogok, de jelenleg krónikus időhányban szenvedek (még a bugkeresés hátravan + egy-két helyen csiszolgatás + doksi írás).
8

Nyugi

Joó Ádám · 2008. Május. 6. (K), 18.46
Nem számonkértem, és főleg nem rajtad, csak a te hozzászólásodhoz kapcsolódott :)
9

Nem vettem ...

Max Logan · 2008. Május. 6. (K), 18.59
... a szívemre. Értettem, hogy mire utaltál és megjegyeztem, hogy nekem már van mit adni a közösségnek, csak hát idő kellene publikálható állapotra hozni.
10

nekem is kellene

enakos · 2008. Jún. 7. (Szo), 16.09
Szia Gábor!
Engem is érdekelne egy ilyen ingyenes apróhirdetés kezelő program. Te találtál már?
11

még nem találtam...

Matyi Gábor · 2008. Jún. 8. (V), 17.14
de el is lett napolva az ügy. Egy typo3-as ismerősöm is vizsgálta már az ügyet, arra jutottunk, hogy meg kell írnunk egy ilyen extensiont.
Én egyébként ingatlanos modulokat vennék alapul, azoknak az a bajuk, hogy még csak az oldalszerkesztő tehet fel rá hirdetést, és nem bárki.
12

aprohirdetés

enakos · 2008. Jún. 9. (H), 22.30
és tudsz esetleg ilyen ingyenes modult? nekem most az sem baj, ha csak az oldal szerkesztője tehet fel rá hirdetést.
Gondolom az úgy működik, hogy az olvasó betudja küldeni a hirdetést, de csak a szerkesztő helyezheti el a honlapon.