ugrás a tartalomhoz

MySql adatbázis illetve táblák másolása másik adatbázisba

becy86 · 2008. Május. 3. (Szo), 14.45
Helló!

Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom azt megcsinálni, hogy van egy MySql5-ös Db-m és van pár táblám egy database-ben, amit másik számítógépen szeretnék használni(házi bemutatásáról lenne szó és valahogy el szeretném vinni a suliba az adatbázisom a táblákkal és azon tartalmukkal együtt). Ezt hogyan tudnám megcsinálni?

Válaszokat előre is köszönöm!
 
1

phpmyadmin

dc-hungary · 2008. Május. 3. (Szo), 14.51
szia

belépsz a phpMyAdmin-ba, ott bal oldalt kiválasztod az adatbázist, amit másolni szeretnél, aztán felül ami megjelenik menü, ott válaszd ki az Export menüt.

Alul a jobb alsó sarokba van egy végrehajt gomb, arra rányomsz, és ami megjelenik szöveg azt kimásolod egy txt-be, és elmented.
ezt kell elvinned a suliba.
ott annyi a teendő hogy ugyan így belépsz phpMyAdminba-, kiválasztod az adatbázist ,aztán a felső menüben SQL menü, oda beilleszted a txt tartalmát és kész is vagy.

Ha hibát ír, akkor ne válassz ki adatbázist, hanem simán SQL -és illeszd be, vagy pedig a mentett szövegből szedd ki a CREATE DATABASE részt.

remélem tudtam segíteni :)
2

mysqldump

eszkimoka · 2008. Május. 3. (Szo), 19.58
3

MySql adatbázis illetve táblák másolása másik adatbázisba

becy86 · 2008. Május. 3. (Szo), 20.10
Igen ezt én is néztem. Ez egy progi? Vagy mi ez a shell> prompt? Vagy hogy tudom használni?

Köszi a választ!
4

egyszerűbb

dc-hungary · 2008. Május. 3. (Szo), 21.47
egyszerűbb ha az én megoldásom választod, ahogy így kiszűrtem a kérdéseidből :)
próbáld meg előbb azt aztán ha nem sikerül, akkor tedd fel a kérdésed, hogy konkrétan mit nem értesz és segítünk
5

j2ee+mysql

becy86 · 2008. Május. 4. (V), 00.55
Akkor leírom pontosan, hogy mit is szeretnék. Csináltam egy J2EE alkalmazást, amiben nincs semmi php, hanem Visual Web JSf, EJB3... Ebben az alkalmazásban használok Entity Bean-ket, amikkel kapcsolódok a MySql adatbázistábláimhoz és oda szúrok be illetve kérdezek le adatokat. MySql-t a MySql Command Line Client-el indítom, ahol a mysql> prompt mögé írom be a dolgokat. Ezt az alkalmazást kell bemutatni a suliban és valahogy ugyebár el kell vinnem a db táblákat és azok tartalmait.

Tehát ezt hogy tudom megvalósítani?

Próbálkoztam azzal, hogy mikor feltelepítettem a mysql-t, annak a Data könyvtárában vannak a database-ek. Ezeket kimásoltam és egy másik gépre felmásoltam, amin szintén mysql van, és mikor beírtam a MySql Command Line Client-ba, hogy show tables, akkor mutatta azon táblákat, amikre szükségem van, de ha beírtam azt, hogy select * from adatok;, akkor azt írta, hogy Table database.adatok does not exist. Tehát ez a próbálkozás nem működött :(

Válaszodban írtad a phpAdmin-t, gondolom az kapcsolódik a php-hoz(php-t nem ismerem).

Tehát nekem az kell, hogy elindítom a MySql Command Line Client-et, létrehozok egy databese-t és abban csinálok táblákat és ezeket a táblákat a tartalmukkal együtt hogyan tudnám átvinnni egy másik gépre?? Tulajdonképpen ez teljesen független kérdés a j2ee-től és a php-tól is!

Köszi a válaszod!!!

Remélem most érthetően le tudtam írni :)
6

mysqldump

eszkimoka · 2008. Május. 4. (V), 10.21
Add ki ezt a parancsot a parancssorban:
mysqldump Adatbazis_nev -u Felhasznalo_nev -pJelszo > dumpfile.sql
ahol az _nev vegű szavak és a Jelszo helyére a megfelelőket helyettesítsd.
Ha mindent jól csináltál, akkor előáll a dumplfile.sql szöveges állomány, melyben a tábláidat létrehozó és adatokkal feltöltő SQL utasítások vannak.

A suliban lévő mysql-ben is hozd létre az otthonival egyező nevű adatbázist (ha szükséges, akkor előtte a felhasználót is):
mysql> CREATE DATABASE Adatbazis_nev;
Majd futtasd le a dump állományt valahogy így:
mysql> \. dumpfile.sql
Így létrejönnek a táblák és benne lesznek az adatok is.
7

köszi

becy86 · 2008. Május. 5. (H), 00.25
Köszi szépen eszkimoka a segítséget, sikerült megcsinálnom!!!! :)