ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 30, 2008

lightwindow beillesztes utan nem mukodik

elba · 2008. Már. 30. (V), 22.10
Probalok lightwindowt beilleszteni egy oldalra, de nem mukodik, es nem tudom hol lehet a hiba...minden logikusnak tunik...

http://www.elba00.ultraweb.hu ---itt a negyedik gomb alatt van egy galéria link...nem megy...innen szeretnem ha mukodne.

holott:
onmagaban egy ures htmlben igen: http://www.elba00.ultraweb.hu/lightwindow.html <--ezt ctrl+c be mert nem linkel at, tobb css hiba van benne, de az mindegy most)
Igazabol eloszor ezt a html-t szerkesztettem, majd a js es css linkeket frissitve a body-ban levo reszt bemasoltam a megfelelo div-be. De nem megy.

Amit csekkoltam:
javascript,css linkek,
kep linkek
tagek bezarva...

amit sejtek:
-a javascriptek utik egymast (habar kiprobaltam ugy is, hogy az osszes tobbit ervenytelenitettem ezeket es ugy sem megy - jquery, moo, es a prototype.lite)
-valami kavarodas lehet a tagokkal, header-ekkel....

Probalok leszokni a cigirol, es most nagyon nem jo hogy ez nem megy....
Ha valaki segitene athidalni a problemat, vagy segitene mas modot talalni arra, hogyan mukodhetne lightwindow az oldalrol azt meghalalnam.
koszonom.
 

64k textarea limit

pora · 2008. Már. 30. (V), 13.33
Sziasztok!

Belefutottam egy olyan problémába, hogy Firefox 2-ből post metódusú form textarea-jában levő tartalom 64k-nál chunk-olva érkezik meg a szerverhez.

Google-lal annyit találtam a jelenségről, hogy a Win32-es oprendszerek sajátossága ez a működés.

Találkoztatok már ilyennel? Tudtok rá valamilyen megoldást?

Kösz

pora
 

Dátum ellenőrzés + szamárvezető

Bitman · 2008. Már. 30. (V), 13.30
Sziasztok!

Fejlesztek egy weblapot, és felmerült egy olyan igény, miszerint a dátum mezőkbe az adott formátumú dátumot úgynevezett szamárvezetős megoldással lehessen beírni - user oldali javascript a megoldás.
A dátum formátum: "2008. 03. 30."

A szamárvezető alatt azt értem, hogy alapesetben az adott input mező így nézzen ki:
____. __. __. És a billentyűn csak annyit kelljen beírni, hogy 20080330, és akkor automatikusan a fenti formátumban íródik be. Tehát a javascript minden szám beírásnál tulajdonképpen cseréli a következő alsóvonalat a beírt számra, és amikor a ". "-höz ért, akkor ugrik a következő _-ra.
Az alapeset ez lenne, azonban van, amikor már konkrét, adatbázisból vett dátumot kell esetleg átírni, és akkor ez a szám lenyomásnál cserélem a következő alsóvonalat az éppen beírt karakterre nem célravezető...

Próbáltam erre keresni valami publikus js-t, de nem találtam, csak ilyen alap dátum ellenőrző szkripteket, de hát nem is igazán tudom, hogy miként lenne érdemes erre rákeresni, gondoltam itt hátha találkozott már valaki ilyennel, és eszébe jut valakinek egy régi általa ismert megoldás..

Előre is köszönöm!

Üdv,
Ákos