ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 23, 2008

Popupba postolas

chop · 2008. Már. 23. (V), 23.40
A tema adott, egy form adatait kellene egy megnyilo popup ablakba kuldeni, GET-tel nem jo, mert filefeltolesrol lenne szo. Varom a javaslatokat!

Koszi!
 

Fa szerkezetbe új elem beillesztése

marcl · 2008. Már. 23. (V), 19.27
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
Egy olyan fa szerkezetett szeretnék felépíteni, amiben fentről lefele és balról jobbra kellene beletenni az elemeket, de minden mélységeben szimetrikusnak kellene lenni a fának. Akinek van ötlete az írjon. ​

Tehát:

Fa szerkezet
 

mysql sp paraméter átadása IN() záradékhoz

Szekeres Gergő · 2008. Már. 23. (V), 19.11
egy tárolt eljárással szeretnék menteni egy táblába előre nem meghatározott mennyiségű adatot. a mentés során ellenőriznem kell, hogy az adott adatok(tulajdonképpen egy másik tábla id-jai) az adott felhasználóhoz tartoznak. ezzel nincs is probléma, a baj ott kezdődik, hogy a lekérdezés WHERE IN(@p_id) rész nem működik megfelelően.

Az sp p_id paramétere text típusú, így a CALL spneve('1,3,4,5'); szintakszissal hívom meg az eljárást. ilyenkor csak a legelsőnek (jelen esetben 1-es) megadott számot kérdezi le. hogyan lehetne ezt megoldani? alternatív megoldás is érdekel, ami hatékony. (értsd: nem egyesével ellenőzitni az idkat..)
 

Xmail telepítés!

gabesz666 · 2008. Már. 23. (V), 13.58
Ha valaki már tapasztalt a témában leírhatná hogyan kell konfigolni. Semmi extra nem kell, egyetlen user küldene levelet, az admin. Kell-e valami spec. header a mail() függvénynél?
 

Média szerver kérdés

passat_gt · 2008. Már. 23. (V), 12.50
Üdv!

Jómagam és egy barátom elkezdtünk egy oldalt fejleszteni, amiben a fő hangsúly zenék és videók feltöltésén lenne. Oldalról most nem akarok bővebben mesélni, maradjon titok, de nem kell megijedni, nem egy újabb youtube klónról van szó

A gondunk az, hogy anyagilag nem állunk a legjobban és egy ilyen oldal szerverigényével sem vagyunk teljesen tisztában.

A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen volumenű oldalnak milyen szerverekre, mekkora sávszélességre van szüksége a problémamentes használatához?

Esetleg vannak direkt erre specializálódott cégek, akik ilyen célra biztosítanak szervereket, sávszélességet?

Ja, és még annyit, hogy a tárolt tartalom nem jogvédett, nemtudom ez fontos e.

Előre is köszi a válaszokat!
 

Saját ajax-motor hiba

xmouse · 2008. Már. 23. (V), 12.42
Sziasztok!

Összedobtam egy kis ajax-motort, de van vele egy problémám. Amikor egyszerre vagy egymás után több kérelmet indítok (különböző példányokból), akkor csak az egyik tér vissza eredménnyel, tehát valahogy összeakadnak.
Arra gondoltam, hogy a request-et az objektum sajátjává kéne tenni, de nem tudom, hogy lehet ezt megtenni. Tudna valaki segíteni?

ajax = function(){
	
	this.makeRequest = function(method, url, callbackFunction, data){
		request = window.XMLHttpRequest ? new XMLHttpRequest() : new ActiveXObject("MSXML2.XMLHTTP.3.0");
		request.open(method, url, true);
		request.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
		request.onreadystatechange = function(){
			if (request.readyState == 4 && request.status == 200) {
				callbackFunction();
			}
		}
		request.send(data);
	}
	
	this.getResponse = function(){
		if (request.responseText) {
			return (request.responseText);
		}
		else {
			return (request.responseXML);
		}
	}
	
}
Köszi:

xmouse
 

PHP szkrirpt prioritásának beállítása

vbence · 2008. Már. 23. (V), 11.19
Sziasztok!

Egy butaság fogalmazódott meg bennem az imént: nem lenne értelme egy php szkript elején (vagy akár hataccessből) beállítani a szkript processének prioritását?

Például tételezzük fel, hogy a keresés a legCPUigényesebb művelet az oldaladon (mondjuk 20 cikk-megnyitással egyenértékű). Ha le tudnánk szállítani az adott művelet (keresés) prioritását, akkor nem szenvedne a másik X user eközben, bár a keresés egy kicsit több ideig tartana, de csak annyival, amennyi tényleges kérés érkezik eközben a könnyen teljesíthető fajtából.

Persze, tudom, hogy a mysql-ben történik a munka oroszlánrésze, ami más process, mint a PHP. Ott talán értelme lenne külön userrel elérni a DB-t. Ott a lassú queryknek szentelt user élvezne kisebb prioritást, mint a normál user.

És mi van az időkorláttal. Mi lenne, ha nem lőnénk ki 30 mp után a szkripteket, hanem 20 másodperc után lesűlyesztjük a prioritást és 40 továbi másodperc után lőnénk ki? Így egy blokoló művelet (mondkuk más szerverről adatok lekérése) számára több időnk lenne, és egy elszabadult szkript sem eszik meg annyi értékes erőforrást a 40 másodperc IDLE prioritással, mint még 10 másodperc teljesértékű futással.

Vagy ha már itt tartunk: miért idő limit van, miért nem CPU idő limit (rsuage)? Elég egyszerűen meg lehetne különbötetni egy erőforrászabáló szkriptet egy olyantól, aki csak várakozik (pl. a fenti szerver-szerver kommunikáció).

Ötletek? Esetleg hallott / használ valaki létező megoldást?

B
 

Táblázat feltöltése, az év minden napjával

dc-hungary · 2008. Már. 23. (V), 10.14
sziasztok

Leírom röviden, hogy miről is lenne szó..
Szóval van egy fodrász weblap, ahol Online lehetne időpontot rendelni.
És én úgy gondolom, hogy ahhoz hogy ez jól állátható, kezelhető legyen, szükség lesz egy táblára, amiben az év összes napja benne van, és mellete az is, hogy melyik napra esik az a dátum.

Mert.. vegyük példának, hogy van mondjuk március 26(szerda) , a fodrász reggel 9 től , este 5ig dolgozik.
Node, mondjuk leakar foglalni egy illető, egy hajfestést, vagy valami nagyobb műveletet, ami mondjuk nem 1óra, hanem 2.
Lefoglalja mondjuk 12-14 óráig.
Akkor a foglalásnál ez a lehetőség már ne legyen elérhető a többiek számára, csak a szabad órák..
A vasárnapokat, autómatikusan tiltani kéne, de ezt én megtudom oldani.

Akkor sincs gond, ha a fodrász kivesz egy szabadságot, elvileg.. mert ő megtudná adni, hogy melyik naptól meddig, és azokat a napokat, letiltani..

Remélem érthető voltam, és tud nekem valaki segíteni!

ÜDV: Dani