ugrás a tartalomhoz

Média szerver kérdés

passat_gt · 2008. Már. 23. (V), 12.50
Üdv!

Jómagam és egy barátom elkezdtünk egy oldalt fejleszteni, amiben a fő hangsúly zenék és videók feltöltésén lenne. Oldalról most nem akarok bővebben mesélni, maradjon titok, de nem kell megijedni, nem egy újabb youtube klónról van szó

A gondunk az, hogy anyagilag nem állunk a legjobban és egy ilyen oldal szerverigényével sem vagyunk teljesen tisztában.

A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen volumenű oldalnak milyen szerverekre, mekkora sávszélességre van szüksége a problémamentes használatához?

Esetleg vannak direkt erre specializálódott cégek, akik ilyen célra biztosítanak szervereket, sávszélességet?

Ja, és még annyit, hogy a tárolt tartalom nem jogvédett, nemtudom ez fontos e.

Előre is köszi a válaszokat!
 
1

Nem egyszerű

janoszen · 2008. Már. 23. (V), 16.23
Nem egyszerű feladatba vágtátok a fejszéteket. A probléma egyrészt a sávszélesség, ami nyilvánvalóan a használattól függ. Ezt senki nem tudja megjósolni előre Nektek, de sztem a szabvány 100 megás háló nagyon kevés ideig lesz elég. A nagyobb probléma a videók konvertálása. Rengeteget szívtunk vele és pl egy konvertáló szál egy processzort lazán megeszik 100%-ra, szal egyből 8 magos szerverrel kezdődött a történet.

Videóra vannak specializált megoldások, mint pl a ustream.tv, zenére nem tudom, de azt általában nem is nagyon kell konvertálni.

A média szerver csak annyit tesz, hogy lehetővé teszi, hogy a teljes letöltődés előtt is tudsz benne tekerni, de ezt a részét akár teljesen ki is lehet hagyni.

Adott esetben nyilván, van cég akit meg lehet keresni, de arra számíts hogy nem lesz olcsó.

Ami a jogvédettséget illeti, csak annyit tesz, hogy Artisjus barátunknak kell-e csengetni vagy sem.

Szerk: vannak itt nálam ez ügyben sokkal tapasztaltabb emberek is, szal akár lehet hogy van egyszerűbb és olcsóbb megoldás. :) Nehéz ötleteket adni egyébként, mert a projekt szinte semmilyen paraméterét nem mondtad el.