ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 22, 2008

MySQL vs UTF8-order

ptibor · 2008. Nov. 22. (Szo), 21.32
Hello

Egy apró problémám lenne csak
van egy rendszer, ami tárol többszáz nevet, de mivel az oldal sok helyen ajaxot használ, így muszáj volt utf8-at használnom. ezzel nem is lenne bajom, DE az utf8 a magyar ékezetes karaktereket ugye mindenféle speckó karakterrel oldja meg, és így is érkezik az adatbázisból, így az order paraméterrel a rendes nevek előtt jelennek meg azon nevek, amik ékezetes betűvel kezdődnek.
A nagy kérdés arra vonatkozik, hogy van e arra mód, hogy az "order by"-en belül oldjam meg ezt a problémát.
(arra már gondoltam, hogy a kapott tömbben kellene egy korrektúra, majd sorbarendezés, de mivel a többsorral rendelkező eredmények egy olyan objektumban esnek ki, aminek minden sora egy tömb. Így ez egy kissé megbonyolítja a dolgot)

remélem valakinek sikerült megfejteni a kérdést. Előre is köszi

T.
 

Űrlap adatai SQL-ben majd összegés lekérdezése.

dawidhun · 2008. Nov. 22. (Szo), 15.39
Üdv!

Egy elégé nehéz problémával állok szemben. Már átnéztem ezernyi oldalt a neten de még mindig nem találtam meg a megfelelő megoldást.

A feladatom:
Egy 25 kérdésből álló kérdőív készítése. Kérdésenként 6 lehetséges válasz (osztályzatok 0-tól 5-ig).

A probléma:
Megírtam html-ben a kérdőívet majd formáztam css-el. Megírtam az alap php kódot ami feldolgozza majd e-mail formájában továbbítja az eredményeket.
Ezzel már csak az a probléma, hogy kb. 200-an fogják kitölteni és mindezt 1 óra leforgása alatt. Egyrészről feldolgozási problémái is vannak annak, ha csak az egyes kitöltések eredményeit küldi el e-mailenként másfelől SQL-ben tárolva és onnan lekérdezve a végeredmény és az egyes kitöltések eredménye sokkal megfelelőbb lenne.
Először arra gondoltam, hogy txt-ben tárolom egy sima +1 el de ezt elvetettem miután mondták, hogy milyen intervallum alatt és hányan fogják kitölteni.

Ha valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan változtassam meg a php kódot úgy, hogy sql adatbázisban tárolja mind a 25 kérdés 6 lehetséges válaszaira adott értékeket összegzés és külön-külön kitöltés formájában életet mentene. (:$)
A külön-külön kitöltési eredmények annyira nem is fontosak, mert akkor max.

Három DIV változó szélességgel tölrténő megadása

fERI · 2008. Nov. 22. (Szo), 13.41
Sziasztok!

Az alábbi megjelenési problémával van gondom:
Van egy DIV-em (ami a keret) és ebben kellene nekem 3 db DIV-et egymás mellé tennem úgy, hogy a következő feltételeket teljesítse az alábbi szerkezet mellett:

<div id="keret">
	<div id="baloldal">változó tartalom baloldalon</div>
	<div id="kozepen">változó tartalom középen</div>
	<div id="jobboldal">változó tartalom jobboldalon</div>
</div>
-a három DIV szélességének (baloldal+kozepen+jobboldal) ki kellene töltenie a keret DIV szélességét;
-mind a három DIV-ben előre nem ismert, egy soros tartalom található (de az biztos, hogy a három tartalom szélessége nem lesz hosszabb, mint a keret div szélessége.

A CSS területén valami ehhez hasonlóig jutottam el:

div#keret{
	position: relative;
	width: 500px;
	border: 1px solid #000000;
}
div#baloldal{
	position: relative;
	float: left;
	background-color:#CCCCCC;
}
div#kozepen{
	position:relative;
	float: left;
	background: #99FFFF;
}
div#jobboldal{
	position: relative;
	float: left;
	background-color:#FFCCFF;
}
Abban kérném a segítséget, hogy a szélességek megadásával kapcsolatban mit kellene megadni. Már vagy 3 napot próbálkoztam, de nem jött össze (úgy néz ki, hogy ehhez nagyon láma vagyok, bocsássátok meg nekem!). A szélességek megadásával kapcsolatban direkt nem adtam meg semmit, mert nem szeretném a tisztelt közösséget a butaságaimmal befolyásolni.

Felvetődhet a kérdés, hogy hova kellhet nekem egy ilyen? Egy cikkeket tartalmazó dobozt kellene összeállítanom úgy, hogy a középső DIV-nek egy vonal a kitöltése középen (háttér nélkül, mivel más átmeneti színekre rálóghat).