ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 21, 2008

CSS author?

zoliky · 2008. Nov. 21. (P), 20.33
A kovetkezot olvastam egy konyvben:
With even a moderately complicated stylesheet, it is likely that two or more rules will target the same element. CSS handles such conflicts through a process known as the cascade. The cascade works by assigning an importance to each rule. Author stylesheets are considered the most important, followed by user stylesheets, and finally the default stylesheets used by your browser or user agent. To give users more control, they can override any rule by specifying it as !important—even a rule flagged as !important by the author.


Azt ertem, hogy a bongeszonek van egy beepitet stilus lapja, amelyet felul tudok irni mint user.
De akkor ki az "author" ? Valaki elmagyarazna ?
Koszonom!
 

MySQL adatköltöztetés

rrd · 2008. Nov. 21. (P), 19.12
Hari,

MySQL 5.0.67-0ubuntu6

adott egy adatbázis 10-12 adattáblával borzalmasan szervezetlenül és teljesen összevissza. Az adatbázis egy webshop rendszeres vevőinek az adatait tartalmazza a szolgáltatás jelenleg is el.

Az adatbázist teljesen át kell strukturálni. Készítettem egy új AB sémát. Az az elképzelésem, hogy fogom és INSERT INTO SELECT utasításokkal átpumpálom a jelenlegi adatokat az új struktúrába es utána mar nem kell a régivel foglalkoznom. Arra gondoltam meg, hogy triggerek segítségével gondoskodom arról, hogy ha a szolgáltatás bizonyos részei meg a régi adatbázis sémával dolgoznak akkor az ottani módosítások automatikusan belekerüljenek az újba is.

Ott akadtam fenn, hogy az adatok áttöltése nem akar elindulni. Pl a régi tábla a user az új tábla az uj_userek. (Ebben mondjuk nem változik a struktúra, de ez most itt nem számít)
INSERT INTO uj_userek
( id, usercsoport_id, nev, email, jelszo, created, modified, telefon, szamla, szamlanev, szamlacim, sumrendelesdarab, sumrendelesosszeg )
SELECT user.id, 1, user.nev, user.email, user.jelszo, user.reg_date, user.last_login, user.telefon, user.szamla, user.sznev, user.szcim, user.rendeles_db, user.rendeles_ossz
FROM user
Erre ezt kapom:
#1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`akarmidb/uj_userek`, CONSTRAINT `fk_userek_usercsoportok` FOREIGN KEY (`usercsoport_id`) REFERENCES `usercsoportok` (`id`))

A usercsoportok táblában egyenlőre egyetlen rekord van, aminek id-je 1. A SELECT utasításban ezt az 1-et manuálisan írom be, a régi táblában szereplő usercsoport_id adatok használhatatlanok.

Tehát ha jól láttam, hogy hogyan is kell ezt megcsinálni akkor a foreign key constraintnak teljesülnie kellene, hiszen megkapja az 1-et ami egy létező id a kapcsolt táblában.

De úgy néz ki mégsem jól latom mert nem megy. Mi a gondja?
 

Több FCKEditor az oldalon

fERI · 2008. Nov. 21. (P), 14.58
Sziasztok!

Az alábbi dologban kérnék segítséget:

Van egy adminisztrációs felület, melyen 2 db FCKEditor-t szeretnék megjeleníteni. A megjelenítést a két helyen az alábbi PHP kóddal valósítom meg:
$oFCKeditor = new FCKeditor($FCKEditorID);
$oFCKeditor->BasePath = $BaseRUL;
$oFCKeditor->ToolbarSet = $ToolBarSet;
$oFCKeditor->Height  = $Magassag;
$oFCKeditor->Width = $Szelesseg;
$oFCKeditor->Value = $Value;
$oFCKeditor->Create();
A fenti példának megfelelően a két azonosító legyen Editor1 és Editor2, és fontos megemlíteni, hogy az Editor1 töltődik be előbb. Az szerkesztők megjelennek rendesen.

Amikor a tartalom szerkesztéssel végeztem, szeretném a tartalmakat a szerverre feltölteni prototype.js használatával.

Készítettem egy JavaScript osztályt, mely összegyűjti a szükséges információkat a tartalmak beküldéséhet, beleértve az editorok tartalmát is.

Az editorok tartalmát az alábbi JavaScript kóddal szereném kiszedni a szerkesztőből:
var FCKEditorTartalomEditor1 = FCKeditorAPI.GetInstance('Editor1');
var TartalomEditor1 = FCKEditorTartalomEditor1.EditorDocument.body.innerHTML;
var FCKEditorTartalomEditor2 = FCKeditorAPI.GetInstance('Editor2');
var TartalomEditor2 = FCKEditorTartalomEditor2.EditorDocument.body.innerHTML;
Az Editor1 azonosítóval rendelkező szerkesztővel nincs gond (azaz a FCKEditorTartalomEditor1 értéke object). Viszont a második szerkesztő esetén annak ellenére, hogy az editor az oldalon gond nélkül megjelent, JavaScript-ből nem lát semmit a böngésző, azaz a FCKEditorTartalomEditor2 változó értéke undefined. Így persze a tartalmakat nem tudom elérni.

Teszteltem Firefox3 és Internet Explorer 7 alatt a dolgot, de mind a két böngésző ugyan úgy reagál, a kérdéses változó értéke undefined.

Találkozott már valaki ilyen problémával?

Tud valaki segíteni?

Előre is köszi a segítséget.

Üdv.
fERI
 

Kéretlen felülírás a tárhelyemen!

Termes · 2008. Nov. 21. (P), 12.49
Üdv.

Olyan problémám van, hogy egy ideje a tárhelyemen lévő összes mappában lévő index.php forráskdjába valami szörnyeteg beszúr egy iframe-t valami *.cn domainre mutatva, ami rendszerint lefagyasztja a böngészőt. Hiába törlöm... Az attributum módosítása nem segít.

Valószínűleg az egyik mappában kévő upload.php ad neki szabad utat, de nem tudom, hogyan állítsam meg. A fájlra szükség van.

Ez ellen mit tudok tenni?

PHP4-es szerveren vagyok.

Előre is köszönöm.

Üdv.: T
 

EtherPad: Real-time Editing with JavaScript

Hojtsy Gábor · 2008. Nov. 21. (P), 10.49
Online kollaboratív szerkesztő JavaScript-ben
 

WAP vagy nem WAP

Max Logan · 2008. Nov. 21. (P), 00.51
Azon gondolkodom, hogy érdemes-e belefogni WAP szolgáltatás indításába? Lényegében egy WAP-os RSS-t szeretnék csinálni (egyelőre). Van egy honlap, amin dolgozom. Ennek egyik fő "szolgáltatása" a blog.

A blog célközönsége elég tág (kor tekintetében). És mivel ma már az újabb telefonok általában 176×220 vagy egyre inkább 240×320-as felbontású kijelzőkkel rendelkeznek, élvezhető minőségban lehetne szöveges tartalmat szolgáltatni WAP-on.

Láttok ebben fantáziát? Érdemes megcsináli?
 

Képek egy bizonyos része nem látszik

Marci1992 · 2008. Nov. 21. (P), 00.29
Újabb problémával kerültem szembe, a lightwindowos porblémámat ikerült megscsinálni, de az oldalamon bizonyos részek nem láthatóak. pl: a fejléc alsó fele nem látható, hanem helyette a háttér látszik. Sok mindent kipróbáltam, de kifogytam az ötletekből.
(az oldalamon CSS-t, és az alábbi javascripteket használtam:
-lightwindow.js
-scriptaculous.js
-prototype.js
-effects.js
+
a dreamweaver beépített Fade In/Out behaviorját (nem tudom, hogy lényeges-e, valszeg nem:)
A problémát megfejteni nem tudtam, úgyhogy tippeket várnék, hogy hogyan tudom kinyomozni a kitakarás okát.

A válaszokat előre is köszönöm

az említett oldal:

http://opto.hu/