ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 3, 2008

Családfa tárolása adatbázisban ( MYSQL)

troy1979 · 2008. Okt. 3. (P), 13.28
Egy honlapot készítek valakinek

A megrendelő a családfáját szeretné szerkeszteni online

A kérdés az, hogy hogyan tároljam a családfát adatbázisban?

Ti milyen adatbázis szerkezetet javasolnátok?

Egyenlőre a phpgedview-t tanulmányozom...

A lényeg az, hogyha sikerülne kitalálni/megérteni, hogy a családfa tárolásához milyen adatbázis szerkezet kellene, akkor írhatnék saját programot

Ti mit javasolnátok:

- a hagyományos adjacency list 2 szülővel
- esetleg egy nested set-es megoldás (itt azt kéne megoldani, hogy 1 gyerekelemnek 2 szülője is lehessen)

- más megoldás

Előre is köszi a segítéséget/5leteket
 

80 Large Background Websites

Török Gábor · 2008. Okt. 3. (P), 12.03
Weboldalak kivételesen nagy háttérképpel
 

GIMP 2.6

Török Gábor · 2008. Okt. 3. (P), 11.46
A nyílt forrású rajzprogram következő mérföldkőve
 

Why Flash must adopt Comet

yaanno · 2008. Okt. 3. (P), 10.40
Rövid eszmefutatás a push technológia és a flash kapcsolatáról
 

Keretrendszer használata pro és kontra

fchris82 · 2008. Okt. 3. (P), 01.46
Előzmények:
http://weblabor.hu/forumok/temak/100117#comment-56177
http://weblabor.hu/blogmarkok/22348

Én az utóbbira csak most akadtam rá és nagyon meglepődtem egyes véleményeken. Sztem mindenkinek igaza van és ugyanakkor senkinek se. Egyik alapelvem, hogy "Jobb feleslegeset tudni, mint semmit." :D Én úgy gondolom, hogy egy (vagy több!!) keretrendszer ismerete (értsd: megtanulása) mindenképpen bővíti a programozó ismereteit, új ötleteket adhat akár azonnal vagy később. A "mindent keretrendszerből kell megoldani" és a "soha ne használj keretrendszert" egyaránt szélsőséges vélemények. Vannak feladatok - komplett weboldalak -, problémák, vagy csupán részfeladatok, amik egy keretrendszerrel villámgyorsan megoldhatók és nem számít a sebesség. Fejlesztettem saját keretrendszert. Hihetetlen sok tapasztalattal szolgált. Aztán megismertem a Symfony-t. Egy csomó megoldására volt nekem egy sokkal jobb vagy funkcionálisabb megoldásom. Pl a többnyelvüség kezelésére. Fogtam magam, és a saját megoldásomat megírtam - inkább átírtam - hozzá pluginként, fillterként.

Ha vki ennyire elenne van a keretrendszereknek és sebesség őrült, sztem innentől kezdve az összes munkáját írja meg C-ben, írjon egy saját web servert hozzá, vagy ha szeretne egy átmenetet, ne a PHP-t használja, hanem írjon saját programnyelvet. Biztosan tudna egy magának gyorsabb, kevésbé szélesebb körben használható specifikusabb nyelvet kreálni, ami a későbbi munkáját meggyorsítja.

Az én véleményem, hogy mindenki igenis tanuljon meg egy keretrendszert használni. Aztán max sose lesz olyan munkája amire fel tudja használni. De biztos vagyok benne, hogy fog belőle vmit tanulni, szélesíti a látókörét és ez egy fontos érv.