ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 1, 2008

CSS egy adott képernyőterülethez

kalamona · 2008. Okt. 1. (Sze), 18.50
Sziasztok!

Meg tudom azt oldani valahogy (firefox extension, vagy bármi más segítségével), hogy az oldal egy adott területének a css beállításait ki tudjam másolni?

Tehát pl. van egy box a képernyőn, benne egy csomó formázás, de engem nem csak a konkrét div, és a többi elem stílusai érdekelnek egyenként, hanem a div és minden más elem, ami belül van rajta összes stílusbeálításai, hogy ne kelljen egyenként összevadászni .css fájlokból, ne kelljen a firebugból darabonként kopizgatni, hanem azt lehessen mondani, hogy engem minden érdekel erről a dobozról, és akkor ott legyen minden css ami a dobozra és a benne levő dolgokra vonatkozik.

Vajon képes erre az emberiség a tudomány mai állása szerint?
 

Jó minőségű PHP kódok

vbence · 2008. Okt. 1. (Sze), 16.06
Halihó!

Tudnátok ajánlani pár projektet, ahol át lehetne nézni, hogy mi ma a módi a PHP terén? Nem találtam semmilyen "hogyan építsünk webalkalmazást PHP alapon" írást, könyvet (bár bevallom az utóbbi 5 (vagy 8) évben leírtam a könyveket, mint tájékozódási alapot).

Ami érdekelne az a webfejlesztés "hivatalos" módszertana. Létezik ilyen egyáltalán, vagy a webfejlesztés mint olyan, csupán csak "best practice"-ek gyűjteménye.

Tudom én, hogy minden problémára ezer és egy megoldás van, de csak kialakult egy (hét pecsét alatt őrzött) model, amit követni érdemes...

Szóval várom az ötelteket, hol találok "state of the art" PHP fejlesztéseket.
 

Download CMS

weart · 2008. Okt. 1. (Sze), 13.55
Olyan CMS kellene, amiben a felhasználók saját maguk feltölthetnek tartalmakat, a meghatározott kategóriákba. És én már használtam a Download Center nevű cms-t de azzal aza bajom hogy nem lehet meghatározni, hogy milyen kategóriák lehegyenek, hanem mindent egy helyre dobál. Nekem meg pont olyan kellene ami kategóriákba tölthet fel a felhasználó böngészőből. Legtöbb dokumentum .doc lenne vagy pdf. Remélem tudtok segíteni. Előre is kössz
 

budapest.rb begins előadások

Török Gábor · 2008. Okt. 1. (Sze), 12.47
Az első Ruby meetup előadásfóliái és videoanyagai
 

Szerver vs kliens oldal; mit hova?

fchris82 · 2008. Okt. 1. (Sze), 12.44
Az lenne a kérdésem, hogy ki mit helyez át szerver oldalról a kliensre és miért? Mik a tapasztalatok? Bennem most teljes a dilemma. Egyrészről van egy nyomás, hogy minél felhasználóbarátabbak legyenek a formok, amit pl extjs-sel szépen meg is lehetne oldani, de van-e értelme JS-ből generálni a form-ot is? És szerver oldalról csak egy XML-t vagy JSON-t átadni, hogy hogyan is nézzen ki a form.
A másik oldalról meg ott van az, hogy most Symfony szépen legenerálja a form-ot, csak ott nem lesz azonnali a validálás, és nem lehet oldal újratöltés nélkül behozni egy klikkre egy formot. És ott van az is, hogy a felhasználó kikapcsolja a JS-t. Szóval? Ki, hol és hogyan csinálja?
 

WAMP - link nem működik

Carter · 2008. Okt. 1. (Sze), 12.34
Feltelepítettem a wamp-ot, a hibajelenség a következő:

Az oldal az URL-ből venné ki az adatot, pl. itt egy link:

index.php?oldal=sornyito

Ezután az index.php megnézné mi a $oldal változó tartalma és kiírná, hogy sornyitó.

Sajnos bármit is csinálok, ez a változó nem kerül át.

Biztos vagyok benne, hogy ez valamilyen biztonsági tiltás miatt van így. Milyen tiltás miatt, miért tiltják (XSS, vágom) ennyire és hogy lehetne ezt a tiltást megszüntetni?
 

imageOver

paal · 2008. Okt. 1. (Sze), 12.03
Sziasztok!

Az Imagelink funkciót használnám egy Drupal-os oldalon, de IE (7) alatt a nagyító elcsúszik valamiért:

http://www.etyektaverna.hu/hu/kepek/pincerol Valahol a logó felett jelenik meg a nagyító...

Pedig a mintában, és pl. az http://www.alleycat.hu/-n (jobb oldali kép) teljesen rendben működik. Mitől csúszhat el nekem? Valamit állíthatott ninja rajta, mert egy másik oldalamon is pont u.ezt a hibát produkálja.

Köszi, Pali
 

Practical Django Projects

Török Gábor · 2008. Okt. 1. (Sze), 11.45
James Bennett neve a Djangót kedvelők számára ismerősen csenghet. Naplójában – b-list.org – rendre kiváló értekezéseket nyújt a legkülönfélébb technológiai témákban, de hogy messzire ne menjünk (és a könyvajánló tartalmi elvárásainak eleget tegyünk), az úriember nevéhez köthető a Practical Django Projects is. A könyvről előljáróban csak annyit: zseniális.

A Web Based Sequence Diagram Editor

Hojtsy Gábor · 2008. Okt. 1. (Sze), 11.28
Web alapú diagram rajzoló. Merész!
 

Elindult a jelentkezés a Magyarországi Drupal Konferenciára

Török Gábor · 2008. Okt. 1. (Sze), 10.51
Férőhelyek korlátozott számban, regisztrálj most!