ugrás a tartalomhoz

CSS egy adott képernyőterülethez

kalamona · 2008. Okt. 1. (Sze), 18.50
Sziasztok!

Meg tudom azt oldani valahogy (firefox extension, vagy bármi más segítségével), hogy az oldal egy adott területének a css beállításait ki tudjam másolni?

Tehát pl. van egy box a képernyőn, benne egy csomó formázás, de engem nem csak a konkrét div, és a többi elem stílusai érdekelnek egyenként, hanem a div és minden más elem, ami belül van rajta összes stílusbeálításai, hogy ne kelljen egyenként összevadászni .css fájlokból, ne kelljen a firebugból darabonként kopizgatni, hanem azt lehessen mondani, hogy engem minden érdekel erről a dobozról, és akkor ott legyen minden css ami a dobozra és a benne levő dolgokra vonatkozik.

Vajon képes erre az emberiség a tudomány mai állása szerint?
 
1

saját script?

Szekeres Gergő · 2008. Okt. 1. (Sze), 19.39
phpban ezt szerintem kb fél óra leprogramozni. kész megoldáshoz esetleg google, bár ez az egész nekem kicsit "lopósnak" tűnik. :)
3

Arra gondoltam

kalamona · 2008. Okt. 1. (Sze), 20.12
...hogy spanyolviasz lenne, meg aztán nekem lenna az egy teljes nap is. :D
Lopós, lopós... Attól, hogy a pálpusztai sajttal be lehet kenni a szomszéd kilincsét is, még nem tekinthető bűnös élelmiszernek.
2

Firebug?

Poetro · 2008. Okt. 1. (Sze), 19.40
A Firebug-al a kijelölt elem minden CSS tulajdonságát megtudod.
4

Egy elem

kalamona · 2008. Okt. 1. (Sze), 20.14
Az csak egyetlen elemről mond el mindent, annak gyermekeiről nem. Azokat egyenként kell meglesni. Én ennek a megspórolásában bíztam pont.
5

Firefox plugin

Fedor · 2008. Okt. 2. (Cs), 12.36
Méghozzá a Web Developer...
6

Mint a Firebug

kalamona · 2008. Okt. 2. (Cs), 23.45
Azzal is az a baj, hogy csak a konkrét elemről ad infót amire kattintasz. Annyival kevesebbet tud mint a firebug, hogy az inline css-ről pl. nem ad infót. Viszont a másik serpenyőben ott van, hogy sokszor kényelmesebb és gyorsabb átfutni vele dolgokat.
7

mi a cél?

gex · 2008. Okt. 3. (P), 03.13
mi ezzel a célod? hátha van más megoldás.

ez csak azért jutott eszembe, mert számomra nagyon zavaró lenne, ha az adott elemen kívül az összes gyermekének is ott szerepelne az összes stílusa. egy konkrét projektben most nyomtam egy firebugos "elem ellenőrzés" gombot, ami miatt megjelent az adott elemhez kapcsolódóan 24 sor 3 blokkra bontva. ez alatt ugye ott vannak még az öröklött tulajdonságok is ~70 sorban. ez összesen ~100 sor egyetlen konkrét elemre. ha ez a lista bővülne még a gyermek elemek stílusaival is akkor az nálam a használhatatlanság határát súrolná. és az is jó kérdés hogy szerinted mihez kezdenél az így kinyert több száz (ezer?) sorral.

most direkt megnéztem neked egy adott div elemre. az elemre és a leszármazottaira a firebug által külön-külön visszaadott sorok összege több mint az egész css sorainak száma. mindezt úgy, hogy 3 gyermeke van a divnek.
8

DOM Inspector és még valami más

yaanno · 2008. Okt. 3. (P), 07.14
Igazándiból a Webkitre építő böngészőkhöz adnak olyan inspectort, ami egy adott elemre az összes definiált tulajdonságot kiadja (az IE8 új developer toolbarja is tud ilyet!) - tudom, neked olyan kéne, ami a gyermekelemek esetében is megadja ezt. Ha neked lennék, megnézném a Webkit inspectorának forrását, és esetleg egy kiterjesztést írnék hozzá.