ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 28, 2007

OpenID-enable your WordPress blog

Török Gábor · 2007. Már. 28. (Sze), 21.56
A WPOpenID plugin bemutatása
 

Tippek a Google-től

Bártházi András · 2007. Már. 28. (Sze), 21.11
Pár tipp kelet-európai fejlesztőknek
 

div miatt ne legyen gördítő sáv

Sepiroth · 2007. Már. 28. (Sze), 18.57
van pl egy oldal, jobb szélen van egy design elem egy kép, a div háterének megadva
a divben nem lesz semmilyen vagy dolog stb

azt szeretném megkérdezni, hogy belehet e állítani, hogy e miatt a div miatt ne legyen gördítősáv ? pl: kisebb felbontásnál , mintha csak a háttér része lenne ami miattugyebár a böngésző nem számol gördítő sávot
 

window.onLoad előtt megváltoztatni egy elem stílusát

Max Logan · 2007. Már. 28. (Sze), 17.03
Szóval a probléma rövid: adott két DIV, amik alapesetben látszanak és egy ami nem látszik. Ha a kedves user bekapcsolt JS-sel jön az oldalra, akkor a két DIV-et elrejti, ami pedig nem látszódott azt megjeleníti egy függvény.

Az elrejtéssel az a problémám, hogy bevillan egy pillanatra a két DIV, mielőtt eltűnnének. Először a Weblabor-on használt addEvent függvénnyel hozzáadtam egy onload esetményt, ami szépen megcsinálta az eltüntetést. Ezzel a baj az, hogy bár kicsi az oldal amin mahinál látható a villanás, mert ugye csak onLoad után hajtja végre a feladatát.

Ekkor kerestem rá az onDOMload-ra és konstatáltam, hogy valójában ilyen függvény nem létezik (Egy Weblabor-os topicban egyértelmű utalás erre nem történt és már kezdtem hülyének érezni magam, hogy nem találok hivatalos doksit az eseménykezelőről). Leszedtem kipróbáltam és működött is FF és Opera alatt. Aztán jött az IE ami az előzőleg már leírt bevillanást produkálta. Bár néha FF és Opera is csinálta. Tehát ez onDOMload sem segít a problémán.

Alap feltevés az volt, hogy no gond, mert egy script fogja magát és beszúr egy olyan CSS-t amiben felül van bírálva a 3 DIV stílusa. Ezzel egy baj van, hogy a nem HEAD részben megadott STYLE elem nem valid megoldás.

Ekkor jött az ötlet, hogy DOM függvényeket használva majd beoperálok egy <link> elemet a HEAD-be. Ezzel a baj az, hogy szintén csak az oldal betöltése után illeszti be a CSS-t, ami még a legelső addEvent-es megoldásnál is rondább eredményt ad.

A megoldás végül az lett, hogy egy document.write-tal az alap CSS után beillesztek egy "felölbíráló" CSS-t. Ez műxik is szépen.

A kérdésem annyi lenne, hogy a document.write-os dolognál van-e szebb / jobb megoldás?

A működő oldal itt tekinthető meg.
 

Adat átvitele egyik oldalról a másikra

kiss_david1 · 2007. Már. 28. (Sze), 15.48
Üdvözletem!
Kérdésem a következő lenne:
Egy admin oldalon vannak a különböző kategóriákhoz módosító oldalak. (pl.: hírmódosítás) Az oldallal abba a hibába botlottam, hogy amikor felteszem szerverre nem írja ki a böngésző cím mezőjébe az azonosítóját a módosítandó cuccnak, így hiába kérem le a $_GET tömbből, nem ad semmit. (pl.:www.oldalcíme.szolgáltató.hu/admin/modosit.php?azonnosito=2 , a cím az admin/-nél ér véget.)
Máshogy pedig nem lehet megadni az adatbázisnak, hogy melyik sort módosítsa, mert minegyik mező változhat.
Hogyan lehet kiküszöbölni ezt a problémát?
Előre is köszi!
Kiss Dávid
 

PHP függvényből képet kapok azt szeretném közvetlenül (fájlba írás nélkül) megjeleníteni text/html oldalon hogyan?

sabee0809 · 2007. Már. 28. (Sze), 14.04
PHP függvényből képet kapok azt szeretném közvetlenül (fájlba írás nélkül) megjeleníteni text/html oldalon hogyan?

Tehát van egy függvényem (kepvaltoztatas) és a visszatérési értéke: imagejpeg($image)....

Ezt kellene az azonos oldalon text/html content mellett

print '<img src="' . kepvaltoztatas(...parameterek...) . '">"';

valahogy így.... de jelen esetben text/html miatt csak kiirja a kép bináris kódját a kép megjelenítése helyett, fájlba nem akarom menteni, mert rengeteg kép születne, és lassítja is a folyamatot....

Ha tudsz segíts!!!!

Köszi
 

rubyclr

Hojtsy Gábor · 2007. Már. 28. (Sze), 12.34
A Ruby illesztése a .NET CLR motorhoz
 

Adobe Apollo is dead on arrival

Hojtsy Gábor · 2007. Már. 28. (Sze), 12.31
Avagy ma már nyílt eszközöket várnak a fejlesztők
 

Form field hints with CSS and JavaScript

Hojtsy Gábor · 2007. Már. 28. (Sze), 12.25
Űrlap elem tippek diszkréten
 

Kedvenc élelmiszerek kategóriánkénti SQL lekérdezése

moncsibe · 2007. Már. 28. (Sze), 08.25
Sziasztok!

A következő MySQL problémámmal fordulnék hozzátok:
Az élelmiszerek kategorizálva vannak: gyümölcsök, zöldségek, levelesek stb. Minden kategóriához tartozik egy vagy több élelmiszer: gyümölcs: alma, körte, szőlő stb. Az emberkék meg bejelölik, hogy melyik élelmiszert szeretik a legjobban (tehát nem kategóriát jelölnek be!): alma, tökfőzelék, palacsinta vagy rántotta, körte stb.

Mindehhez kellene egy keresőt írnom, amibe egy legördülő listából kiválasztja az emberünk a kategóriát, és megmondja neki a rendszer, hogy az adott kategóriához tartozó élelmiszereket ki szereti.

Ehhez a következő adatbázistáblák vannak:
Kategória: id, kategórianév
Élelmiszerek: id, élelmiszernév
Kat_élelmiszer: kategória_id, élelmiszer_id (ez mondja meg, hogy melyik kategóriához, mely élelmiszerek tartoznak)
Emberek: id, név, kedvenc_ételek

Talán a legutolsó tábla szorul magyarázatra. A kedvenc_ételek nevű oszlopban vesszővel elválasztva vannak az adott ember által bejelölt élelmiszerek, azaz pl. '6,12,8' vagy '12'. Sajnos ez a táblafelépítés adott, bár ha muszáj, akkor lehetne még egy táblát csinálni, hogy Kedvenc_ételek: ember_id, elelmiszer_id

Szerintetek ehhez hogyan lehetne a legegyszerűbben sql lekérdezést írni?
Én valami ilyesmire gondoltam, de ez nagyon csúnya szerintem :(
SELECT elelmiszer.id FROM kat_elelmiszer WHERE kategoria_id=2; --> ez visszaadja mondjuk 1, 2, 10-es idjű élelmiszereket.
SELECT emberek.nev FROM emberek WHERE 
kedvenc_etelek LIKE ('1') OR kedvenc_etelek LIKE ('1,%') OR kedvenc_etelek LIKE ('%,1,%') OR kedvenc_etelek LIKE ('%,1') 
OR kedvenc_etelek LIKE ('2') OR kedvenc_etelek LIKE ('2,%') OR kedvenc_etelek LIKE ('%,2,%') OR kedvenc_etelek LIKE ('%,2') 
OR kedvenc_etelek LIKE ('10') OR kedvenc_etelek LIKE ('10,%') OR kedvenc_etelek LIKE ('%,10,%') OR kedvenc_etelek LIKE ('%,10')
Ahogy látszik nekem a LIKE-os résszel vannak a gondjaim. Biztos meg lehet oldani másképp is. (Azért van egy azonosítóhoz ennyi LIKE, mert lehet a sztring elején, közepén, végén, illetve állhat magában is.)