ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 8, 2007

táblázatban Onmouseover

rutter · 2007. Nov. 8. (Cs), 23.28
Sziasztok!

Van egy olyan problémám ,hogy táblázatban akarok táblázatban Onmouseover-t csinálni és tökéletesen működik a táblázaton kívüli gomboknál de táblázaton belüliekkel nem :( nem tudom hogyan kell átalakítanom hogy a táblán belül is változzon a kép ha az egeret felé viszem
ha valaki tudna segíteni kérem jelezze és elküldeném neki a php-t
 

Intl. PHP Conference slides

Török Gábor · 2007. Nov. 8. (Cs), 16.29
Derick PHP's Secrets és Personal Home Page Tools Grown Up c. előadásainak fóliái
 

PHP OOP láthatóság

Max Logan · 2007. Nov. 8. (Cs), 16.18
Egy régebben megírt osztályomat kell egy kicsit kibővítenem. A metódusokhoz nem állítottam be a láthatóságot, ergó ezek publikus metódusok lettek. Mivel lényegében csak egyet kell látni kívülről ezért a többinek beállítottam, hogy private, valamint volt egy eleve private változó.

Namost meglestem a doksit és azt írja, hogy a private-ként definiált cuccokat nem látja az öröklő osztály. Viszont nálam minden gond nélkül működik a dolog. Tehát van egy private-ként definiált változó (természetesen kezdőkértékkel), amit a származtatott osztály szépen lát, pedig a doksi szerint nem kellene.

Most akkor itt mi van?

Ps.: PHP 5.2.1-en próbáltam
 

PHP linkelés

viktor5 · 2007. Nov. 8. (Cs), 12.18
Sziasztok!

A következő kérdésem lenne, van egy oldalam és azt szeretném megcsinálni, hogy ha rákattintok egy linkre, akkor az URL-ben meg is jelenik, hogy ...php?page=valami . Ezt a valami-t hogy lehet beletenni egy változóba?

Köszönöm!
 

Milyen Linux disztribúciót ajánlotok webfejlesztéshez?

s_volenszki · 2007. Nov. 8. (Cs), 10.54
Sziasztok!

Egy elég komoly elhatározáson vagyok túl, a véleményetekre, útmutatásotokra lenne szükségem, hogy a lehető legkevesebb üres köröket fussam!

Úgy döntöttem, leszámolok a Windows-al xhtml+php+mysql munkáim tekintetében. Az elmúlt időszakban többször kaptam olyan választ tőletek itt a laboron, amiből arra a következtetésre jutottam, ha tovább akarok fejlődni, meg kell értenem mi zajlik a háttérben.

Ez most olyan, mint amikor gimis koromban ráébredtem, hogy egy weboldal sokkal inkább attól működik, ami a visual editor mögött van (a kód), mint az editor-tól! Most ugyan ez a helyzet, csak Apache barátom igényel kicsit mélyebb értelmezést!

A Windows most a visual editor és nem hagyja, hogy értsem a folyamatokat a háttérben, biztosítva magának ezzel az épséget.

Tehát: Linux

Szeretném kikérni a javaslataitokat a következő témákban:

Milyen disztribúciót válasszak a következő feladatokra:

- Önmagában kellene tudnia egy webserver feladatait: Apache + PHP + MySQL (nem volna utolsó szempont, ha ugyan azokkal a paraméterekkel bírna, mint a szolgáltatom élesben)
- Komodo Edit-et akarok használni
- Ftp/Ssh
- Online rádiót hallgatok :)

Asszem ennyit testálnék át hirtelen, a többit meg szép fokozatosan.

Az is kérdéses még, hogy hogyan csináljam egyáltalán? Vasat addig nem akarok külön, mig bele nem jövök. Most VMWare Virtual Server-rel használok különböző oprendszereket (FreeBSD, Ubuntu, Mandrake) tesztelésre. Az számításba jöhet? Ha nem, szerintetek a SATA Raid 1-em érteni fogja, ha csinálok egy új partíciót és bootmanager-rel oda pakolok egy pingvint?

Hát elég sok itt a kérdés, remélem nem dobtok ki a témavezetés miatt!

:)

s_volenszki