ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 22, 2006

Hasznos Eclipse pluginek

Hodicska Gergely · 2006. Már. 22. (Sze), 23.52
Sziasztok!


Eclipse-t használóktól kérdezném, hogy ki milyen hasznos plugint tud ajánlani. (Már jó ideje érik bennem, hogy át kéne térni rá, de a Jedit után a szerkesztő része néha fapadosnak tűnik.) De egyéb előnyöket mérlegelve valószínűleg előbb utóbb áttérek rá, ezért szeretnék minél többet kihozni belőle.
Pl. ha valaki használt Jeditet, akkor az tudhatja, hogy milyen jó volt benne a WhiteSpace plugin, ehhez hasonló van Eclipse-hez?


Előre is köszi mindenkinek,
Felhő
 

Domain jog - cég vs magánszeméy

janoszen · 2006. Már. 22. (Sze), 23.51
Kedves mindenki!

Egy elég problémás üggyel fordulok hozzátok. Egy magánszemély megvette már évekkel ezelőtt a cégünk nevével megegyező .hu domainnevet. Miután most nyitunk az internet felé, szükségessé vált a domain név.

Sajnos a mostani tulajdonosa - annak ellenére, hogy csak e-mail-ezésre használja a domaint, nem hajlandó eladni. Pedig igértünk neki minden szépet és jót, azt is beleértve, hogy az e-mail címét megtarthatja.

Lehet, hogy jogi vitára kerül a sor. Mit tehetek? Mennyi az esélye, hogy elnyerjük tőle a domaint? Mik a költségek? Elolvastam a www.domain.hu-n szereplő mindenféle írást, de egyértelmű nyilatkozatot ilyen helyzetről nem találtam. Azt tudom, hogy precedencia eset volt a cég győzelmével.

Köszönöm a segítségeteket

János
 

JSEclipse 1.5, számos újdonsággal

Bártházi András · 2006. Már. 22. (Sze), 22.39
A JSEclipse-t egy blogmark keretében jópár hónapja már említettük ugyan, de úgy érzem, nem árt felhívni rá egy kicsit jobban is a figyelmet. Egy olcsó, magáncélra ingyenesen használható, igen ígéretes Eclipse kiegészítőről van szó, igen kellemes tulajdonságlistával.

Videó: Böngészők összehasonlítása

sly · 2006. Már. 22. (Sze), 22.16
Egy érdekes videó böngészők biztonsága témában.
 

az átkozott die. Avagy le tudom-e lőni a php scriptet igazából és miért hülyül meg leállásnál

Anonymous · 2006. Már. 22. (Sze), 21.01
most találkoztam a problémával. Eddig abban a hitben éltem, hogy a die abban különbözik az exit-től, hogy kilövi a php-t abban a pillanatban, amikor meghívom, és kész. Megkockáztatom, hogy php3 környékén így volt még, csak én nem frissítem a tudásomat a megszokott függvényeknél.
A PHP oldal szerint korrekten: alias ax exit()-re.

Szóval.
1. Ki tudom-e lőni a php-t úgy, hogy "Álljál le! most!"?. Na nem olyan megoldásokkal, hogy írok egy progit, ami megkeresi a pid-jét és nekivág egy SIGKILL-t, hanem úgy szépen, magából a kódból. Szerintem nem.

2. Miért hülyül meg?


Esettanulmány:

Intro:
Van egy User objektumom. Van egy NoSuchUser és egy SQLQuery Exceptionom. Van egy Errorhandlerem.

A User objektum vár egy userid-t konstruktorba, majd betölt, és a script futása alatt szépen tesz-vesz a memóriában, a destruktálásnál pedig mindent, amit tett-vett visszaírja az adatbázisba.


A Helyzet:
Létrehozok egy user objektumot egy nemlétező userid-vel. Erre eldob egy NoSuchUser Exceptiont. Ezt az errorhandler, mivel nem igazán tudja kijavítani leloggolja, majd azt mondja :die

De a die nem die, hanem becsülettel végighívogatja mindennek a destruktorát, igy a User-ét is. A user destruktora megpróbálja lementeni az adatbázisba a nemlétező User cuccait, hát de mivel nemlétező és ezértazért, dob egy SQLQuery Exceptiont. Beindul az autoloader, és keresi a file-t az SQLQueryException-nek.
De nem találja.

Ha die előtt jön megvan a file, ha die után jön, akkor bizony nincs meg egy file sem. Relatívhivatkozással, is_file(...)-lal.

Láttatok már ilyet??

tz
 

Drupal videos from Drupalcon

thamas · 2006. Már. 22. (Sze), 21.00
Google video formátumban
 

Unlocking the power of .htaccess

tiku I tikaszvince · 2006. Már. 22. (Sze), 20.50
Egy bemutató a .htaccess-ről
 

Renesis: Technology Preview #1 Released!

sly · 2006. Már. 22. (Sze), 20.50
Flash player vetélytársaként emlegetett SVG megjelenítő plug-in.
 

PageRank lekérdezése PhP-val vagy egyéb módon, nem átlinkeléssel.

Anonymous · 2006. Már. 22. (Sze), 17.00
PageRank lekérdezése PhP-val vagy egyéb módon, nem átlinkeléssel.

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem.

Van-e lehetőség a PageRank értéket lekérdezni PHP-val mindenféle külső segítség nélkül, értem ezalatt, hogy nem más linkjét beillesztve, hanem általam írt kóddal vagy a Google által kiadott kóddal (ha van ilyen), hogy független legyek azoktól az oldalaktól, ahol regisztrálni lehet, és én döntöm el miként íratom ki az értéket.

Például azok az oldalak, miként kérdezik le ahol meg lehet nézni a kiválasztott oldal értéket saját keresőn keresztül.

Köszönettel.
Gábor
 

Popup ablak méretének igazítása a benne levő kép méretéhez

keep · 2006. Már. 22. (Sze), 16.08
Hello!

Olyan problémám lenne, hogy egy termékkatalógusos oldalon a képeknek popupként kellene megjelenni, valamit az felugró ablakot a kép méretéhez igazítani. A kódnak jól kellene működnie IE és FF alatt is.

A jelenlegi megoldásban az ablakot egy sima javascript dobja fel extra menüsor és ilyesmi nélkül, abba egy felparaméterezett php-t hív meg. A script lekéri a paraméterként kapott kép méreteit, majd a következő kódot használva átméretezi az ablakot:
http://www.codelifter.com/main/javascript/autosizeimagepopup.html
A gond az, hogy IE-ben és FF-ban is néha levágja a kép szélét vagy esetleg tovább nyúlik, mint a kép.

Tud valaki olyan megoldást, ami működik?
Ha esetleg olyan lenne, hogy maximális méret is megadható neki, hogy ne lógjon le a képernyőről, az lenne a mégjobb.

Üdv és kösz
keep