ugrás a tartalomhoz

Popup ablak méretének igazítása a benne levő kép méretéhez

keep · 2006. Már. 22. (Sze), 16.08
Hello!

Olyan problémám lenne, hogy egy termékkatalógusos oldalon a képeknek popupként kellene megjelenni, valamit az felugró ablakot a kép méretéhez igazítani. A kódnak jól kellene működnie IE és FF alatt is.

A jelenlegi megoldásban az ablakot egy sima javascript dobja fel extra menüsor és ilyesmi nélkül, abba egy felparaméterezett php-t hív meg. A script lekéri a paraméterként kapott kép méreteit, majd a következő kódot használva átméretezi az ablakot:
http://www.codelifter.com/main/javascript/autosizeimagepopup.html
A gond az, hogy IE-ben és FF-ban is néha levágja a kép szélét vagy esetleg tovább nyúlik, mint a kép.

Tud valaki olyan megoldást, ami működik?
Ha esetleg olyan lenne, hogy maximális méret is megadható neki, hogy ne lógjon le a képernyőről, az lenne a mégjobb.

Üdv és kösz
keep
 
1

bocs, nem a megoldás

Táskai Zsolt · 2006. Már. 22. (Sze), 16.48
sokan utálják a külön nyíló böngészőket. meg csak a gond van velük. Lightbox ( http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/ ) vagy Slidebox ( http://olivier.ramonat.free.fr/slidebox/ ) nem lenne jó helyette? divatosabb is, ha ez esetleg számít...
a konkrét kérdésedbe nem gondoltam bele, bocs,
Tasi
4

re: bocs, nem a megoldás

keep · 2006. Már. 22. (Sze), 17.57
Nagyon kösz, nekem tetszik a kód, főleg a diszkrét megoldással együtt. Átírtam az anyagot, most küldtem egy mailt az ügyfélnek.
Egyetlen dolog amit hiányoltam belőle, hogy az ügyfél nagy kérése, hogy az ablak záródjon be akárhova kattint az ügyfél, jobb és bal gombbal is. De majd átnézem a kódot.
Külön jó, hogy a lightbox_plus tud átméretezést is valamilyen szinten.
kösz mégegyszer
5

Az ügyfél belegondolt?

janoszen · 2006. Már. 22. (Sze), 18.12
Az ügyfél velegondolt abba, amit kér? Feltehetőleg nem. De Neked kötelességed figyelmeztetni ennek az implikációiba. Gondolj bele. Véletlenül belekattintasz az ablakba és az arra becsukódik. Velem már párszor előfordult. És rohadt mérges voltam. Egyébként ezzel úgyse tudja megvédeni a képeit, mint azt már sokszor taglaltuk sok helyen. Max a usert idegesíti.

Személy szerint ezért tiltottam le a JSt teljesen a böngészőben, hogy a sok hozzá nem értő marketinges gigantikus bannerekről, felugráló ablakokról és idegesítőbbnél idegesítőbb vágyálmait ne kelljen eltűrnöm.
7

ne is mondd :)

keep · 2006. Már. 23. (Cs), 16.13
Sajnos ez ilyen keményfejű ügyfél, elhiheted, hogy nem én ajánlottam neki.
Ráadásul az összes képére ráphotoshopol egy hatalmas céglogót, tehát nem tudom mit akar...
Lényeg, hogy a lightboxba teljesen beleszerelmesedett, olyannyira, hogy a jobbgombos igényeit teljesen el is felejtette.
8

Mondd neki.

janoszen · 2006. Már. 23. (Cs), 18.37
Próbáld meg így elmagyarázni neki:

1. Miután egy csomó embernél van popup blokker (részben agresszív módra állítva) ezért egy csomó embernél nem fog megnyílni.

2. Akinél megnyílik, az is reflexből az X-re kattint.

3. Aki nem, az meg morcos lesz miatta.

Effektíve minden ponton vendéget veszít. Ha a vendégei elégedettsége a cél, akkor javasold neki, hogy szolid, visszafogott megoldásokat alkalmazzon, ne próbáljon meg kiríni a többi közül. Azzal fog kiríni, hogy az ő oldala a jó.

Ha ezt így elmondod neki, akkor lehet, hogy megérti. Persze, kérdés, hogy hogy tudod előadni.

Esettanulmányt is mondhatnék, de számokat nem mondhatok, mert az, akinek csináltam, a statisztikáit bizalmasan kezeli.
6

a bal gomb nem gond

Táskai Zsolt · 2006. Már. 22. (Sze), 18.12
a lightbox pont így csinálja:) akárhova kattintasz, becsukja a felnyíló "ablakot". mondjuk a jobb gomb figyelését neked kell megírnod, ha nagyon kéri az ügyfél...
Tasi
2

képméret lekérdezése előre

Poetro · 2006. Már. 22. (Sze), 17.18
Érdemes úgy megcsinálni, hogy valahol, még a kisképek megjelnítése előtt előre lekérdezed a képek méretét, és a popup ablakot ennek megfelelően nyitod, lehetőleg diszkrét JS megoldással. Lásd példa.
3

re: képméret lekérdezése előre

keep · 2006. Már. 22. (Sze), 17.55
Igen, ez jó, sokáig így is volt, csak gondoltam jóval hordozhatóbb, önjáróbb a kód, ha maga az ablak készíti ezt el. Kevesebbet kell túrni a kódban.
De kösz az infót, a link is jó.