ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 15, 2002

Zend Engine 2 Alpha

mrmartin · 2002. Jún. 15. (Szo), 21.20
Június 9-én megjelent a Zend Engine 2-es kezdő alpha változata. A változások listája letölthető innen. A 4.3.0-dev változat jelentős, a php-ből nagyon hiányzó újításokat tartalmaz, mint például a kivételkezelés és a továbbfejlesztett objektum modell.
 

Van ingyenes MySQL szerver?

Kérésre törölve 1. · 2002. Jún. 15. (Szo), 19.36
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hol lehet olyan szervert találni, ahol ingyenesen lehet mySQL-t hostolni? Tárhelyem, meg php futtatási lehetőségem van, meg minden ami kell, csak mySQL nincs, és ezt szeretném megoldani úgy, hogy egy másik szerveren lévő adatbázisomat nyitok meg. Szóval ha tud valaki segíteni, annak megköszönném. Köszi, sziasztok!
 

$_POST értékadás

Detran · 2002. Jún. 15. (Szo), 00.45
Ha egy adatbázis műveletet akarok végezni, akkor gondot jelenthet a Refresh lenyomása a böngészőben, mert illyenkor többször is végrehajtódhat az utasítás. Ennek kivédésére újratöltöm minden műveet után az oldalt, ezeket a sorokat illesztem be a végrehajtás után:

echo "<html><head><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=linkadmin.php\">";
echo "</head><body></body></html>";
exit;

Ezután szeretnék egy user-azonosító rendszert betenni a struktúrába. Ezt úgy képzeltem el, hogy minden oldalnál a betöltés elején ellenőrzöm a login/password változókat, amelyek minden FORM-ba bekerülnek hidden változóként. A gond az oldal újratöltésnél van. Meg lehet valahogy oldani, hogy $_POST változókat adjak át az újratöltésnél? Vagy van erre más módszer is?

Detran