ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 16, 2001

PHPAccelerator 1.1

Granc Róbert · 2001. Okt. 16. (K), 21.43
Az ingyenes PHPAccelerator a Zend Cache-sel körülbelül megegyező teljesítményű gyorsító, jelenleg i386-os Linux és PHP 4.0.6 és PHP 4.0.7RC3 alá. Az 1.1 új php.ini és Apache konfigurációs bejegyzéseket, ezáltal sokkal nagyobb rugalmasságot hozott magával.

Korábbi hírünk róla: PHP Accelerator

Honlap és letöltés: http://www.php-accelerator.co.uk
 

Letölthető a MySQL 4 alfa

Granc Róbert · 2001. Okt. 16. (K), 21.28
Tegnaptól letölthető a MySQL 4.0.0 első alfa változata a cég honlapjáról. A funkciókról már beszámoltunk korábbi hírünkben, röviden összefoglalva ismét: SSL alapú biztonságos kapcsolatok, beágyazott MySQL szerver könyvtár, amely lehetővé teszi az adatbáziskiszolgáló más programokba történő beágyazását, megnövelt sebesség és kompatibilitás más kiszolgálókkal és az SQL szabvánnyal.

A közeljövőben megvalósuló szolgáltatások: hibatűrő replikáció, online menet közbeni mentés teljesítményveszteség nélkül, a szerver leállítása nélküli beállításváltoztatások.

A MySQL AB missziókritikus, nagyterhelésű adatbázisplatformmá kívánja formálni termékét, és habár a jelenlegi verzió még alfa stádiumban van, hamarosan megjelenik a bétaverzió is, és (mint arról szintén beszámoltunk korábban) még az év vége előtt számos hasonló volumenű újdonságot terveznek bevezetni a MySQL 4.1 verziójában.

MySQL honlap és letöltés: http://www.mysql.com

A frissített dokumentáció is a 4.0 tulajdonságait tükrözi már. Letölthető a fenti honlapról, online verziója pedig itt érhető el: http://www.mysql.com/doc/