ugrás a tartalomhoz

Spammerek

Pepita · 2018. Jún. 11. (H), 10.38
Sziasztok,

én tök cikinek érzem az időről időre ide regisztráló spammereket, nem tudnánk valami épkézláb megoldást találni szerkesztésre / moderálásra?
Ez a szakma lejáratása már így... :(
 
1

Szerintem azt csak Ádám

BlaZe · 2018. Jún. 11. (H), 11.37
Szerintem azt csak Ádám tudna, ha még velünk van. Egy megerősítő captcha elférne, ha túl aktívvá válik egy tag. De nem tudom mennyi értelme van még időt tennie ebbe az oldalba, gyakorlatilag teljesen halott.

Én letiltottam ma ezt a spammert, de nincs affinitásom/időm egyenként kitörölni ennyi spamet. És bármikor visszajöhet.
11

Szia BlaZe! Azt mondod,

tisch.david · 2018. Jún. 24. (V), 23.15
Szia BlaZe!

Azt mondod, teljesen halott az oldal. De mi van helyette? Ti mit használtok, milyen magyar oldalt olvastok? A prog.hu-t? Lehet még kezdeni valamit a Weblaborral?

Üdv:

Dávid
12

Én prohardvert szoktam

inf · 2018. Jún. 24. (V), 23.31
Én prohardvert szoktam használni, de csak a hardveres részét, a programozósnál elég gáz arcok vannak.
13

facebook

firith · 2018. Jún. 25. (H), 10.35
Nagyon sok magyar facebook csoport van, tematikák szerint (frontend, backend, php, react, angular, symfony, laravel, stb)
14

Hát, köszi... :(

tisch.david · 2018. Jún. 27. (Sze), 23.37
Hát, köszi... :(
15

Sorry, ez a kérdés elkerülte

BlaZe · 2018. Jún. 28. (Cs), 00.36
Sorry, ez a kérdés elkerülte a figyelmem.

Én néha olvasom a prog.hu-t, néha írok is, ha van valami nekem témába vágó. De az ottani morál szvsz nem kicsit van az itteni alatt. Van viszont 1-2 elég értelmes és tapasztalt kolléga, akit érdemes figyelni. Más magyar oldalt én nem olvasok, nem is ismerek. Janoszen oldalát olvastam még, de ő is inkább a nemzetközi piacra gyárt már tartalmat, érthető módon. Érdemes hozzátenni, hogy én már sokéve nem webezek, lehet van magyar webes tartalom máshol. Nekem a fókuszom teljesen máshol van, én csak itt ragadtam anno az első eresztésből :)

A WL-lel csak Ádám tudja lesz-e még valami. Több mint egy éve állások se kerülnek ki az oldalra, úgyhogy én sok jóra nem számítok. Ha tippelnem kéne, az egyik leállás után a WL már nem fog visszajönni.
16

Én azt csodálom, hogy még

inf · 2018. Jún. 28. (Cs), 00.47
Én azt csodálom, hogy még mindig megy az oldal. Én személy szerint ránézek minden nap, hátha van valami új, de nem szokott lenni.
17

Köszi a választ! Sajnos a

tisch.david · 2018. Jún. 29. (P), 20.52
Köszi a választ! Sajnos a WL-ból mára valóban csak a fórum maradt, bár a múltkor már én is párhuzamosan kérdeztem a prog.hu-n is, annyira kicsi itt a mozgás. Még szerencse, hogy az RSS működik, így legalább az szól, ha történt valami... :(
18

Hát most történik. A

BlaZe · 2018. Jún. 30. (Szo), 00.23
Hát most történik. A spammerek lassan a fórum részt is használhatatlanná teszik.
19

Nem igazán van rá eszköz,

inf · 2018. Jún. 30. (Szo), 00.41
Nem igazán van rá eszköz, hogy egyszerre több dolgot töröljek. Elvileg volt valami backend admin felület, amin ha beléptem, akkor voltak extra dolgok, de már nincs meg hozzá a link, meg talán a jelszó is más volt oda. Néztem gmail-en is, de ott sem találom a levelet, amiben kaptam.

szerk: No megvan. De sokat ezzel sem érek, mert a felhasználó törlésekor nem törli a bejegyzéseit. Zároltam minden nekem nem tetsző nevű felhasználót, aki az elmúlt 2 hónapban regisztrált. Talán elég lesz valamire. Talán írok én is egy scriptet a batch remove-ra, mert egyesével tuti nem törlöm ezt a sok szart.
20

Ez kezd kicsit sziszifuszi

BlaZe · 2018. Jún. 30. (Szo), 12.26
Ez kezd kicsit sziszifuszi meló lenni, hogy robotokat tiltogatunk nagy mennyiségben. Asszem ez az utolsó szög a WL koporsójába.
21

Most tanulgatom a pattern

inf · 2018. Jún. 30. (Szo), 13.04
Most tanulgatom a pattern mining-ot meg a machine learning-et, elvileg meg tudnám oldani, hogy felismerje a botot, letiltsa és törölje minden hozzászólását, de melós, és most nálam ez nem prioritás. Valaki írta, hogy csinált kódot, amivel tud törölni több hozzászólást/témát egyszerre, használja. Én talán 1 hónap múlva tudok foglalkozni ezzel, ha kicsit jobban beletanultam ebbe a pattern mining-ba, és vannak működő kódjaim. Egyébként koreai a nyelv, amit használ, szóval vagy arra érdemes keresni, vagy arra, hogy a téma szövege folyamatosan ismétlődik, vagy a címekre, amiket mindegyikbe beletesz. Szóval meg lehetne fogni több ponton is ezt a botot.

Én egyébként nem a weblabort sajnálom, mert az már régóta halott, hanem az itteni közösséget, mert gyakorlatilag csak ezen az oldalon érintkezünk. Jó lenne valahova áttelepülni, de az ilyen kezdeményezések rendre kudarcba fulladtak. Akár elég lenne egy sima fórum is, cikket úgysem ír senki.
23

Fel lehet dobni valahová egy

BlaZe · 2018. Júl. 1. (V), 13.16
Fel lehet dobni valahová egy fórumot, vagy lehet csinálni egy Google groupsot akár. Kérdés megmarad-e a közösség, ha odébb mozdul.

Amúgy egyetértek, más érték nem nagyon maradt itt, ezt viszont sajnálnám.
24

Szia BlaZe! Teljesen

tisch.david · 2018. Júl. 2. (H), 08.35
Szia BlaZe!

Teljesen egyetértek! Nyitnál erről egy új témát, ahol megszavaztatnánk a jó népet arról, hogy ki jönne, és ki milyen folytatást preferálna?

Az valóban kérdés, hogy mindenki jönne-e, ha költözünk, de ahogy a korábbi hozzászólásokból látszik, ennek a napjai itt meg vannak számlálva, úgyhogy - ezek szerint - maradni sem nagyon lehet.

Én - személy szerint - a Google csoportos megoldást egy kicsit belterjesnek illetve az újak számára nehezen "felkutathatónak" tartom, de ez szubjektív. Én azt tartanám a legjobbnak, ha lenne egy új domain, ahová valaki felhúzna egy standard fórum motort, és ott működne egy magyar nyelvű webfejlesztő fórum. De persze ez is csak akkor megoldás, ha az itteni törzsgárda átülne oda.

Üdv:

Dávid
25

Egyetértek

Pepita · 2018. Júl. 2. (H), 09.14
Egy különálló, magyar webfejlesztő fórumot én is preferálnék, ami független guglitól, faszbúktól és más hasonló "közösségi" szaroktól.
Ne zárjuk ki a cikkírást, mert hébe - hóba azért előfordulhat, pláne ha nem hónapokig tart valamit publikálni.
Önkéntes szerkesztőséggel, ami véletlenül sem egy tagú.
Ha ilyen irányú indíttatás van, szívesen segítek szabadidőmben.

SZERK.: Dávid, Te is nyithatsz erről új témát (szavazás / véleménykérés), hiszen a Te ötleted. :)
Kíváncsi lennék, ki hogy reagál. Ha a megmaradt mag pozitívan, akkor persze én se fogok lemaradni. ;)
26

Létrehoztam az új fórum témát

tisch.david · 2018. Júl. 2. (H), 09.47
Létrehoztam az új fórum témát itt. Folytassuk ott tovább a diskurzust!

Üdv:

Dávid
22

No már azt hittem vége az

inf · 2018. Júl. 1. (V), 11.07
No már azt hittem vége az oldalnak. Ezek szerint visszajött.
2

Egy-egy spamet én is ki

Endyl · 2018. Jún. 11. (H), 13.04
Egy-egy spamet én is ki szoktam törölni, illetve tiltani a usert, de tömeges törlés opció híján nekem sincs kedvem 37 oldalnyi bejegyzést egyesével végigkattintani (4 kattintás/oldalbetöltés egy törléshez) :(

Az meg tényleg nem sok jót sejtet, hogy még a legutóbbi "megosztó" bejegyzés is csak vagy 4 hozzászólást tudott generálni.

Itt már tényleg egy főnixi, hamvakból történő teljes újjászületésre lenne szükség, ha az illetékesek még érdekeltek ebben.
4

Én Ádámot itt már szerintem 2

inf · 2018. Jún. 11. (H), 13.25
Én Ádámot itt már szerintem 2 éve nem láttam. Nem hiszem, hogy bármi változás lesz, amíg ő a tulaj.
5

És máshol?

Pepita · 2018. Jún. 11. (H), 16.49
Mert én semmit se tudok róla évek óta.

Az picit nekem meredeken hangzik, hogy "ő a tulaj".
Végignéztem (már amennyi icipici rálátásom nekem volt), hogy miket / miken változtat, de ha konkrétan megvette az oldalt, azt illett volna kiírni...

Impresszum:
A Weblabor az NJSZT WFSZ által támogatott független szakmai lap.

És roppant mód nem (vagy nem csak) azok a szerkesztők sem.
Nem értem, hogy van még meg az ISSN...

Főnix madár. Igen, az kellene. De gondolom ehhez is Ádám kell elsőként, mert ha jól látom, jogosultsági problémák is vannak. :/
6

Nem követem, hogy mit csinál

inf · 2018. Jún. 13. (Sze), 05.34
Nem követem, hogy mit csinál éppen. Csak az alapján gondoltam, hogy ő a tulaj, hogy janoszen egyszer felajánlotta, hogy megveszi tőle az oldalt.
3

Szia! Teljesen igazad van,

stefike69 · 2018. Jún. 11. (H), 13.24
Szia!

Teljesen igazad van, ez a japán karaktersor senkit nem érdekel, és csak az emberek kedvét veszi el attól, hogy ide látogassanak.
7

Selenium?

T.G · 2018. Jún. 18. (H), 05.27
Sziasztok, nem lehetne erre egy Selenium tesztet írni, ami végigpörgeti ezt?
Persze sokkal egyszerűbb lenne adatbázis szintjén, de ha egyszer az nincs, akkor valami más megoldás?
8

Végül is

Endyl · 2018. Jún. 18. (H), 14.18
Meggyőztél :) összedobtam egy kis böngésző kiegészítőt, ami most szépen törölgeti őket.
9

:)

T.G · 2018. Jún. 19. (K), 00.01
Akárhogyan is, de szerintem, mégiscsak jobb ez így! :)
10

+1

Pepita · 2018. Jún. 19. (K), 13.52
Köszi, mentsük ami menthető.. :)
27

Azt nem értem, hogy mi haszna

mind1 valami név · 2018. Júl. 28. (Szo), 08.53
Azt nem értem, hogy mi haszna ebből a spammernek? Ki a francot érdekel egy elhagyatott, magyar oldal, amin koreai spamet nyomatnak?
Néha felmerül bennem, hogy valami "kedves" magyar egyén bízta meg ezt a szerencsétlent, hogy nyomja tele szeméttel az oldalt, tökmindegy, mi kerül ki, csak értelmes tartalom ne látsszon...
28

Talán guglit..

Pepita · 2018. Júl. 28. (Szo), 11.28
Ki a francot érdekel

Guglinál (ki tudja mennyi) pontot kap érte, mint rá mutató link.
Gondolom nem méregetik vissza, csak szórja a linkeket mindenhol, ahol tudja, aztán majd csak lesz valami. És itt tudja..
31

+1

mind1 valami név · 2018. Júl. 28. (Szo), 12.50
Erre nem gondoltam.
29

Mi haszna lenne, ha ez szándékos? :)

T.G · 2018. Júl. 28. (Szo), 11.31
Méghogy a lóverseny reklám nem értelmes tartalom? :)
Szerintem a weblabor-nak nem az a legnagyobb baja, hogy néha tele van spam-mel, amit szerencsére most már egész ügyesen ki tudnak kukázni az adminok. Ha valaki látna benne fantáziát, hogy ez a piac (mármint mi, a magyar nyelven beszélgető webfejlesztők) életképes, akkor enélkül is elindíthatná a vállalkozását, és igen hamar átcsábíthatná oda az embereket, ha lenne ott élet.
Szerintem a legtöbb spam robotot elindító nem nagyon törődik azzal, hogy éppen mit, hol csinál a programja, a világ minden táján dolgozik, és a hihetetlen mennyiség okán jön be egy kevés látogató innen-onnan.
30

DoS? :)

mind1 valami név · 2018. Júl. 28. (Szo), 12.50
DoS? :) (nem tudom, volt-e valaki kitiltva innen az elmúlt hónapokban, években)