ugrás a tartalomhoz

webprog.hu – találkozó összefoglaló

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 16. (H), 12.39
Tegnap este (2018.07.25.) egy nagyon jó megbeszélést tartottunk, eljött Arnold Layne, Pepita, Sly és jómagam; sokmindenben sikerült megegyeznünk, például a szerepekben, teendőkben.
  • Moderátor: hozzászólásokat módosíthat, törölhet
  • Szerkesztő: Moderátor plusz írásokat elláthat "cikk" címkével, azok így külön kategóriát képeznek (ezt a címkét alacsonyabb jogosultsággal nem lehet kiválasztani)
  • Főszerkesztő: a főszerkesztő tejhatalommal rendelkezik, szerkesztői plusz azonnali döntések meghozatala, például ha valaki a szerkesztői gárdából valami nagyon nagy disznóságot csinál, megvonhat tőle minden jogosultságot. Emellett ismeri a technikai hozzáféréshez szükséges jelszavakat.
A szerkesztői gárda kezdetben úgy áll fel, hogy akik hozzászóltak a webprog.hu-s témákhoz (hallasd a hangod, üzemeltetés, tartalom, találkozó), kapnak egy meghívót, amit, ha elfogadnak egy héten belül, a csapat tagjai lesznek. A következő lépés a főszerkesztő megválasztása. A tagok közül bárki kezdeményezhet szavazást más tagtól vagy a főszerkesztőtől való megválásra, a szavazás nyílt. Új szerkesztőségi tagot (moderátort, szerkesztőt) felvenni ajánlással és szavazással lehet. A csoport bizalmi alapon működik, esetleg egy papírt írunk alá. Ha ez így nem életképes, akkor lehet szervezetet alapítani.

Az oldalon cél, hogy minél több tartalom legyen. Fontos tartalmi típusok a blogmarkok (külső tartalom ajánlása) és a blogbejegyzések, ez utóbbiak közül a jobbakat a szerkesztők kiemelhetik címkézéssel. Állásajánlatokat és hirdetéseket is tervezünk, ez utóbbit először barterként, ha az oldalt sikerül felfuttatni, akkor fizetősen, és akkor lehetőség lenne fejlesztésekre, szponzorációra stb.

Technológiai részletek:

A Drupalt jó alapnak tartottuk mindannyian, elvileg az induláshoz elég konfigurálni, valamint egy sminket készíteni hozzá. A későbbiekben elképzelhetőek apróbb egyedi fejlesztések, pluginekkel való kiegészítés.

Teendők:

- Pepita: GDPR-ral kapcsolatos dolgok, fejlesztői környezet
- én: használati feltételek és netikett elkészítése, markdown-nak utánajárás
- jelentkezőt várunk a smink elkészítéséhez (vagy kiválasztásához)
 
1

+1

Pepita · 2018. Júl. 18. (Sze), 13.57
(Remélem akkor is tudod szerkeszteni, ha már van rajta comment. :) )

1. Nem tudom, megvárnám mindenki más véleményét.
2. Önállóan döntést hozni, gyakorlatilag mindenben, de lecserélhető.
3. Mindegyik, fontos befolyásoló tényező a szabadidő.
4. Ne csak vezetőt válasszunk, hanem szerkesztőségi tagokat is. Egyebek mellett ők (többségi döntéssel) bármikor választhassanak másik vezetőt, ha szükségesnek tartják.

Elvileg nekem jó a 25, kéne azért helyszín is és főleg időpont.
2

Sorrend

Endyl · 2018. Júl. 18. (Sze), 14.59
Szerintem ilyesmi sorrendben kéne ezekről gondolkodni:

Először el kéne dönteni, hogy milyen felépítésű lesz a "vezetés" (egy személy vagy elosztott), milyen feladatai lesznek, és a többiek milyen biztosítékot vár(hat)nak el tőle, hogy mindenki tartósan jól járjon.

Ezután ki-ki eldöntheti, hogy tudja/akarja-e vállalni a "vezetői" szerepet, vagy azok egyikét, és ha igen, akkor "jelölheti" magát.

Innentől tudnak a többiek érdemben dönteni, hogy az indulók közül kit látnának szívesen az adott szerepben.

Ekkor lehet dönteni, hogy milyen irányba megy a dolog (célkitűzés, technológia, stb.), és ezek fényében lehet reális részvételi ajánlásokat tenni (például hiába van heti X óra erre fordítható ideje valakinek, ha lövése sincs a választott technológiáról; ha hajlandó, akkor persze elkezdheti tanulni, és egy idő után be tud segíteni, de eleinte nem nagyon tud hozzátenni).



Kulcs szerepek, amik az eddigi beszélgetések alapján eszembe jutnak és érdemes lehet a vezetés megálmodásánál észben tartani:
  • a domain tulajdonosa,
  • tárhely tulajdonosa,
  • fizetős rendszer esetén az előfizetés/kódbázis tulajdonosa,
  • közös fejlesztés/konfigurálás esetén a repository tulajdonosa (publikus, nyílt forrású rendszer esetén kevésbé problémás, mert bármikor lehet forkolni),
  • valakinek a projektvezetést is kézben kell tartania (hogy ne a szélrózsa minden irányába menjen a dolog),
  • meg gondolom elvileg szükség van egy jogi felelősségvállalóra is (adatkezelés, GDPR, stb).

Mi az, amit kifelejtettem?
3

Egyéb

Endyl · 2018. Júl. 18. (Sze), 23.05
Széljegyzetként ez is elgondolkodtató.
4

Sziasztok! Bocs, hogy ritkán

tisch.david · 2018. Júl. 18. (Sze), 23.12
Sziasztok!

Bocs, hogy ritkán jelentkezem! A nyár az nekünk mindig zűrös, és - sajnos szintén emiatt - a 25-e nem jó nekem a találkozásra.

Amikor az elején elkezdtük a diskurzust, akkor azt gondoltam, hogy néhány nap alatt összedobunk egy új fórumot, áttesszük oda a székhelyünket, aztán beáll a nagybetűs boldogság, a többi meg majd kialakul. Úgy gondoltam, hogy ebben tevékenyen részt tudnék venni.

Aztán ahogy elindultunk és érkeztek a hozzászólások, rájöttem, hogy Ti sokkal nagyobb dologban gondolkodtok, mint én, eredetileg, ami egyrészt meglepett, másrészt fel is lelkesített. Ahogy viszont érkeztek rögtön a jogos aggályok és észrevételek is, kénytelen voltam belátni, hogy profin megcsinálni egy ilyen váltást és hosszú távon biztosítani a stabilitást, jóval több szervezés és munka, mint az elején hittem. Ez pedig - őszintén szólva - lelombozott.

Én nem vagyok egy nagy social networker, ráadásul erősen közelít a nullához a szabadidőm, úgyhogy egy gyorsan összedobható, élő, magyar nyelvű, szakmai fórum létrehozásában való segédkezés még talán éppen beleférne nekem, több viszont már sajnos nem. (Lehet, persze, hogy pont egy élő fórumot nem lehet napok alatt összekalapálni; ezt sajnos az első lelkesedésemben nem gondoltam teljes mélységében végig.) A fejlődésnek, pláne az igényességnek viszont nem szeretnék a kerékkötője lenni, úgyhogy én szeretnék egy kicsit hátra lépni most. Remélem, hogy ezzel nem bántom meg egyikőtöket sem!

Ahogy az elején felajánlottam, a lefoglalt domain nevet és - szükség esetén az induláshoz - a szerver tárhelyet tudom biztosítani a projekthez. Ez továbbra is áll. De szívesen át is adom a domain név tulajdonjogát, ha döntés születik a "hogyan tovább"-ról. A többit viszont szeretném inkább Rátok bízni.

Szóljatok, legyetek szívesek, ha úgy gondoljátok, hogy tudok segíteni! (Írjatok, legyetek szívesek, egy privát üzenetet is erről, mert van, hogy napokig nem tudok ránézni az itt folyó eszmecserére!)

Megértéseteket és segítségeteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel:

Dávid
6

úgyhogy egy gyorsan

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 20. (P), 09.03
úgyhogy egy gyorsan összedobható, élő, magyar nyelvű, szakmai fórum létrehozásában való segédkezés még talán éppen beleférne nekem
Várjuk meg a végét : )
50

A github repo-ban visszük a

inf · 2018. Aug. 10. (P), 18.10
A github repo-ban visszük a fejlesztési kérdéseket jelenleg. Érdemes lenne azt figyelned, mert az igazán aktív. A tárhellyel kapcsolatban létrehozhatok egy issue-t, ahol megbeszélhetjük, hogy megfelel e. Egyelőre arra gondoltunk, hogy jobb lenne talán egy Dotroll shared hosting, mert ahhoz több ember is hozzáférhet, illetve ha lesznek moduljaink (valszeg lesznek), akkor kódot is telepíteni kell majd rá.
5

25. nekem is jó

sly · 2018. Júl. 19. (Cs), 21.52
25. nekem is jó
7

Időpont, helyszín

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 20. (P), 09.05
Én legkorábban hatra tudok a belvárosba érni munkából, helyszínnek pedig találunk valamit a Blaha - Deák - Déli tengelyen.

Nektek mikortól lenne jó?
8

Szerintem is jó a 18:00.

sly · 2018. Júl. 20. (P), 09.17
Szerintem is jó a 18:00. Általában ilyenkorra időzítik a meetapokat is. :)
9

Deák

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 23. (H), 13.13
Akkor legyen szerdán délután hatkor a gyülekező a Deákon az Evangélikus Templom előtt. Addig kitalálom, hova menjünk.
10

OK

Pepita · 2018. Júl. 24. (K), 17.10
, melyik az Evangélikus Templom? (Mi van a tetején kereszt helyett.. :) )
11

https://www.google.com/maps/#

sly · 2018. Júl. 24. (K), 22.18
12

Köszi :)

Pepita · 2018. Júl. 25. (Sze), 08.03
Én fehér kalapban, kockás ing, zöld vászon nadrág, napszemüveg. Farmerdzseki kézben vagy rajtam.

Gábort tudom azonosítani (arcfelismerő progival). :-D
13

Hogyan

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 25. (Sze), 08.51
Szerintem a kockák rögtön felismerik egymást : )

A biztonság kedvéért emiatt a barna kockás ingembem megyek, valamint bézs rövidnadrágban. A számom: harminc-háromkilencvenkettő-nullakettő-hatvannégy.

Igyekszem időre odaérni, de itt nem messze útfelújítás van, ami miatt a buszok lassabban járnak.
14

Fehér sapka, fekete csíkkal.

sly · 2018. Júl. 25. (Sze), 08.58
Fehér sapka, fekete csíkkal. :)
15

Egyelőre úgy fest, hogy én

Endyl · 2018. Júl. 25. (Sze), 11.47
Egyelőre úgy fest, hogy én még munkában leszek hatkor. Ha lesz valami elektronikus csatorna, akkor esetleg azon keresztül tudok valamennyire részt venni.
16

Mikor

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 25. (Sze), 13.26
Meddig dolgozol, és mit gondolsz, mikorra tudnál a Deákra érni? Jó lenne, ha el tudnál jönni.
19

Passz

Endyl · 2018. Júl. 25. (Sze), 15.41
Hétig biztos bent leszek, utána meg már sajnos nincs időm elmenni a Deákra.
17

+1 eddig csak olvastam a

orionstar · 2018. Júl. 25. (Sze), 14.05
+1 eddig csak olvastam a készülődést, de érdekel a hogyan tovább, jó lenne ha legalább egy összefoglaló kikerülne, hogy mi lett a megbeszélés vége ;)
18

Lesz

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 25. (Sze), 14.54
Mindenképp megírom, mi volt. Ha kell, el tudom vinni a tabletem, amin van skype, csak nem sokat várok tőle, hogy hangerőben jó-e, vagy hogy jól tud közvetíteni egy esetlegesen zajos környezetben.
21

Nemsokára lesz majd

sly · 2018. Júl. 25. (Sze), 23.28
Nemsokára lesz majd összefoglaló. Kezdésnek jó volt a találkozó. :)
20

meg jöttem

Pepita · 2018. Júl. 25. (Sze), 17.53
De mindjárt szomjan halok! :-D

Plusz tartozék: fekete háti, Obi újság, ZZ könyv a hónom alatt / kezemben.
22

Módosítás

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 26. (Cs), 09.34
A téma szövegét átírtam az összefoglalóra, mert úgy gondoltam, hogy már nincs üzenetértéke. Várjuk a megjegyzéseket, hozzászólásokat, ötleteket a leírtakkal kapcsolatban.
25

...

mind1 valami név · 2018. Júl. 26. (Cs), 13.35
A "tejhatalom" az valami olyasmi, amivel a tehenek rendelkeznek. Amire gondoltál, az szerintem a "teljhatalom" ;))

Egyébként szerintem rossz ötlet, ha bárki belenyúlhat legálisan egy hozzászólás tartalmába. Ha van benne valami sértő, azt törölje a moderátor, a módosítás maradjon a szerzőé! Szerintem.
26

Igaz

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 26. (Cs), 14.07
Jó a szemed ; )

Egyébként pedig semmi sincs kőbe vésve.
27

Sajnos nem. :(

mind1 valami név · 2018. Júl. 26. (Cs), 16.15
Sajnos nem. :(
29

Jó az! :-D

Pepita · 2018. Júl. 27. (P), 14.34
Jó az! :-D
A macskabenzinhatalom nagyon jó dolog, és nem nem csak macskabenzinkutak rendelkeznek vele. :)

szerintem rossz ötlet, ha bárki belenyúlhat legálisan egy hozzászólás tartalmába
Alapvetően egyetértek, meglátjuk, hogy mit lehet tenni (mit tud a Drupal) ebben, mert fában megjelenített commentet nemigazán egészséges fizikálisan törölni, főleg ha nem akarod a gyerekeit is kinyírni. Ha be lehet állítani olyat, hogy moderátori törlés és ez a comment / fórumtéma szövegét törli, azt pártolom.
23

Nagyon jó lett, köszi!

Pepita · 2018. Júl. 26. (Cs), 10.39
Mondtam, hogy Te írd le. :)

Annyit tennék hozzá, hogy
Moderátor: hozzászólásokat módosíthat, törölhet
+ felhasználót tilthat le.
Esetleg véglegesen is törölhet felhasználót, ha ilyen kérés érkezik, de ez még átgondolós (GDPR).

Plusz a "gárdába" behívnám a GG-s hozzászólókat is, ha esetleg van olyan valaki, aki csak ott volt tevékeny.
24

Bevállalnám sminket, ha csak

sly · 2018. Júl. 26. (Cs), 13.00
Bevállalnám sminket, ha csak nincs frissebb tudással rendelkező közöttünk. Esetleges ötletek szívesen várok. Én weblaborra emlékeztető színeket használnék így otthonosabban éreznénk magunkat.
Összedobtam egy kis logó tervet is.
28

Nyertél :)

Pepita · 2018. Júl. 27. (P), 14.29
Aki kapja marha - ja nem... :-D
Szóval szerintem nyomd a sminket, remélem hétvégén adom a környezetet hozzá.
Logóból nekem a jobb alsó nagyon tetszik.
30

Drupal verziót tudsz mondani?

sly · 2018. Júl. 27. (P), 15.31
Drupal verziót tudsz mondani?
31

Hamarosan

Pepita · 2018. Júl. 28. (Szo), 11.25
Mindjárt nézem, ami image-t linkeltél, egyébként szeretném, ha latest stable.
32

Kész a repó :)

Pepita · 2018. Júl. 28. (Szo), 16.05
GG-n írtam, kész a repó.
ENV DRUPAL_VERSION 8.5.5
Minimális readme - t írtam hozzá, lehet csatlakozni a fejlesztéshez. :)
33

+1

sly · 2018. Júl. 29. (V), 00.21
+1
34

Mikor és kitől?

Pepita · 2018. Aug. 4. (Szo), 12.51
... kapnak egy meghívót, amit, ha elfogadnak egy héten belül, a csapat tagjai lesznek
Mikor és kitől kapják a meghívót? (Én még nem kaptam.)
Nem tudom fejből, hogy ezt mennyire kommunikáltuk le és a todo listában sincs, de bennem az maradt meg, hogy ezt is Gábor intézi. Ha csak én gondolom így, akkor elnézést kérek, de valaki csinálja légyszi.

Annál is inkább, mert a dev környezet elindult, dolgozunk rajta többen is, viszont jó lenne, ha a teljes szerkesztői csapat ott lenne a Github-on is, mert merülnek fel olyan kérdések is fejlesztés közben, amik inkább személyi jellegűek (pl ki élesít és hogyan). Jó lenne ezeket helyben kezelni - megválaszolni, másképp szerintem könnyen belefutunk egy neverending story-ba.

jelentkezőt várunk a smink elkészítéséhez
Sly, vállalod?

Remélhetőleg a dev most hétvégén egészen használhatóvá válik, köszönöm mindenkinek, akik eddig is részt vettek benne.
35

És mire? :)

T.G · 2018. Aug. 5. (V), 09.59
Én úgy értettem Gábor leírásából, hogy amikor elindul az új oldal, akkor oda kellenek majd moderátorok, szerkesztők. Első körben meghívás alapján alakul ki a csoport. De, amíg nem indul el az oldal, addig nem is kell/lehet meghívót küldeni, vagy? :)
36

Nem,

Pepita · 2018. Aug. 5. (V), 11.57
magának az oldalnak is úgy kéne kialakulnia, hogy valakik csinálják... :)
Vagy pár hülye csinál valamit, aztán összeáll egy szerkesztőség, akik megmondják, hogy akkor ezt egész másképp kéne és a pár hülye elölről kezdi? :)
42

Egyelőre ez a repo hozzá:

inf · 2018. Aug. 9. (Cs), 22.10
Egyelőre ez a repo hozzá: https://github.com/Pepita73/webproghu_dev
37

+1

Endyl · 2018. Aug. 7. (K), 00.44
Ha tényleg nem akarunk többször dolgozni, akkor aki részt akar venni a fejlesztéssel, kezeléssel kapcsolatos megbeszélésekben, döntésekben, írja meg Pepitának a github nevét és gondolom akár kaphat is hozzáférést. Vagy csak kövesse a repós issuekat, és szükség esetén írja meg a véleményét, esetleg nyisson új issuet.

De ha már a projekt kódjának van jelenlegi "otthona", akkor az ezzel kapcsolatos megbeszéléseket is ott lenne érdemes folytatni, mert így tényleg egy helyen lehet minden.
38

Kap

Pepita · 2018. Aug. 7. (K), 09.38
és gondolom akár kaphat is hozzáférést
nem csak kaphat, kap. :)
Mindenki, aki a Gábor által felírt "meghívandók" között van. Többiekről (ha lesznek) szerintem döntsön mindig az aktuális csapat.

Máris merültek fel fontos, a fejlesztést érintő kérdések, tehát légyszi minél előbb gyertek Githubra.
41

Igen, de még szabad a vásár.

sly · 2018. Aug. 9. (Cs), 15.30
Igen, de még szabad a vásár. Egyenlőre nem volt időm vele foglalkoznom.
39

Meghívók

Hidvégi Gábor · 2018. Aug. 7. (K), 13.24
Elnézést kérek, sok a dolgom, holnap délután küldöm ki a meghívókat.
40

Mennek

Hidvégi Gábor · 2018. Aug. 9. (Cs), 11.11
Elkezdtem kiküldeni a meghívókat, de óránként legfeljebb hármat lehet.
43

Én 25-én szinte kizárt, hogy

inf · 2018. Aug. 9. (Cs), 22.34
Én 25-én szinte kizárt, hogy meg tudom oldani, hogy BP-en legyek, de egyébként is 6-7 óra út lenne innen, egy viszonylag rövid megbeszélésért, ami nekem ár-érték arányban nem szimpi. A struktúrában egyetértek Endyl-el, hogy függ az egyéb tulajdonjogoktól, felelősségvállalástól, stb.

Ezen kívül bár közös lónak túrós a háta, de felvetettem a repo-ban, hogy én szívesebben látnék egy olyan rendszert, ahol nincs főszerkesztő, hanem azonos vagy hasonló jogkörökkel rendelkezünk. Nekem ez szimpatikusabb egy olyan projektnél, amit közösen csinálunk, mintha egyetlen kézben összpontosulna a hatalom. Erre esetleg egy lehetséges megoldás, hogy a fejlesztők közül 2 ember rendelkezzen csak a user 1 account jelszavával, és ha valakit ki kell zárni, akkor szavazás után őket kérjék meg a szerkesztők. Esetleg lehet egy olyan kikötés ezekkel az emberekkel kapcsolatban, hogy ne lehessenek szerkesztők és/vagy ne szavazhassanak kizárásról. Igy pártatlanok maradhatnának, amennyire lehetséges. Ugyanilyen okból szét lehetne szórni a tulajdonjogokat is, hogy ne függjünk egyetlen embertől, mint jelen esetben a weblaboron. Ilyen szempontból szerintem csak az egyesület alapítás lenne a másik alternatíva, és az egyesület, mint jogi személy rendelkezne minden tulajdonjoggal. Mit gondoltok erről?
44

Főszerk.

Hidvégi Gábor · 2018. Aug. 10. (P), 12.22
A főszerkesztő azért lehet szükséges, mert előfordulhatnak helyzetek, amikor azonnal kell dönteni, nem lehet megvárni, míg mindenki reagál.

Úgy gondolom, hogy nem sok ilyen lesz, és ha nem működik ez a rendszer, bármikor meg lehet változtatni, például arra, amit írsz.

Az egyesület is felmerült, mind itt, mind pedig a megbeszélésen, az a legnagyobb baj vele, hogy rendkívül lassú, sok a papírmunka vele, és minden változtatással bíróságra kell szaladgálni. Ilyen kis méretben ez nem éri meg.
45

Ok.

inf · 2018. Aug. 10. (P), 15.53
Ok.
46

Hol van a 25-e írva?

Pepita · 2018. Aug. 10. (P), 16.32
Lehet már nagyon keresztbe áll a szemem, de konkrét dátumot én nem láttam.
25 biztosan nem jó nekem sem, nagyon kicsit tudunk idén nyaralni, és benne van. A 27-és hét amiatt kemény lesz nekem, mert előtte szabin vagyok, akkor pedig demózni kell, szóval akkor látom, mit csináltak egy hétig a kollégáim. :)

nekem ár-érték arányban nem szimpi
Kivételesen nem fogom érted küldeni "az embert". :-D
Ezzel együtt jó lenne, ha lesz fix időpont, akkor elérhető lennél skype-on vagy telón, szeretném, ha távolról is, de részt vennél rajta.
(Másképp kénytelen leszek azt gondolni, hogy nem tiszteled eléggé A Családot. :-D /from A Keresztapa/)
47

És akkor augusztus végéig

Endyl · 2018. Aug. 10. (P), 16.47
És akkor augusztus végéig várunk a mindenféle döntésekkel? Van már egy központi "fórumunk" (a repó), ahol kb. mindent meg lehetne beszélni mindenféle időpontegyeztetési malőr nélkül. Szerintem jó lenne, ha ott is megjelennének az érdeklődők, mert amilyen gyakran merülnek fel kérdések, képtelenség annyi AFK találkozót szervezni. Havi pár órás megbeszélésekkel meg nehéz lesz haladni.
49

Én teljesen egyetértek,

inf · 2018. Aug. 10. (P), 17.17
Én teljesen egyetértek, szerintem elég jól haladunk a repo-ban, és a fejlesztéssel kapcsolatos döntéshozatalt át lehetne vinni oda. Azt kellene tisztázni, hogy marad e ez a főszerkesztős megoldás, és hogy a főszerkesztő beleszól e a fejlesztői kérdésekbe, vagy sem. Mert ha igen, akkor mielőbb meg kéne választani.
52

Szerintem

Pepita · 2018. Aug. 12. (V), 12.00
minden fajta döntés befolyásolja a fejlesztést, tehát kb mindent ott kéne eldönteni, és ehhez nem kell egy időben egy helyen lenni.

Egyelőre szerintem nem kell a főszerkesztő személye, viszont a szerkesztői csapat igen. A főszerkesztő a csapat érdekeit kell képviselje, úgyhogy az a jobb, ha főleg az elején mindenkinek egyformán ott a véleménye. Később lehet fontos, amikor már élesedtünk, hogy legyen valaki, aki egyedül (is) hozhat fontos döntést, mert sürgős. Amíg fejlesztünk, addig viszont az a fontosabb, hogy mindenki elmondja és időben, hogy mit és hogyan szeretne.
51

Nem, haladjunk

Pepita · 2018. Aug. 12. (V), 11.51
Jeleztük többször is, hogy legyen szíves mindenki megjelenni a githubon.
Jó dolog a személyes találkozás - pláne kellő mennyiségű sörrel :-D -, de ez ne hátráltassa a projekt haladását.
48

Neked van igazad, benéztem,

inf · 2018. Aug. 10. (P), 17.14
Neked van igazad, benéztem, és 07.25. van az írásban. Én meg annyira rá vagyok feszülve a 08.25-re, mert mindenki akkorra akar találkozót szervezni az ismerőseim közül, hogy már ide is beflash-eltem. Telefon belefér, bár ha olyan időpontban lesz, és sörözéssel is össze lesz kötve, akkor lehet, hogy személyesen is megjelenek. :D
53

Csak kíváncsiságból, mi lesz

smokey · 2018. Aug. 13. (H), 00.08
Csak kíváncsiságból, mi lesz a webprog.hu hozzáadott értéke más, akár 1000-10000-es nagyságrendű felhasználói körrel rendelkező csoportosulásokkal szemben? Csak végig pörgettem a beszélgetéseket itt Weblaboron, nem olvastam el mindent; viszont drupal, meg egyéb technikaia részlettel kapcsolatban sok a hozzászólás, de milyen problémát oldotok meg, amit más még nem tett?
54

Nem probléma megoldásról szól

inf · 2018. Aug. 13. (H), 01.30
Nem probléma megoldásról szól a mostani kezdeményezés, hanem hogy átköltözzünk oda, mert elég bizonytalan a weblabor jövője így, hogy évekkel ezelőtt eltűnt a főszerkesztő.
55

Értem, köszi a tisztázást!

smokey · 2018. Aug. 14. (K), 12.30
Értem, köszi a tisztázást!
56

Szerkesztők

Hidvégi Gábor · 2018. Aug. 16. (Cs), 09.26
Eltelt az egy hét, a következő emberek jelentkeztek szerkesztői munkára: Pepita, Endyl, sly, tlof, T.G és én, valamint "félig", egyszerűbb segítséget vállalna HZ (moderáció), Tisch.David és orionstar (blogmarkok).
57

Pontosítanék: bármit

mind1 valami név · 2018. Aug. 16. (Cs), 10.16
Pontosítanék: bármit elvállalok, amit itthonról tudok intézni, nem kell hozzá személyes jelenlét, sem videokamera (utóbbi nálam hiánycikk :) ), emellett nem kell konkrét szakértelem(*) és amivel nem járnak Btk/Ptk következmények. :)


HZ
* = sajnos mind a PHP, mind az üzemeltetési témák... szóval úgy elrepültek a fejem felett, hogy bármelyikbe belekontárkodnék, az csak ártana.
58

inf3rno?

Pepita · 2018. Aug. 16. (Cs), 12.12
Az hogy lehet, hogy inf3rno nem jelentkezett? GG-n is, Githubon is igen élénken ott van.
Tipp: WL-es mail címe már nem él?
59

Nem

Hidvégi Gábor · 2018. Aug. 16. (Cs), 14.56
Nekem nem küldött válaszlevelet (Blaze sem).
60

A fejlesztésben szívesen

inf · 2018. Aug. 16. (Cs), 21.28
A fejlesztésben szívesen részt veszek, a cikkezésre, moderációra, ilyesmikre nincs most kapacitásom.