ugrás a tartalomhoz

webprog.hu - üzemeltetés

tisch.david · 2018. Júl. 10. (K), 08.53
Sziasztok!

Jelzett az Integrity, hogy a webprog.hu domain technikailag már használatba vehető. Ha a 8 napos meghirdetés alatt sem érkezik ellene kifogás, akkor pár nap múlva már teljesen a miénk lesz.

Azt szeretném kérdezni, hogy mi legyen a következő lépés? Sok jogi és tartalmi megfontolás elhangzott az oldallal kapcsolatban a közelmúltban. Kérem, hogy ezek figyelembe vételével nyilatkozzatok a folytatásról.

Közben persze jó lenne a felmerült, egyéb kérdésekben is előre lépni, hogy ne váljon üres szócsépléssé és parttalan ötleteléssé az új szakmai portál gondolata. Igyekezzünk hatékonyak lenni, mert nekem pl. személy szerint nagy igényem, de csak egy kevés, erre áldozható szabadidőm van a projektre.

Üdvözlettel:

Dávid
 
1

Személyes

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 10. (K), 09.11
Személyesen össze kell gyűlni, és megbeszélni a dolgokat, mert úgy a leghatékonyabb.

Szerintem viszont az idő miatt nem kell aggódni, mert eddig is évek mentek el esemény nélkül, hova kéne most sietni?
5

Szervezd meg

Pepita · 2018. Júl. 11. (Sze), 08.29
Nem egy weblabor sörözés "szárad a lelkeden" :-D, légyszi szervezd meg a talit.
Aki nem tud eljönni, legyen elérhető skype - on pl, vagy akár telón, mindegy.
Nekem Széll Kálmán tér és Nyugati esik útba munka után, persze tudok ki(be-)térőt beiktatni. ;)
2

Döntéshozó kell

Endyl · 2018. Júl. 10. (K), 12.22
A következő lépés, hogy el kell dönteni, ki lesz a döntéshozó. Amíg ez nincs meg, addig nem lehet konkrét lépéseket tenni, és csak parttalan ötletelés lesz. Illetve addig a szlogen is lehet: „Ej, ráérünk arra még!”

Ha ezt a többség csak személyesen tudja eldönteni, akkor azt kell elkezdenie valakinek szerveznie, ha meg nem, akkor jelentkezhetnek azok, akik akarják és tudják vállalni ezt a szerepet.
3

Ez a személyes megjelenés

inf · 2018. Júl. 10. (K), 14.56
Ez a személyes megjelenés csak halogatás. Itt is ugyanúgy meg lehet szavazni bármit.
4

Szerintem is

Endyl · 2018. Júl. 10. (K), 15.56
Szerintem is. Ha valakiknek mégis ez az igénye, szervezzék meg gyorsan; aki gondolja, majd elmegy és leboxolják a számukra szükséges dolgokat. Csak jussunk el a döntésképességig.
6

Egy személyben?

Pepita · 2018. Júl. 11. (Sze), 08.30
Biztos, hogy az a jó út, ha egy ember hoz döntést 5-10 helyett? Vagy csak gyorsaság miatt?
7

Nyilván nem helyettük hozna

Endyl · 2018. Júl. 11. (Sze), 12.35
Nyilván nem helyettük hozna döntést, hanem a nevükben, megegyezés alapján :)

Ha nem akarunk valamiféle szervezet megalapításába kezdeni, akkor bizonyos dolgok végül úgyis egy-egy ember irányítása alatt lesznek, ők tudnak "hivatalos" lépéseket megtenni. Lehet minden egy személynél, vagy meg lehet állapodni, hogy X a domain/tárhely tulaj, Y-é a repó, Z lesz a superadmin, vagy akármi.

A lényeg, hogy meg kell állapodni, hogy kiben bízunk meg és mi alapján (nem tudom, ebben a formában van-e olyan biztosíték, amit praktikusan ki lehet "kényszeríteni" a későbbi "félreértések" elkerülése érdekében, vagy jóhiszeműségre alapozunk), illetve mit bízunk kire.
8

OK!

Pepita · 2018. Júl. 11. (Sze), 14.37
Jó így, köszi a pontosítást, valami ilyesmire gondoltam én is.
9

Egy személyben.

T.G · 2018. Júl. 12. (Cs), 07.33
Az egy személy dönt mellett viszont az szól, hogy akkor egyértelmű a felelősség kérdése is.
Például, nem mindegy hogy, amikor olyan technikai részletekről szavaznánk, hogy milyen adatbázis struktúra lenne jó, akkor az adott szavazat mögött van-e programozói munkaóra bevállalás, vagy csak kibicként beleszólás az egész?
Emiatt is megpróbálok nagyon óvatosan hozzászólni ezekhez. Főleg, mivel nem tartom helyesnek a saját fejlesztést, így nem is szeretnék egyáltalán Drupál forráskódot látni a webprog.hu kapcsán. Tehát a technikai kérdésekben az én szavazatom úgymond sokkal kisebb súlyba kell csak beleszámítani, mint aki majd lefejleszti. Konkrétan nullának is lehet számolni így a szavazatomat. :)
Másik oldalról persze hasznos, ha az oldal működésébe, célkitűzéseibe bele tudunk többen szólni, mert ekkor lesz az, hogy lelkesen tudjuk használni a közös koncepcióból megszületett oldalt, elősegítve, hogy mindenkinek (kezdőknek és haladóknak egyaránt) hasznos információk születhessenek majd ott. Mert végülis a sok-sok egyeztetésnek, ami most folyik, ez a célja...