ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 23, 2014

Fractals in D3: Fractal Ferns

inf · 2014. Aug. 23. (Szo), 16.59
Fraktálok D3.js-sel
 

Jó bannrendszer?

KMartinR4 · 2014. Aug. 23. (Szo), 10.52
Sziasztok, nem vagyok benne biztos, hogy nem-e valamelyik programnyelvi fórumba kellett volna raknom ezt a kérdést (pl. PHP), de van egy nagy problémám.

Van egy tagunk, egy magam által összerakott chaten, akit az életbe nem tudunk lerázni. És már (most 34 ember nevében beszélek minimum) elegünk van belőle.
Dinamikus IP-vel (meg persze safeIP-vel vagy valami társával) tevékenykedik az illető, és bár hülye, annyira mégsem, hogy a létrehozott azonosítókat ne tudja törölni.

Próbáltam MAC-címet lekérni, de azt a szerver tiltja.

Na most, vannak itt olyan eshetőségek, hogy ellenőrzöm a http_referert, a user_agentet, de... hát ezek sem segítenek, maximum úgy, hogy ha ember ellenőrzi őket...
De ettől az "embertől" már nagyon meg kéne szabadulni. Nem lehetne valami olyan módon, mint a gyakorikerdesek.hu-n? Én a gyakori kérdésekről nem telepítettem plugint, de egy ismerősömet MAC-cím alapján tudták bannolni. Szóval valaki tudna segíteni?


Nagyon köszönöm, ha akad olyan, aki tud megfelelő megoldást.

Ui.: Vagy leginkább egy olyan program kéne, ami a felhasználó gépére települ (rejtve, és úgy is működik), ami letárolja az azonosítót. Lehet nem éppen szabályos, de csak annyira kell, hogy a tiltást ne lehessen kijátszani, nem akarok semmibe belenyúlni, vagy belenézni.