ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 27, 2014

Datalist attribútumainak elérés

toldigabor · 2014. Jún. 27. (P), 22.05
Hogyan lehete a HTML5-ös datalist elem attributumait elérni és milyen eseménykezelővel? Azt szeretném az input elem valamilyen definiált data-* paraméterének átadni, hogy majd azt adja át az URL-nek és nem az ékezetes formát. Itt a kód:

<input id=nev list=nevek>
<datalist id=nevek>
 <option value="János" data-value="janos">
 <option value="Péter" data-value="peter">
 <option value="Pál" data-value="pal">
</datalist>
Azért adom meg a value értékeinek az ékezetes formát, mert azt szeretném, ha a felhasználó így írhatná be rendesen ékezetesen és úgy is dobná fel. Átadásnál viszont a data-value értékeit szeretném átadni, a nem ékezetes formát, hogy az URL-ben ékezet nélkül szerepeljen. Ez csak egy egyszerősített példa, a valóságban komplexebb. Előre is köszi
 

Angular js - mire jó, mikor alkalmazható

_lacus_ · 2014. Jún. 27. (P), 09.50
Sziasztok!

Mostanában kezdtem ismerkedni az angularjs-el, de még nem állt össze teljesen a kép, hogy ezt pontosan mikor és mire érdemes használni.

Egyelőre egy admin felülethez, hibrid módon használom. A képfeltöltést (angular + plupload) pl. nagyon szépen meg lehetett csinálni vele, minimális markup és js kód felhasználásval.
De szeretném a képeket drag'drop módon rendezni, és a sortable feature-hez már jquery és jquery-ui is kell. Továbbá szeretném a képeket lightboxban, nagyítva is megnézni.

Innentől nekem kicsit fura érzésem van, hogy egy ilyen, viszonylag alap fícsörhöz be kell még húzni egy rakás js-t. Ez így normális? (tudom, írjam meg magamnak :) )

Ok, admin oldalon + 100 kB javascript nem olyan vészes, de frontenden, amit pl. sokan telefonról néznek 1-2 plusszban behúzott js library nem igazán nyerő (gondolom én).

Akinek van már tapasztalata tudna valami iránymutatást adni, hogy mikor és hogyan érdemes ezt használni?