ugrás a tartalomhoz

Angular js - mire jó, mikor alkalmazható

_lacus_ · 2014. Jún. 27. (P), 09.50
Sziasztok!

Mostanában kezdtem ismerkedni az angularjs-el, de még nem állt össze teljesen a kép, hogy ezt pontosan mikor és mire érdemes használni.

Egyelőre egy admin felülethez, hibrid módon használom. A képfeltöltést (angular + plupload) pl. nagyon szépen meg lehetett csinálni vele, minimális markup és js kód felhasználásval.
De szeretném a képeket drag'drop módon rendezni, és a sortable feature-hez már jquery és jquery-ui is kell. Továbbá szeretném a képeket lightboxban, nagyítva is megnézni.

Innentől nekem kicsit fura érzésem van, hogy egy ilyen, viszonylag alap fícsörhöz be kell még húzni egy rakás js-t. Ez így normális? (tudom, írjam meg magamnak :) )

Ok, admin oldalon + 100 kB javascript nem olyan vészes, de frontenden, amit pl. sokan telefonról néznek 1-2 plusszban behúzott js library nem igazán nyerő (gondolom én).

Akinek van már tapasztalata tudna valami iránymutatást adni, hogy mikor és hogyan érdemes ezt használni?
 
1

lehet, hogy a letöltött js

szabo.b.gabor · 2014. Jún. 27. (P), 12.09
lehet, hogy a letöltött js mérete nagyobb, de azt mondjuk képes cache-elni a böngésző, valamint a partials-okat is. tehát jól beállítva a jellemző forgalom json objektumokból fog állni.

szerintem jó dolog az angular, kicsit más szemléletet igényel, de viszonylag könnyen tanulható, jó vele dolgozni.

egy lightbox-ot azért hamar össze lehet dobni..
2

Maga az angular, backbone,

inf · 2014. Júl. 3. (Cs), 04.20
Maga az angular, backbone, ember, és még egy rakás más js keretrendszer általában több dolgot is megold, de elsősorban a data binding kérdésével foglalkoznak. Szóval hogy az oldalon megjelenő HTML elemeket hogyan frissíted automatikusan, ha frissül a hozzájuk tartozó adat, vagy hogy az adatot hogyan frissíted, ha a felhasználó mondjuk kitölt egy input mezőt. Ezen kívül még szoktak nyújtani adat szinkronizációt a szerverrel AJAX-al általában valamilyen REST resource interface-hez hasonlón keresztül, illetve szokott bennük lenni history modul, és esetleg valamilyen localstorage modul. Sokban nincs benne a jquery rész, pl backbone-ban nincs. A jquery általában csak arra jó, hogy a HTML elemeket kezelje, de a data binding kérdésével, ami egy magasabb absztrakciós szintű probléma, már nem foglalkozik. Szóval angular általában ilyen jellegű dolgokra jó, hogy van egy oldalad, amin a tartalmat csak js-el frissíted (single page javascript application). Így elég csak az elején kitenni egy loading-ot, betölteni minden szükséges js fájlt, aztán utána már minden gyorsan megy. Az admin rendszerre nyilván mindegy, hogy ezt hogyan oldod meg, a publikus részre meg optimalizálnod kell sebesség szempontjából. Ahogy mások is írták, érdemes kesselni a js fájlokat, de van még egy csomó technika, amivel általában csökkenteni lehet a betöltés idejét, használd a google-t...