ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 8, 2014

Karácsonyi visszaszámláló

superboyka · 2014. Dec. 8. (H), 16.29
Sziasztok kellene egy kis, segitség van 1 kodom ami remekül megy de még belle szeretnék tenni ,egy pár ünepet, csak a js nekem kinai segitenétek kérlek
a scriptet itt kaptam,szoval benne van karácsony ,mikulás és uj év még belle raknám valentint husvétot és haloovint és a szilvesztert modositani ha lehetne ugy irja ki hogy év utolsó napja szilveszter ,mert jelenleg 31 edikén ugy irja még 1 nap vam és uj év nem a legjobb igy,na de a lényeg az lenne hogy valaki elmagyarázná 1 kis pl. val hogy kell kiszámolni a dátumokat
akkor 1 edül megcsinálnám elöre is kösz ha segitettek,anyi kellene ha segitettek, pl.beletenni feb.

mysql_connect nem azzal csatlakozik, amit paraméternek kap

felinder · 2014. Dec. 8. (H), 12.10
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Rengeteg írást találtam arról, hogy nem tud valaki csatlakozni az adatbázishoz, ami nálam is igaz, de senki nem ebben az aspektusban küzdött.

Konfiguráltam egy webszervert, ahol az apache fcgid-n keresztül futtatja a PHP-s szkripteket, SuexecUserGroup-al meghatározott felhasználó és csoport nevében. Most, hogy költöznék át az új szerverre a régi weblapokkal - melyek mysql_* natív függvényeket használnak -, a mysql_connect nem azokkal a paraméterekkel akar csatlakozni, amit megadok neki, hanem a SuexecUserGroupal megadott user nevében jelszó nélkül. Természetesen nem sikerül neki, mert mysqlben nincs ilyen felhasználó. Az sem megoldás, hogy ilyen néven létrehozok egy felhasználót a jelszó hiánya miatt.
Azonban a mysqli_connect rendben működik. Természetesen a kettő "család" függvényeinek paraméter listája nem kompatibilis, így nem csak annyiról lenne szó, hogy átírom 'i'-sre, ebből következik, hogy az sem járható út, hogy minden weboldalt átírok.

PHP verzió: 5.4.35-0+deb7u2 (cli) (built: Nov 19 2014 09:05:45)

Remélem valaki tud segíteni, előre is köszönöm.