ugrás a tartalomhoz

mysql_connect nem azzal csatlakozik, amit paraméternek kap

felinder · 2014. Dec. 8. (H), 12.10
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Rengeteg írást találtam arról, hogy nem tud valaki csatlakozni az adatbázishoz, ami nálam is igaz, de senki nem ebben az aspektusban küzdött.

Konfiguráltam egy webszervert, ahol az apache fcgid-n keresztül futtatja a PHP-s szkripteket, SuexecUserGroup-al meghatározott felhasználó és csoport nevében. Most, hogy költöznék át az új szerverre a régi weblapokkal - melyek mysql_* natív függvényeket használnak -, a mysql_connect nem azokkal a paraméterekkel akar csatlakozni, amit megadok neki, hanem a SuexecUserGroupal megadott user nevében jelszó nélkül. Természetesen nem sikerül neki, mert mysqlben nincs ilyen felhasználó. Az sem megoldás, hogy ilyen néven létrehozok egy felhasználót a jelszó hiánya miatt.
Azonban a mysqli_connect rendben működik. Természetesen a kettő "család" függvényeinek paraméter listája nem kompatibilis, így nem csak annyiról lenne szó, hogy átírom 'i'-sre, ebből következik, hogy az sem járható út, hogy minden weboldalt átírok.

PHP verzió: 5.4.35-0+deb7u2 (cli) (built: Nov 19 2014 09:05:45)

Remélem valaki tud segíteni, előre is köszönöm.
 
1

Csomagoló

Hidvégi Gábor · 2014. Dec. 8. (H), 12.21
Ha jól értem, a kódban mindenhol a mysql_query függvényt használod közvetlenül a lekérdezések futtatására. Ez nem ajánlott, célszerű írni egy függvényt erre, pl. function lekerdez($sql), ami elvégzi a lekérdezést, és visszaadja egy tömbben a választ és/vagy a hibaüzenetet, és az összes weboldalban ezt a függvényt használni. Így minden gond nélkül hívhatod a mysqli_ kezdetű függvényeket.
3

Teljesen igazad van és nincs

felinder · 2014. Dec. 8. (H), 17.26
Teljesen igazad van és nincs is gond azokkal a weboldalakkal, amiket én csináltam. Ott csupán lecseréltem a wrapper osztályt és ment. Viszont nem mindenki így dolgozik és még csak függvényt sem használnak.
2

sql safe mode

szabo.b.gabor · 2014. Dec. 8. (H), 12.28
A doksi szerint sql safe mode-ban mindenképp a beállított értékeket használja.
4

Hálás köszönet, ez adta a

felinder · 2014. Dec. 8. (H), 17.30
Hálás köszönet, ez adta a megoldást. Off értékre állítva végre figyelembe veszi, hogy mivel kell csatlakoznia. Ezt nagyon meg fogom jegyezni.