ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 15, 2010

JavaScript saját fájlnév

presidento · 2010. Május. 15. (Szo), 18.09
Van arra valamilyen lehetőség, hogy kiderítsem, hogy éppen milyen nevű fájlban vagyok a JavaScripttel? (Inline script esetén nincs gond, nekem egy külsőleg betöltött script fájl esetén lenne rá szükségem.)

Eddig csak Firefox alá találtam nem szép, de működő megoldást:
var fileName;
try { throw new Exception(); } catch(e) { fileName = e.fileName; };
alert( fileName );
 

Megoldatlan hiba IE 7-8 ban, illetve input szöveg pozicionálás

Jackal · 2010. Május. 15. (Szo), 13.52
Üdv, az alábbi problémával vergődöm egy ideje, és nem tudom megoldani:

Van egy menüsorom, amiben van két img., mind a kettő egy-egy gomb (de imgként vannak a kódban, nem input type buttonként) és az alábbi jelenséget produkálják: ha kijelölünk az oldalon valahol szöveget és képet egyszerre, akkor a a böngésző a gombon lévő szöveget le"blur"olja, valahogy így:

http://http://www.grafinet.hu/works/index.html

Értelemszerűen az elsővel van a baj.

A böngészőben kikapcsoltam a cleartype betűsimítási funkciót, nincs filter beállítva, illetve a cssben filter:none; értéket állítottam hogy véletlenül se legyen ilyen.
Már átírtam körülötte a struktúrát, betettem divbe, táblába, kiszedegettem a javascriptecet, átettem compatible nézetbe a böngészőt, kiszedtem az img taget és input type buttonnak megadtam a képet háttérként, de semmi változás.

Másik problémám szintén IE, nem tudom az input mezőbe value="" értékeként megadott kezdőszöveget középre igazítani, a vertical-align nem hat rá. Minden más böngészőben defaultból középre igazít (FF,Opera, Safari, Chrome), kivéve IE alatt. Paddingolni nem akarom, mert akkor tolja a hátteret, illetve a többi böngészőben értelemszerűen lejjebb csúszik a szöveg.

Van valakinek erre ötlete, hogy miért csinálja ezt az IE?
 

Rethinking Forms in HTML5

Joó Ádám · 2010. Május. 15. (Szo), 13.21
Új lehetőségek