ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 18, 2008

PHP, PMP, IPAM és egyéb IT illetve IT üzleti gyakorlati képesítések

Vitaleas · 2008. Aug. 18. (H), 20.29
Nem nagyon találtam a témáról bővebben anyagot sehol hazai oldalakon, így gondoltam feldobom.

Van-e valakinek tapasztalta arról, hogy pl. a PHP ZEND certification vagy éppen a IPM projekt menedzseri vizsgáit mennyibe veszik itthon, tudják-e a cégvezetők mit jelent egy ilyen kvalifikáltság egyáltalán?
Vagy mik azok az esetleg hasonló gyakorlati jellegű képesítések, amiket ismernek itthon és jó pont az önéletrajzban?

Az IPM nemzetközi szinten nagyon elismert azt tudom, mivel 4,500 projektveztéssel eltöltött órát 35 formális oktatási órát és egy elég komoly elméleti tesztet feltételez ja és természetesen BSC végzettséget, uh bárki nem kapja csak meg úgy. De én hiába tudom, hogy mi van e mögött a vizsga mögött, ha a munkáltatók nem.
 

Videó honlapba ágyazva

eMeLA · 2008. Aug. 18. (H), 19.19
Egy olyan honlapot készítek, ahol 3-4 videót is el kell helyeznem. Ezek 40-60 perces riportok, portréműsorok.
Mivel ilyet eddig még nem készítettem, a kérdésem az lenne, hogy mit tudtok javasolni megoldásnak.

A tárhelyre (gondolom) nem célszerű feltölteni, mert ha többen akarják egyszerre megnézni, akkor leterhelődik a szerver. (vagy nem ?)

Amire én gondoltam, hogy feltöltöm egy videómegosztó oldalra és onnan beágyazom. (ennek leginkább szerzőjogi kérdései lehetnek). A kérdés, hova "érdemes", mely oldalak megbízhatók !?

Esetleg valamilyen más megoldás ?
 

Érdekes fájlkezelési manőver.

Velias9 · 2008. Aug. 18. (H), 16.47
Sziasztok!

Nemrég történt velem egy érdekes dolog. Egy fájl méretét akartam lekérdezni, mire a PHP egy 'Warning' keretében azt mondta, hogy sikertelen volt a 'stat' futása... Ebből arra következtettem, hogy a 'filesize' függvény a 'stat' függvényt használja. Hát megnéztem a 'stat' fügvénnyel is, de az is hibát dobott.

Röviden tehát a 'dirname' függvény kivételével a PHP szerint a fájl nem létezik. Mondjuk nem próbáltam meg minden függvénnyel, de ezekkel igen: 'filesize', 'file_get_contents', 'file', 'fopen', 'file_exists', 'is_readable' (ez csak egyszerűen 'false' értékkel tért vissza) ...

Az érdekes a történetben az, hogy a fájl elérhető a PHP számára, és ha az 'opendir' és a 'readdir' függvényeket használom, akkor látja. Gondoltam biztos, csak nem olvasható => megnyitottam a php.ini-t és az 'allow_url_fopen' és az 'allow_url_include' értékeket 'On'-ra állítottam, újraindítottam a PHP-t, de semmi.