ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 24, 2008

Writing Silverlight applications in PHP

macat · 2008. Feb. 24. (V), 20.14
A sokak által ismert PHP használata Silverlight alkalmazásoknál
 

API for Static Maps

Török Gábor · 2008. Feb. 24. (V), 19.25
Térképek statikus képként is kérhetők a Google Maps új API-ján keresztül
 

JS dinamikus inputra hivatkozás

PredMan · 2008. Feb. 24. (V), 16.12
Sziasztok!

dinamikus inputokra hogyan lehet hivatkozni?
van egy olyan kódom, amely segítségével betudok szúrni egy inputba egy tetszőleges karaktert. Így:


<a onclick="insertcode_leiras('&Oslash;'); refocus_leiras(); return false;" href=""><img src="Images/atmero.jpg" border="0" vspace="3" /></a>

Addíg nincs is gond, amíg egy már létező inputra hivatkozok, mert ugye annak a neve fix. De ha én dinamikusan hozom létre az inputot, akkor mire hivatkozzak?


function changeIt() {
	var i = 1;
	my_div.innerHTML = my_div.innerHTML +"<input type='text' name='fajta[]'>&nbsp;&nbsp;<input type='text' name='adat[]'>&nbsp;&nbsp;<input type='text' name='ar[]'><br>"
}

a cél az lenne, hogy a karaktert abba a dinamikusan létrehozott inputmezőbe illessze (adat[]-ba kéne valahogy), amelyiken éppen a focus() van.

Tudnátok ebben segíteni?

előre is köszönöm!
 

404es státusz beállítása.

lepke · 2008. Feb. 24. (V), 11.50
Üdv!
Megújítottam az oldalt, egy statikus oldal kapott dinamikus motort. Itt érhetitek el:
katolikus-traditio.hu
A gógölben szép számú (kb100) olyan indexelt oldal van amely már nem elérhető a szerveren. Ezt a webmester toolsal mind kilőni igen idegtépő lenne(ráadásul már egyszer meg is tettem, csak akkor sem jött össze a 404, robot.txt meg nem használtam). De ugye az sem jó hogy ezek még élnek.
No, én a 404-es hibaüzenet az index.php?hiba oldalára irányítom.
Értelem szerűen ha kap $_get["hiba"] változót, akkor a 404 tartalmát tölti be. Ezt úgy oldom meg, hogyha pl. htm kiterjesztésű a request uri akkor a http://katolikus-traditio.hu/dokumentum/ oldalt includeolom be, mert a dokumentumok voltak ilyen kiterjesztésűek. Html kiterjesztést pedig a menüpontok kaptak, azok meg szinte aradtak, így töltöm be mindig a megfelelő oldalt.
A bibi csak az, hogy így a szerver státuszt 200ra állítja. A google webmester tools is mondja hogy a 404es hibaoldalnak 200-as státsza va. Hogy tudom ezt a problémát megoldalni?
if (isset($_get["hiba"])) {
header("HTTP/1.1 404 not found");
}
ezzel próbálkoztam.
De hova illesszem be? A head tag-be, vagy az oldal legelejébe? Illetve ennyi elég? Illetve amit beírtam az legalább már helyes?
Másik, hogy ez seo szempontból mennyire szükséges, és mennyire jó ötlet?