ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 9, 2006

WinXP SP2 IE6 VPC Image

attlad · 2006. Nov. 9. (Cs), 23.05
A Microsoft-tól letölthető VPC image IE6 SP2-ben teszteléshez
 

free icons for ASP.NET web applications

Bártházi András · 2006. Nov. 9. (Cs), 22.27
Ingyenes ikongyűjtemény nem csak ASP.net-hez, linket kérnek cserébe
 

Statisztikai adatgyűjtés AJAX-al.

s_volenszki · 2006. Nov. 9. (Cs), 22.02
Sziasztok!

Szeretném a véleményeteket kérni. Kigondoltam valamit, és kíváncsi lennék a véleményetekre mielőtt nekiállok megcsinálni!

A mostani oldalamon, ha a képekre kattintok, popup-ban felugrik ua. kép, csak nagy méretben. Arra gondoltam, lecserélem ezt az eljárást js-re meg egy div-re. Ha valaki a képre kattint, akkor felfedem (display:block) left:0 top:0-ában és a benne található kép src-jét átíratom az éppen aktuális kép nagyított megfelelőjére. Div jobb felső sarkában [x] ahol "be lehet zárni" a divet (display:none).

Ez idáig Ok.

A mostani variációban a felugró ablak php kódja automatikusan beírta mysql-be a felugratott kép id-jét (meg még egy-két adatot), amit $_GET-ben kapott meg az opener-től. Na most ugye ilyen nem lesz!

Kitartó kód hízlalás és számtalan doksi átolvasása után, tökéletesen működő AJAX + Php + MySQL kódot készítettem (és értem is! :D), és lenne lehetőségem, hogy a div felfedése, és a kép betöltése után AJAX-al megtegyem ua. statisztikai műveletet, amit eddig az a bizonyos php kód csinált a felugróban.

Szerintetek ez megfelelő eljárás? Az eddigi tapasztalataim alapján AJAX kevesebb idő alatt végzi el ua. feladatot, mint egy php oldalnak elküldött form oldal újratöltődéssel együtt. Jó gondolat ez így?

Várom építő kritikátokat, véleményeteket!

s_volenszki
 

Porting JavaScript 1.6 Array methods

toxin · 2006. Nov. 9. (Cs), 21.15
1.6-os javascript tömb metódusainak szimulálása
 

YUI kifejezetten formkezelő osztály létezik?

toxin · 2006. Nov. 9. (Cs), 10.16
kérdésem, hogy van-e YUI alatt a prototype form class-ának megfelelő, util, extension, vagy valami hasonló, thx előre is :)

üdv t
 

Regisztrációs űrlap PHP-ban

Sovereign · 2006. Nov. 9. (Cs), 08.39
Regisztrációs űrlapot készítek és van egy kis problémám. Ürlap küldésekor a progri ellenőrzi, hogy minden adat ki van a töltve és egyezik e a jaleszó (jelszó jelszó mégegyszer).

Nem szeretném elkülöníteni az űrlapot és az ellenörzést. Ám amint betölt az oldal lefut a PHP kód is. Mivel ekkor még nincsen kitöltve az űrlap kiírja, hogy nincs minden adat megadva. Ez nem is lenne baj. Ám! (Az ellenőrzés egy szimpla if) ha igaz - vagyis ki van töltve rendesen - akkor továbbítania kell az adatokat egy másik lapnak ami feltölti az adatbázist. Ha hamis - nem megy sehova - . A probléma az, hogy bárhogy variálom az igaz vagy a hamis ág utásítását két dolog lép történik. Vagy elküldi ha ki van töltve ha nem. Vagy
nem küldi el.

A kérdésem. Meg lehet vhogy állítani addig a program futását amíg nem klikkelek rá a regisztrál gombra?

Próbáltam egy onclick-et beiktatni. Sikerem nem volt. Kicsit utána néztem neten de minden hol javascript-et hívnak meg az onclick-nél. PHP-vel meg lehet oldani vagy minden képpen java script kell - amihez egyenlőre egyáltalán nem értek :( -

Elnézést, hogy ilyen nagyra sikeredett! :D