ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 26, 2006

Filmkeresőt írnék PHP-ben egy videotékának

ark · 2006. Nov. 26. (V), 11.38
Üdv!

Csak most kezdek ismerkedni a PHP-val és a MySQL-lel így remélem elnézítek kérdésemet és segíteni is tudtok nekem.

Nos. Létrehoztam egy adatbázist és egy filmek táblát, tulajdonképp ennél többre nincs is szükségem. A videotékám honlapját szeretném megcsinálni és ott kialakítani egy keresőrendszert a filmek közt.
A filmek táblám oszlopai a következők: id, cim, leiras, rendezo, szinesz, tipus, bentkint. ID-nek a tékás (ötjegyű) filmkódszámot adtam, a cím a rendező és színész táblák azt hiszem világosak, mit tartalmaznak, a leiras egy rövid leírás, a típus a film fajtáját tartalmazza (horror, thriller, stb...) a kintbent pedig azt, hogy kint van a film, tehát kikölcsönözték, vagy bennt van, kölcsönözhető.

A PHP-s ismereteim elején járva nagy sikernek könyveltem el, mikor sikerült létrehoznom egy táblázatot, melynek header-je HTML-es táblázat, a sorai pedig a filmek adatai. Azt is megcsináltam, hogy a fuilm címe után írja "(kikölcsönözve)", ha a $bentkint == "kint". Az ID-t nem jelzi a táblázat, mert az a honlap látogatóinak nem érdekes, és az id ráadásul index-e a táblázatnak.

Egy eléggé bonyolult keresőt szeretnék létrehozni és ebbe törik bele a fajszém.
Azt szeretném, ha lenne pár gomb a táblázat fölött (thriller, horrror, sci-fi), melyekre kattintva csak azok a fajtájú filmek jelennek meg a táblázatban. Lenne emellett egy kereső, ahol beírhatnák a honlap látogatói a keresett szöveget és lenne pár rádiógomb, amik a következők (címben, színészek közt, rendező) Tehát ezekben lehetne keresni.

Nem tudom tudna-e valaki esetleges példakóddal, vagy bármivel segíteni. Ha példakódot írna valaki, kérem ne felejtse ki, hogy ezek egy HTML-es táblázat soraiként szolgálnak ahol a header a következő:
filmcím - típus - rendező - színész - leírás

A segítséget előre is köszönöm.

Ark
 

intval() csak az elejéről veszi ki a számot, hogyan lehetne a közepéről is?

Sovereign · 2006. Nov. 26. (V), 09.59
Valahogy ki lehet küszöbölni az intval függvény azon hibáját, hogy csak akkor ad vissza számot egy stringből ha a szám a string elején szerepel?

Példában:
<?php
  $x='123abc'
  print intval($x);
  kimenet: 123;

  $x='abc123';
  print intval($x);
  kimenet: 0;