ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 22, 2005

Ismét könnyebbek lettek az MD5 támadások

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 22. (H), 19.54
Az utóbbi napokban több helyen is felbukkant a GData nevű webhely linkje, ahol több mint tizenkét millió szó és md5 hash érték párja érhető el. Sok fejlesztő használja a PHP vagy valamely SQL adatbázis md5() függvényét, hogy a felhasználók jelszavait elkódolja. Lévén egyirányú kódolás, ez lehetővé teszi, hogy a kódból ne tudják automatikusan visszaállítani a jelszót. Ha azonban gyakori jelszavakat, vagy gyakori módszerekkel előállított jelszavakat használunk, egy kód szótár alapján visszafejthetőek az eredeti karaktersorozatok. Ezért nem örülnek sokan ennek az óriási mértékű adatbázisnak.

Intrex.hu, Silihost.hu tárhely tapasztalatok

bur · 2005. Aug. 22. (H), 19.24
Szijasztok,
Van valakinek tapasztalata a fenti intrex.hu céggel kapcs? Előre is köszi a válaszokat.

Admin: offolás miatt a téma lezárva. Sajnálatos, hogy aki a témában érdekes hozzászólást akart volna közzétenni, most már nem tud.
 

PHP::Interpreter - futtassunk PHP-t Perlből

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 22. (H), 19.23
Bábeli zűrzavar című cikksorozatunkban kezdtünk el foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy mit tehetünk, ha több nyelvet is fel szeretnénk, vagy valamilyen okból fel kell használnunk egy projekt során. Nos, a sorozat egyelőre csak az első résznél tart, a konkrét megoldásokat bemutató második és esetleges további részek még váratnak magukra. A nemrég megjelent PHP::Interpreter azonban annyira izgalmas újdonság, hogy bemutatásával nem várhatjuk ki a sorozat következő részeinek megjelenését.

YAPC 2005

Anonymous · 2005. Aug. 22. (H), 18.49
Yet Another PERL Conference 2005
 

Letöltés másik webhelyről, úgy, hogy ne lássa honnan tölti

Anonymous · 2005. Aug. 22. (H), 16.04
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy mit csinálok rosszul a következő kódban:

<?
$fajl = "http://valami.hu/valami.exe";
$type="application/octet-stream";

if (file_exists($file)) {
header("Content-type: $_REQUEST[type]");
header("Content-Disposition: attachment; filename=$file");
readfile($file);

} else {
print "A fájl nem található!";

}
?>

A gond az, hogy így nem találja a fájlt. Ha nem másik tárhelyen lévő cuccot akarok így letölteni, akkor nincs probléma (pl. $fajl = "valami.exe"; )...
Azért lenne szükség erre, mert a cuccaim nem egy tárhelyen vannak és nem szeretném, hogy aki letölti, lássa azt, hogy máshonnan tölti.
 

An Overview of Current CSS Layout Techniques

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 22. (H), 15.10
Áttekintés a CSS alapú oldalelrendezésekről
 

Serendipity 0.8.4 released

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 22. (H), 14.49
Új kiadás a blog motorból az XML-RPC hibákat javítandó
 

HTML táblázatban képek - illesztési gond

Aquir · 2005. Aug. 22. (H), 14.35
Sziasztok!

Nemrég kezdtem a HTML tanulást(komolyabban) és most a táblázatnál van egy kis problémám, ugyanis szerettem volna 1 táblázaton belül 2 egymás alatt lévő cellába úgy képet illeszteni, hogy azok összeérjenek(tudom, miért nem egyesítem a két cellát a rowspan-al és így egybe lenne és nem lenne gond....de most az elmélet a lényeg).
Beállítás:
table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"
Táblázatnak nem adtam méretet, tehát akorára nyújtja amekkora a benne lévő kép. Így össze kellene érniük, nem? Próbáltam úgy is hogy a képbelinkelésnél használtam a border="0" állítást de semmit nem számított.


Időközben azonban előállt egy másik probléma is mint az adott linken látható:
http://www.fw.hu/aquir-lord/tabla.html

A táblázat bármelyik sorában a harmadik cellában valahogy más igazítás érvényes a képre, mint a kettesben(az első cella direkt nem tartalmaz adatot, hátha a hiányzó TH elem miatt az első TD-re más formázást akar alkalmazni). Ha a valign="bottom" igazítást használom a TR en belül akkor a második cellára az érvényes is lesz és látni a változásd de viszont a harmadikban akkor sem változott semmi. Ha külön is beírom a harmadik cellához a TD-n belülre hogy valign="bottom" akkor sem változik semmi! Nézzétek meg a forrás, semmi extra nincs benne csak 1 tök egyszerű táblázat aminek a harmadik cellájában mindig más formázás érvényesül valamiért.

Erre kérnék pár ötletet, hogy ez mitől van!
Előre is köszönöm!

U.i.: ne ajánljátok a CSS-t a táblázat leváltására, mert majd arra is sor kerül de a HTML-t is meg akarom érteni rendesen.
 

POST helyett GET adatküldés hogyan működik?

unreal · 2005. Aug. 22. (H), 14.00
hogyan lehet az URL ben kódolva lekérni egy olyan oldalt aminek egy FORM, POST tal küldi az adatokat????
köszi
 

Google Sidebar

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 22. (H), 13.53
A Google Desktop legújabb eleme