ugrás a tartalomhoz

Google Sidebar

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 22. (H), 13.53
A Google Desktop legújabb eleme
 
1

nem lesz annyira nyerő

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 22. (H), 15.04
Az Apple Dashboard is az összehasonlítás alapja, amikor az aktuális híradások a Google Sidebar-ról beszélnek, és ezt is egy platformként tüntetik fel. Csakhogy sajnos messze nem olyan egyszerű paneleket készíteni hozzá, mint amennyire szimpla feladat Dashboard widget-eket kialakítani. Itt ugyanis a Google által biztosított felületeket kell használni C++/C# programokban, Windows COM tudás kell hozzá, stb. Ennek fényében, és a sidebar rugalmasságának hiányában nem jósolnék neki sok sikert.

Apropó, valamilyen Google kommunikációs megoldás bejelentését várják szerdára:

Google executives say they plan to unveil on Wednesday a "communications tool" that is potentially a clear step beyond the company's search-related business focus.

While executives would not disclose what the new software tool might be, Google has long been expected to introduce an instant messaging service to compete with services offered by America Online, Yahoo and MSN from Microsoft.
2

Ez jó

Bártházi András · 2005. Aug. 23. (K), 21.41
Bár valóban nem egyszerű hozzá modult készíteni, sőt, én biztosan nem is fogok, de ennek ellenére nekem nagyon bejött - ellentétben például a Konfabulatorral, amit nem használok, pedig lelkesen feltettem.

Két jó feature:
  • GMail integráció, a friss leveleket nem csak listázza, indexeli, de meg is mutatja - könnyen, nagyon egyszerű felületen, de mégis elég hatékonyan.
  • Web Clips, magától megtalálta a Firefoxban levő RSS feedjeimet, s megjeleníti őket listában a legfrissebbekkel.
Ezek mellett persze még vannak jók, de engem ezek fogtak meg.

A holnapi bejelentésre kiváncsi leszek. :)

-boogie-
3

NOD32

kisstoth · 2005. Aug. 23. (K), 23.05
NOD32-őt használok...

NOD32 Antivirus is not compatible with Google Desktop. We're currently working on a solution for the Google Desktop and NOD32 conflict. We appreciate your patience and apologize for the inconvenience.