ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 11, 2005

CSS Level 2 használatát nem tudom megoldani Netscape ill. Firefox legújabb verzióival!

Anonymous · 2005. Ápr. 11. (H), 16.37
Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni, a jól megírt webáruházam tartalmát css segítségével helyeztem el ami IE 6.0 alatt kíválóan működik, de Netscape, ill. Firefox alatt nem hajlandó a rétegeket egymás felé alá helyezni.
Később rájöttem hogy talán azért nem ismeri a css-ben meghatározott z-index-et, top, left tulajdonságokat mert valószínűleg a Firefox és a Netscape csak a css level 1-et ismeri és abban nincsenek ilyen tulajdonságok.
Ha valaki tud módszert arra hogyan lehetne ezt kiköszöbölni esetleg valami kerülő úton lényeg hogy a layerek egymás felé alá és pozicionálva megjelenhessenek kérem írja meg!
Előre is köszönöm aki segítséget.
 

Freemail problema

Anonymous · 2005. Ápr. 11. (H), 16.09
Sziasztok,

Nálam a FireFox egyáltalán nem hajlandó bejelentkezni a Freemailre és nem tudok rájönni, hogy miért. Volt úgy, hogy el se jutottam a bejelentkező oldalig, de ha mégis, akkior a user név és a jelszó, valamint a "belépés" gomb után folyamtosan újratölti az oldalt: "várakozás a következőre: freemail.hu", majd bejön, de azonnal újratölt, úgyhogy egy üres oldalt látok. Itt biztosan tudja valaki, hogy miért van ez, és hogy mi lenne a megoldás. (Az IE-vel működik, de éppen nem ki akarom törölni a gépemből - pont ez miatt nem lehet)

Az itteni válasz mellett - hátha másnak is van ilyen problémája - légyszi dobjatok egy mailt a hird61##kukac##freemail.hu -ra is.

Köszi,
horus
 

Könyvtárszerkezet, fájlok fel- és letöltése tárhelyre

Anonymous · 2005. Ápr. 11. (H), 15.57
Sziasztok!
Tanulmányi csoportnak szeretnék létrehozni fájlmegosztást. Tantárgyak szerint lennének az anyagok elhelyezve, a csoport minden tagja fel- és letölthetne. Ismer valaki hasonló mintaprogramot. Pl. fórumhoz is hasonlíthatna. Én nagyon kezdő vagyok.
Köszönöm a segítséget.

Üdv. Morel
 

phpAdsNew

C5a6a · 2005. Ápr. 11. (H), 13.32
Beüzemeltem a phpAdsNew-t, és korrektül működött egy ideig. Egy zónát hoztam létre, amihez szabvány méretű bannereket definiáltam.

A bannereket cserélgette a megfelelő helyen. Jól kezelt mindent gészen addig, amíg nem hoztam létre még egy zónát, amit az oldal másik részén akartam megjeleníteni. Ebben HTML reklámokat jeleníte(né)k meg. Ezt is jól kezeli, de előfordul, hogy a felső bannerhelyen ebből a második zónából származó (HTML) reklámot jelenít meg. Mivel ennek a mérete nagyobb, így ilyenkor az egész oldal felborul...

Visszafelé soha nem fordul ez elő.

Mindenféle beállítást, leírást átnéztem, kipróbáltam, de sajnos nem találtam megoldást.

Van valakinek valami ötlete? Esetleg tudja a megoldást?
 

javascript help

mdesign · 2005. Ápr. 11. (H), 10.56
Sziasztok!

Tud vki olyan oldalt ahol találok leírást arról, hogy miként érhetek el objektum tulajdonságokat javascriptből?
pl háttérszín állítás:
document.getElementById(n).style.background='#000000';
Azt szeretném megtalálni, hogy miként tok classt állítani egy elemen.

Előre is köszönöm, üdv mdesign
 

Ajax and CMS

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 11. (H), 08.51
Az Ajax okos használata webalkalmazásokban
 

MySQL - Általános relációs adatbázis

Liquid · 2005. Ápr. 11. (H), 06.20
Sziasztok!

Egy adatbázis alapú oldal elkészítésénél talán az adatbázis megtervezése az egyik legfontosabb lépés. Tud valaki a relációs adatbázisokról valahol részletes információt a neten? Megmondom őszíntén amikor nekiállok megtervezni egy adatbázist, a tábláknál és a mezőknél valahogy mindig összekavarodom... Nem akarok mindent bezsúfolni egy táblába!

Konkrét feladat: Heti rendszerességű lemezajánló (TOP10) adatbázis elkészítése

- id
- Dátum (Év/Hónap/Nap)
- Aktuális Helyezés

- Lemez előadója
- Szám címe
- Lemez kiadója
- Kiadványszám

Tud valaki segíteni? (Sorry ha nagyon alap...) Előre is köszi!