ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 3, 2005

HTML kódszerkesztő vagy WYSIWYG alkalmazás?

aorsi · 2005. Nov. 3. (Cs), 22.22
Mit tartanak hatékonyabb eszköznek a weblapok szerkesztésére, a kézi kódolást egy html kódszerkesztőben vagy pedig egy WYSIWYG alkalmazás hsználatát, pl. Dreamweawer?

Mivel eddig csak néhány egyszerűbb lapot szerkesztettem, kíváncsi vagyok mások tapasztalatára.

Eddig kézzel kódoltam, és már fejből tudom a tagokat, de túl sok "kézi" munkát igényel a weblapok változtatása.
 

Programming Language Popularity

Török Gábor · 2005. Nov. 3. (Cs), 20.35
Frissült a programozási nyelvek népszerűségét firtató cikk
 

BBC on Rails

Török Gábor · 2005. Nov. 3. (Cs), 18.35
A BBC kereshető archívumát RoR fogja kiszolgálni
 

Ajax: Single-page vs. Multi-page

Török Gábor · 2005. Nov. 3. (Cs), 16.10
A két módozat előnyeiről és hátrányairól
 

MySQL 4.1 - Limit egy bizonyos oszlop szerint

_Robi · 2005. Nov. 3. (Cs), 15.02
Sziasztok,

a kovetkezo problemara keresek megoldast. Van egy tablam X, (kb 100.000 rekordot tartalmaz), van egy Y tablam (kb 10.000 rekord), es egy Z tablam (2.000 rekord). A keresek az X tablaban, majd ehhez hozzakapcsolom az Y tablat, es az Y-hoz a Z-t. Valami ilyesmi:
Select * 
    From X 
    Left Outer Join Y On Y.x_id=X.x_id
    Left Outer Join Z On Z.Y_id=Y.y_id
    Where es a feltelek X-re, (csak X-re)
Ez visszaad nekem egy bizonyos szamu talalatot, es ezek kozott kellene nekem lapozni Y szerint. Tegyuk fel hogy visszakapok 100 talalatot, 20 Y-ba csoportositva. En ugy szeretnem megjeleniteni, hogy egy adott Y-hoz kiiratom az osszes talalatot. Tetelezzuk fel hogy egy oldalra ki akarok iratni 10 talalatot, akkor ez azt jelentene, hogy kiiratok 10 kulonbozo Y-t es a hozzajuk tartozo osszes x talalatot. Tehat valami olyasmi kellene ami most nincs MySQL-ben, hogy "Limit by column_name from, offset".

Aki talalkozott valami hasonlo problemaval, es talalt ra megoldast kerem irjon.

A keresesi sorrend nem felcserelheto, vagyis mindig X-ben indul a kereses, es egyszerre nem kerheto le az osszes adat es PHP-bol a rendezes, mivel nagyon leterhelo lenne a szervernek.

Elore is koszonom valaszaitokat

Robi
 

PHP webgallery kétnyelvűsítési probléma

csillagocska · 2005. Nov. 3. (Cs), 14.09
Sziasztok!


A problémám a következő: Adott egy php webgallery 1.5 ös ami alapvetően egy adatbázisból áll, aminek van egy admin menüje ami weboldaról admin belépéssel szerekeszthető, feltölthető menüneveket lehet beleírni rendezhető, magyarán vezérelhető. De nekem van egy nyitóoldal ahol ki tudja választani az illető hogy a magyar vagy a román nyelvűt választja, és mindegyik megnyít egy belső oldalt ahol menük találhatóak és ezek nálam framekből állnak de szeretném php sra átírni, de itt jöna következő probléma a fő gond, beállítom a magyar belső oldalon a termékek menü alatt az admin menüben a webgalériánál a nyelvet magyarra, de mivel mint már fennt említettem egy adatbázisból áll és kb 800 képet tartalmaz igaz ezek mérete nem nagy de ennek ellenére nem akaraom megduplázni ezt két adatbázisra. Mysql alapú php táblákból áll. Az ötelet a következő php alatt írni és egy változót ami eldönti, hogy épp milyen nyelven válaszoljon. Ugyanis az illető eldönti a nyitólapon,hogy milyen nyelvűt akar és a fórum hozzá igazodik. pl. x=1 ha az emberke magyar zászlóra kattint és a fórum a magyar szöveget írja ki,ha x=2 akkor románul. Lenne egy külső php amiben együtt van a magyar és román menürendszere, azaz nem egyben csak egy index fájlba van leírva tömbösítve a dolog és még egy feltételet írni arra mikor melyik nyelvű webgallery jelebnjen meg de akkor olyan php kell feltételbe hogy azzal a php admin menüjét tudja kívülről is elérni. Phpadminnak megnézni a kódját, és a szükséges modulból be includeolni ami kell. Bár ez még csak eddig elmélet, ha van valakinek ennél jobb ötlete azt szívesen veszem.

Üdv, köszönettel: csillagocska
 

A Proposal for AJAX/DHTML Browser Support

Török Gábor · 2005. Nov. 3. (Cs), 13.09
A DHTML-előzmények ötletéről
 

Configuring Apache 2 and Tomcat 5.5 with mod_jk

Török Gábor · 2005. Nov. 3. (Cs), 12.22
Tomcat 5.5 telepítése Apache 2 mögé a mod_jk segítségével
 

AJAX és Diszkrét JavaScript szakdolgozat

Nagy Gusztáv · 2005. Nov. 3. (Cs), 10.56
Abban a 'szerencsés' helyzetben vagyok, hogy szakdolgozókat konzultálhatok. Így lehetőségem van arra, hogy új (ráadásul engem is érdeklő) témákkal foglalkozzunk.
Pillanatnyilag van két szakdolgozóm, akik a fenti két témában írnak esszé jellegű szakdolgozatot. Szokásom szerint a jobb szakdolgozatokat (a hallgatók hozzájárulásával) elérhetővé szoktam tenni a 'köz' számára.
Ezzel a fórummal tehát az a célom, hogy akinek van rálátása, ötlete arra nézve, hogy mi is legyen benne ebben a szakdolgozatban, mire kíváncsi, az leírhassa.
Szeretném hangsúlyozni, hogy (amennyiben el is készülnek), mi is profitálhtunk belőle, bár az eredmény csak május körül várható.