ugrás a tartalomhoz

MySQL 4.1 - Limit egy bizonyos oszlop szerint

_Robi · 2005. Nov. 3. (Cs), 15.02
Sziasztok,

a kovetkezo problemara keresek megoldast. Van egy tablam X, (kb 100.000 rekordot tartalmaz), van egy Y tablam (kb 10.000 rekord), es egy Z tablam (2.000 rekord). A keresek az X tablaban, majd ehhez hozzakapcsolom az Y tablat, es az Y-hoz a Z-t. Valami ilyesmi:
Select * 
        From X 
        Left Outer Join Y On Y.x_id=X.x_id
        Left Outer Join Z On Z.Y_id=Y.y_id
        Where es a feltelek X-re, (csak X-re)
Ez visszaad nekem egy bizonyos szamu talalatot, es ezek kozott kellene nekem lapozni Y szerint. Tegyuk fel hogy visszakapok 100 talalatot, 20 Y-ba csoportositva. En ugy szeretnem megjeleniteni, hogy egy adott Y-hoz kiiratom az osszes talalatot. Tetelezzuk fel hogy egy oldalra ki akarok iratni 10 talalatot, akkor ez azt jelentene, hogy kiiratok 10 kulonbozo Y-t es a hozzajuk tartozo osszes x talalatot. Tehat valami olyasmi kellene ami most nincs MySQL-ben, hogy "Limit by column_name from, offset".

Aki talalkozott valami hasonlo problemaval, es talalt ra megoldast kerem irjon.

A keresesi sorrend nem felcserelheto, vagyis mindig X-ben indul a kereses, es egyszerre nem kerheto le az osszes adat es PHP-bol a rendezes, mivel nagyon leterhelo lenne a szervernek.

Elore is koszonom valaszaitokat

Robi
 
1

beágyazott select

Bártházi András · 2005. Nov. 3. (Cs), 17.02
Egy beágyazott SELECT-ben csinálj LIMIT-et, majd e köré építsd fel a lekérdezést magát. MySQL 4.1-ben már van beágyazott SELECT, elvileg mennie kell.

-boogie-
2

kiprobalom

_Robi · 2005. Nov. 3. (Cs), 17.08
megnezem hogy lehet