ugrás a tartalomhoz

Cikkek letölthetők legyenek!

Anonymous · 2004. Jún. 29. (K), 16.41
Tisztelt Weblabor szerkesztősége!

Egy szerintem számotokra nem nagy munkával járó, de mégis talán nagyon hasznos ötletem lenne a számotokra! Arra gondoltam, hogy a cikkeket (például a CSS cikksorozat) meg kellene csinálni PDF formátumba és letölthetővé tenni az oldalon! Így azoknak se kellene mindig letölteni az egész lapot, akik nem rendelkeznek állandó internet kapcsolattal, és könnyebben lehetne nyomtatni is.
 
1

Részemről gondolkoztam már ezen...

Bártházi András · 2004. Jún. 29. (K), 16.57
Próbáltad már kinyomtatni az oldalt? A szöveget vagy így, vagy úgy, de mindenképpen le kell tölteni. Utána ki lehet nyomtatni - könnyen. :)

Alapvetően nem hiszem, hogy a nyomtatási támogatásunkkal ne lehetne egész szépen kinyomtatni a cikkeket. Leszedünk minden olyan részt az oldalból, ami felesleges lenne, és egy elég jó nyomtatási lehetőséget nyújtunk így.

A kérdés tehát: miért dolgozzunk még többet az ügyön, mikor ez is teljesen jó? ;)

-boogie-
6

Köszönet!

Anonymous · 2004. Aug. 28. (Szo), 21.55
Sose találkoztam még ilyen gondoskodó weboldal fejlesztőkkel! :) Megvalósítják a kérésemet! Mégegyszer köszönöm nektek a PDF-et! És sok siket a Klub-hoz remélem összejön!
2

Latex vs. Opera PDF

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 29. (K), 18.32
Igazából akkor lehetne szépen nyomtatható verziót csinálni, ha írnánk egy bbcode -> latex konvertert, ami a kis extráinkat is kezeli (oldalboxok, képek, stb). Latexből lehet nagyon szép PDF-et generálni, úgy hogy leszedi neked a csillagokat az égről. Az átalakító megírása különben csak idő és frusztráció kérdése lenne, csak motiváció nincs rá. Nem sok értelme van egy ennyire sajátos megoldást kifejleszteni szerintem, különösen egy névtelen megfoghatatlan kérő számára.

Ezen kívül mi is csak azt tudjuk csinálni, hogy szépen kinyomtatjuk PDF-be Operából (az tudja a legszebben nyomtatni a Weblabor oldalait, és más oldalakat is különben :). Ez mondjuk emberi munkát igényel, tehát automatizálni nem tudjuk. Ez azt jelenti, hogy a cikkekhez akár tudunk készíteni PDF változatot. Különben az Opera nyomtatása sem bugmentes, nekem legalábbis kilógnak dolgok időnként a képernyőből, tehát nem tartom kizártnak, hogy egy másik böngészővel, amit használsz jobb a nyomtatási kimenet. Ezért ezúton felkérnék valakit, aki úgy gondolja, hogy az ő általa böngészőjéből nyomtatással generálható PDF szép, az küldjön nekünk egy mintát, hogy lássuk, hogy mi jó :)
3

Én mondjuk nem feltétlenül

Anonymous · 2004. Júl. 1. (Cs), 20.05
Én mondjuk nem feltétlenül a nyomtatásra gondoltam, de talán könnyebb lenne egy PHP fájlban fejezetekre bontva olvasni a leírásokat, és nem kéne mindig feljönni a netre megnézni, ha az embernek nem jut eszébe vmi. Én csak a nyers szövegre gondoltam, hogy PDF-be konvertáljátok, képek nem kellenek.
4

Mentsd le...

Bártházi András · 2004. Júl. 1. (Cs), 20.15
Mentsed le az oldalt. :)

-boogie-
5

Elmondom neked miért jobb az online verzió

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 1. (Cs), 20.32
  • Elmés hozzászólások vannak
  • Kijavítjuk a hibákat, elírásokat, hibás(sá vált) linkeket
  • Sorozat esetén keresztlinkelünk a sorozat elemeire
A képek nyilván kellenek ott, ahol anélkül nem lehetne érteni (CSS cikkek pl). Különben nagyon sokan lementik a cikkeket, látjuk a logokban ennek hatásait :)