ugrás a tartalomhoz

Gyenge page ranking (SEO)

zoliky · 2007. Május. 25. (P), 12.35
Hello,
Letrezhoztam egy drupal alapu weboldalt, korubelul egy honapja mukodik es az a gond, hogy elege gyenge helyen szerepel a Google kersoben.
A weboldalnak megvan minden meta tag, beleertve a hasznos kulcsszavakat. A lap 100% XHTML valid, ezt elenorizten a W3C validator oldalon.
A problema az, hogy olyan oldalak kapnak jobb helyezest a Google keresben amelyek nem is validak es kulcsszavakat sem tartalmaznak.
Szeretnek valamit megtudni, a page rank fug a latogatoktol, milyen sokan lepnek be az oldalra?

Koszonom!
 
1

Nem biztos, hogy a legjobb helyen jársz...

vbence · 2007. Május. 25. (P), 13.09
Igaz, nem egzakt tudomány, de rengeteg helyen lehet utánaolvasni viszonylag hihető PageRank teóráknak, magyar nyelven is. Azt is mondhatnám vedd a fáradságot és nézz utána, mielőtt valaki más idejét vennéd igénybe.

Rőviden: a pagerank a rád mutató linkeken alapul. Ha nincs sok értékes linked, alacsony lesz. A linkek szövege pedig nagyban hozzájárul a relevanciához az adott kulcsszóban. Pl itt egy link:
<a href="http://kovascs-kalap.hu/kalapbolt">Kovács kalap</a> Kalapok széles választékben
Többet nem írok, mert tényleg millió helyen megtalálod ezeket.
2

Valid + meta nem elég

attlad · 2007. Május. 25. (P), 17.48
Először is a validitásnál sokkal fontosabb a hogy az oldal forrásában szematikailag helyes HTML-t használj (pl. címsor elemek megfelelő használata), másrészt a linképítést is el kéne kezdeni, ehhez itt a regisztrálás keresőbe dobozban találsz néhány linket, leírást és webhelyeket ahol érdemes körülnézni.

Talán a látogatottság is beleszámíthat bizonyos esetekben a találati sorrendbe, de szerintem ha igen, akkor is csak nagyon minimális mértékben. A többi faktor sokkal fontosabb, azokkal érdemes foglalkozni.
3

új domain

Edit · 2007. Május. 25. (P), 21.49
Új domainek egyesek szerint hónapokig karanténban vannak.
4

Egy hónap?

janoszen · 2007. Május. 25. (P), 23.43
Egy hónap után mit vársz? Nyilván még nem is írtál eleget rá és még nincs is elég bejövő linked ahhoz, hogy valamit számítson. Csinálj Google Sitemaps-ot, hogy lásd a dolgokat.

Nekem több, mint egy éve fut az oldalam és ennek ellenére csak most kezdett el fölfejlődni. Nyilván azért is, mert most kezdtem olyan tartalmat gyártani, ami releváns, de akkor is elég sokat kellett írnom.