ugrás a tartalomhoz

Böngészővizsgálat

rober · 2007. Május. 23. (Sze), 12.54
Sziasztok!

A következőhöz szeretném a segítségetek kérni: van egy weboldalam, amihez zenét szeretnék framek nélkül megoldva, előugró ablakként. Létezik-e olyan megoldás, amivel megvizsgálhatom azt, hogy a látogató böngészője blokkolta-e az előugró ablakot? Mert amennyiben igen, akkor egy rejtett réteget szeretnék megjelentetni a weboldalban, hogy üzenetet küldhessek a látogatónak. Sajnos sehol nem foglalkoztak még ezzel a problémával! Köszönöm!
 
1

ablak blokkolás

virág · 2007. Május. 23. (Sze), 13.21
Az ablak blokkolását nem fogod tudni lekérdezni egyszerű módon, bár lehet, hogy ki lehetne gányolni valamit rá.

Bár nem a kérdésedre válasz, de talán nem veszed rossz néven ha lebeszélnélek erről a PopUp-os dologról, szerintem aludj rá még egyet. :)) Ezernyi "modernebb" és szebb megoldás lenne erre. Najó, ha nem is ezernyi, de 2-3 biztosan!
8

Válasz

rober · 2007. Május. 23. (Sze), 14.50
Érdekelne milyen megoldásokra gondolsz! Amiből én építkezhetek az a HTML, JS és én nem tudok elképzelni más megoldást arra, hogy a zene csak egyszer induljon el és végigmenjen, mint a frame vagy a popup.

Egyébként érdekességként: egy ismerősöm cége csináltatott egy hangaláfestéses weboldalt egy "vérprofi" céggel (600.000Ft-ot fizetett érte (meg is érdemli a marha)) és frames megoldást kapott. Amikor megmutattam neki mi történik akkor, ha a kereső rátalál egy oldalára egy kissé hűvös lett a tekintete!
2

Dokumentálva van

attlad · 2007. Május. 23. (Sze), 13.39
De foglalkoztak ezzel, ha nem sikerült megnyitni az ablakot, akkor az open null-t ad vissza.

Mozilla window.open doksija. Meg MS oldalán is dokumentálva van.

myWin = open('http://www.google.com/', 'myWinName');
if (myWin == null) { alert('blokkolva lett'); }
4

hehe

gex · 2007. Május. 23. (Sze), 13.41
na igen, ennek nem néztem utána...
6

Válasz

rober · 2007. Május. 23. (Sze), 14.37
Klassz! Nagyon köszönöm! Nem voltam kellően körültekintő!
3

ötletek elmélettel

gex · 2007. Május. 23. (Sze), 13.40
1-es ötlet:
1es oldalból megnyitod a 2es oldalt popup ablakban. 2es oldal lekérésekor beállítod sessionben, hogy igen érkezett ilyen kérés, az 1es oldalból pedig a háttérben (XMLHttpRequest()) megtudod, hogy megnyitották-e a 2es oldalt.

buktatók:
fogalmam sincs hogy működnek a popup blockerek, lehet elindul a kérés a 2es oldal felé és akkor nem ér az egész semmit (ezt le kéne tesztelni pár popup blockerrel), vagy ha lassú a net és még az előtt ellenőrzöd az 1es oldalból, hogy mi a helyzet, mielőtt a 2es jelezné.

2-es ötlet:
1es oldal elindít egy időzítőt (settimeout), ami ha lejár létrehozod a rejtett réteget, a 2es oldal viszont megpróbálja ezt leállítani a window.opener segítségével. ha sikerrel jár akkor ő fog zenét játszani, az 1es oldal pedig nem, ha nem, akkor valószínűleg nem nyílt meg a 2es oldal.

buktatók: szintén jól be kell lőni az időzítőt, az viszont valószínű, hogy ha bármelyik popup blocker akár még indítana is kérést a szerver felé, a javascriptet nem fogja feldolgozni.

általános buktatók:
mindkét oldal használ js-t amit le is lehet tiltani, igaz, ilyenkor a popup sem fog megnyílni :], egyébként meg gondold végig ezt a zenélést, mert én gyűlölöm a zenélő weblapokat, és itt elég sokan vannak így ezzel. ;]
7

Válasz

rober · 2007. Május. 23. (Sze), 14.40
Teljesen egyetértek Veled a zenélő weboldalakkal kapcsolatban! Engem is nagyon idegesít, főleg ha még popup ablakként teszi ezt! De a szóban forgó oldal egy hegedűművészé és attól azért nem idegen a zene. Kösz!
5

AJAX

janoszen · 2007. Május. 23. (Sze), 13.46
Csinálj AJAX-os, vagy harmonika-effektes (moo.fx) oldalt, akkor nincs újratöltés.
9

Válasz

rober · 2007. Május. 23. (Sze), 14.52
Kösz az ötletet, de sajnos ahhoz még elég sok tudás hiányzik.
10

hááát

Marcell · 2007. Május. 23. (Sze), 14.56
Csak ezért ajaxosra csinálni egy oldalt... hát kicsit sztem merész vállalkozás, meg bonyolultabb oldalak esetén felesleges többlet munka is, ami ezzel együtt nem feltétlen jelent arányosan nagyobb kényelmet.

Én is filóztam ezen a kérdésen nemrég és arra jutottam, hogy beágyazott zenélődoboz lesz az alapértelmezett (persze magától nem kezd el muzsikálni, csak kérésre), és ott lesz egy gomb alatta, hogy 'külön ablakba kérem'. Így ha valakit zavar, hogy megszakad a zene oldalváltásnál (nem minden esetben van ilyen, mert az adott oldamanon több egyszerűbb ajaxos váltás is van), akkor rányom és máris ott a külön ablak, az ő saját kérésére. Ha ezt még session-ös eltárolással is komplikáljuk, akkor sztem elég baráti megoldást lehet megvalósítani.
11

Nem csak AJAX

janoszen · 2007. Május. 25. (P), 08.44
Nem csak AJAX-ot javasoltam, ott van pl. a moo.fx is, ahol csak virtuálisan van több oldal...