ugrás a tartalomhoz

jobb klikk, és letöltés tiltása

Tomtee · 2007. Ápr. 28. (Szo), 21.31
Sziasztok! Kézülőben van egy honlapom, és azt szeredném némileg levédeni. Tudom, hogy tökéletes védelem nincs, és ilyen-olyan módon minden honlapot le lehet menteni. Mégis azt kérném, hogy valaki írja be nekem legyen szves, hogy mi a kódja annak, hogy megakadályozzam a file, mentés funkciót, és a jobb egér funkciót. Kösz
 
1

nincs remény;)

numen · 2007. Ápr. 29. (V), 02.41
így első ránézésre talán a flash nyújtja a legtöbbet abból, amit szeretnél, főleg ha értesz hozzá. Bár épp mostanában szórakozom azzal, hogy azokból is kiszedjek mindent amit tudok;)
a jobbklikkvédelemről valami ilyesmi rémlik, hogy <body oncontextmenu="return false"> vagy ilesmi, de nem egy nagy etwas kikerülni.
van itt másmilyen is: http://rainbow.arch.scriptmania.com/scripts/no_right_click.html

ahhoz, hogy relatív jól védd a lapodat, vagy legyen flash, vagy esetleg ha nagyon utálod (ahogy én is), akkor húzz az egész fölé egy transzparens gif-et és oldd meg a linkeket imagemappel.... a forrást állítsad elő javascripttel különböző minél kreatívabb módokon stb... természetesen legyen az egész egy menübár nélküli popupban, mert van, akit az is zavar...

de a legtöbb oldalt le lehet menteni wget-tel, az még a linkeket is átírja használhatóakra...
Egyeüdl a flashnél nem tudok 100%-os lopási módszert, de ha nem jól oldod meg (vagyis beleágyazol minden infót ahelyett, hogy kívülről töltetnéd be vele)...
a flash-t ezzel ellenőrizheted: http://www.swftools.org/ ...próbáld ki őket, nekem nagyon bejöttek;)


úgy első közelítsésben azt mondom, hogy javascripttel rakasd össze a tartalmat (a linkeeket különösképpen), és ha még ráhúzol pár ilyemit amit mondtam, nehezEBB lesz...
pl wget a javascriptet nem ismeri fel, viszont egy firebuggal-webdevtoolbarral felszerelt firefoxnak inkább csak a flash áll ellent. Konkrétan flash decompilerek nem tudom milyenek, lehet, hogy egyszerű törni egyébként zat is, most így hirtelen ennyi jutott eszembe...


de ne feledd: ha le tudnád tiltani a letöltést, akkor a böngésző nem tudná megjeleníteni;)


[fun]jajj egyvalamit elfelejtettem: csinálhastz csak erre a célra saját activex vezérlőt:P 100%-os letö9ltésvédelmet érsz el vele pl. a firefoxnál:D[/fun]
2

Szerintem téves felfogás

dummy · 2007. Ápr. 29. (V), 12.21
Csak én gondolom, hogy levédés alatt nem ezt kellene érteni?

Pl a BMW kiadja legújabb fejlesztésekkel megpakolt autóját, de igazából be se enged szállni, nehogy rájöjj, mik vannak benne, neadj Isten még le is fotózd.
Ugyanmár.

Jogi védelem, és megszegés esetén jogi lépések. Ennyi. Szerintem.

Vagy pedig homályosítsatok már föl: ugyan mi a bánatért kell letiltani a letöltést, jobbklikket, stb?
A legtöbb embert csak zavarni fogja. Nemkicsit.
3

Ami az interneten van, lementhető

Adam · 2007. Ápr. 29. (V), 13.53
Amit egyszer a kliens letölthet a szerverről, az a kliensnél is marad(hat). Felesleges a jobb egérgomb letiltása, a menü eltüntetése, sőt, jóval zavaróbb is. A tartalmat ne JSből tedd ki, mert ha nincs a felhasználónál JS, nem fogja tudni megnézni az oldaladat. Ugyanez igaz a flash-el kapcsolatban is. Mellesleg, bármit is tiltasz le, ott lesz a Ctrl+S, amivel előjön az oldal lementése funkció.

Felesleges ezzel húznod az időt... Mellesleg eddig milliószor felmerült már itt a kérdés, keress rá, meg fogsz lepődni, mindig mindenki ellenezni fogja, akik hozzászólnak.
4

JS

vbence · 2007. Ápr. 29. (V), 14.21
Drága fiaim. A srác a kérdésben leírta:
(...) szeredném némileg levédeni. Tudom, hogy tökéletes védelem nincs, és ilyen-olyan módon minden honlapot le lehet menteni


Ezek után nem az a válasz, hogy "nem lehet", hanem ez:
<body onmousedown="return vedelem(event);">
    ...
</body>

function vedelem(e) {
    var event = e ? e : window.event;
    if (event.preventDefault) {
        // DOM
        if (event.button == 2)
            event.preventDefault();
    } else {
        // IE
        if ((event.button & 2) != 0) {
            event.returnValue = false;
            return false;
        }
    }
}
Nem próbáltam ki, de nagy valószínűséggel működik.
5

Csak szivatod a rendes felhasználóidat

Jano · 2007. Ápr. 30. (H), 10.35
Már rengetegszer leírtam: az összes ilyen megoldásnál csak a jószándékú felhasználóit szívatja meg az ember. Nekik okoz kellemetlenséget. Letilod a menüt, letiltod az egér kattintást aztán nem tudja kinyomtatni, új lapra nyitni, berakni a kedvencek közé stbstb. Aki meg le akarja venni annak meg 1 perc se kell, hogy leszedje. Az oldal aljára a jogi szöveg és ennyi.
6

Jogi szöveg, miegymás

vbence · 2007. Ápr. 30. (H), 12.02
A jogi szöveg a további értékesítés ellen megoldás. Saját felhasználás ellen viszont nem (pl háttérképet csinálok belőle, vagy montázs részeként hazsnálom stb). Millió ember felhasználhatja a képedet anélkül, hogy te ezer év alatt találkoznál vele az interneten. Mit ér a jogi védelem, ha tudomást se szerzel róla. Ezenkívül akadályokba ütközik mondjuk Mozambikban érvényesíteni a jogaidat.

OK, mondhatod, hogy a háttérképes meg a mozambiki felhazsnáló amúgy sem potenciális kuncsaft, úgyhogy nem keletkezik bevételkiesés, ez egy nagyon felvilágosult gondolat, és így is van.

A technikai megoldással (jobb klikk titás) egy olyan modelt valósítasz meg, ami mellett megnézhetik a képet (nem apró tumbnailt, nem részletet, nem vízjelekkel), és mégsem tudják lementeni. Ez a felhasználók 90%ánál (valsz. több) működni is fog.
7

Miért ne menthetné le egy látogató?

Jano · 2007. Ápr. 30. (H), 12.28
És miért ne menthetne le egy látogató egy termék képet? Hogy emlékezzen rá. Hogy továbbküldje valakinek, hogy ez tetszik neki. Ezerféle dolgot lehet csinálni. Képet meg ha jó felbontásba teszel fel, vízjel egyéb nélkül akkor még a lementésnél is gyorsabb a print screen...
8

Nem tudom

vbence · 2007. Ápr. 30. (H), 12.58
De ha nem szeretné a tulajdonos, hogy a képe máshova is eljusson, mint ahova szeretné, akkor ez egy "elég jó" megoldás.
9

nem hinném...

virág · 2007. Május. 1. (K), 12.15
Szerintem meg nem, sőt eléggé félrevezető lenne pl. egy ügyfelet azzal "elkápráztatni", hogy majd így megvédi a képeit a "laikusoktól". Ez nem, hogy nem "eléggé jó" megoldás, hanem semmilyen... Ezt nyilván te is tudod, csak valami miatt úgy gondolod, hogy ez egy megfelelő kiút azok ellen, akik még annyira sem értenek a böngészéshez stb., hogy ezt megkerüljék, pedig nem, mert ezt két perc alatt megoldják ha fontos nekik. Szóval egyetlen mód a jogi út, szerzői jogok stb. Felesleges ezzel áltatnod magad szerintem, de persze te dolgod.

Minden jót!
10

sőt

dummy · 2007. Május. 2. (Sze), 14.42
...és mit csinál a laikus, ha neki márpedig kell az a kép?
Szerintem felhív egy hozzáértőt...
Tehát csak annak nem lesz meg a kép, akinek nem is annyira kell.
11

erre van egy jó válasz

Sulik Szabolcs · 2007. Május. 2. (Sze), 15.21
betűzöm: n e t e d d k i a n e t r e

Ha nem akarja megosztani, akkor tartsa meg magának. Ha megosztja, akkor ne csodálkozzon, hiszen ő döntött így.
Tudtommal a már emlegetett bmw sem tervrajzokat tart a netet, hanem képeket (azokat sem feltétlenül a legjobb minőségben). Nem is csodálkoznak.
12

OpenSource

Max Logan · 2007. Május. 2. (Sze), 15.35
Sztem pont ez a lényege az OpenSource dolgoknak. Had vigye aki akarja, ha egyszer megfizetik az eredeti előállítását. Ebből profitál az első számú programozó és a közösség is. Sztem ez jó ...
13

egyetértek

sayusi · 2007. Május. 2. (Sze), 20.07
Nekem az agyam szokott a slagerradio honlapján szétrobbanni. Csak azt a nyomorult netradio urlt akarom megszerezni, de a jobb klikkre valami jogi halandzsa jön elő. Én oda többet nem megyek és nem érdekel a slágerrádió sem.
14

;-)

dummy · 2007. Május. 2. (Sze), 21.10
15

hát..

Marcell · 2007. Május. 3. (Cs), 15.18
Talán ér valamit, mindaddig, amíg le nem tiltom a JS-t... :D és ehhez még kockasági bizonyítvány sem kell, minden második tizenéves ismeri.

Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de én nagyon kiváncsi lettem, hogy mi is lehet az a hihetetlen értékes, EGYEDI tartalom, amit így védeni kell???
16

handball.hu

Attus · 2007. Május. 7. (H), 14.40
Ez sem tökéletes módszer persze, de azért elég hatékony. A nethez értők közül se tudja mindenki leszedni a szöveget. Nem mondom, hogy lehetetlen, de nem egyszerű.
www.handball.hu
Az oldal nem az enyém egyébként, hanem egy barátomé. Ha jól tudom, azért csinálta így, mert unta, hogy a saját cikkét olvassa más név alatt a másnapi újságokban.
17

JS tiltása

Max Logan · 2007. Május. 7. (H), 15.00
Még hogy nem egyszerű? WebDev toolbar-ral tiltottam a JS-t és már tudtam is másolni a szöveget ...

Nem beszélve arról, hogy akinek ki van kapcsolva a JS, alapból ki tudja jelölni ...

UpDate:
"A handball.hu megtekintéséhez MINDENKÉPP szükséges a Javascript engedélyezése a böngészőben!"

LOL
18

hehh... tényleg jó védelem

Gal Kristof · 2007. Május. 7. (H), 15.01
"Az orosz szakértők, sőt, még a szurkolók felől is pesszimista hangokat lehetett hallani a 2006/2007-es kézilabda szezon kezdete előtt."

2 klikk volt átjátszani.
20

Két klikk

Attus · 2007. Május. 8. (K), 10.58
Kettő? Akkor Te tudsz valamit, nekem három kellett hozzá ;-)

Amúgy szuperbiztos védelem tényleg NINCS. Csak olyan van, amit a felhasználók nagy része nem tud kijátszani. És ez általában elég is. Pl. a handball.hu szerkesztői azóta nem látták viszont cikkeiket és képeiket másutt. Holott mindenki láthatta, hogy nem lehetetlen leszedni őket.
21

2 klikk

Gal Kristof · 2007. Május. 8. (K), 13.47
:)

1.: tiltások
2.: tiltások/js tiltása
22

Egyből is meg lehet oldani ...

Max Logan · 2007. Május. 8. (K), 14.53
Ha csak rákattintasz a Tiltásokra és lehúzod az egeret a JavaScript tiltása feliratra, majd felengeded a bal gombot, akkor megúszod egyetlen kattintásból :-)
23

0 klikk

attlad · 2007. Május. 8. (K), 16.10
Nálam meg alapból működött minden funkció, ami szükséges egy weboldal normális használatához, je.. NoScript extension FTW
19

per

Joó Ádám · 2007. Május. 8. (K), 10.09
Ilyenkor lehet jogi útra terelni a dolgot.
49

opera

onudu · 2008. Júl. 9. (Sze), 14.57
Én először Operával próbáltam meg, hogy ki lehet-e jelölni szövegrészletet és azt hittem, hogy az említett barát megfogadta a fórumozók tanácsait és leszedte a védelmet, mert minden gond nélkül lehet másolgatni és jobb klikket is használni. Aztán megnéztem ie-vel is és kiderült, hogy nem. Nem tudom ez min múlik, a technikai részéhez egyáltalán nem értek, de ezek szerint nem csak a piacvezető böngészőre kell figyelni.
58

A felhasználók néhány

Baldric · 2009. Dec. 13. (V), 09.33
A felhasználók néhány százaléka még csak észre sem veszi, hogy itt védelem van (Opera).

Bocs, most látom hogy már kicsit régi kommentre válaszoltam, előfordul :(
24

Kép levédése

Arghhh · 2008. Május. 20. (K), 19.38
Eléggé régi téma de azért hozzászólok. Nem olyan nehéz levédeni egy képet mint gondolnátok. A legegyszerűbben úgy tudom leírni, hogy adsz a képnek egy hivatkozást ami nem mutat sehova.

 <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
 http-equiv="content-type">
  <title></title>
</head>
<body>
<table style="text-align: left; width: 170px;" border="0"
 cellpadding="2" cellspacing="2">
  <tbody>
    <tr>
      <td align="center" valign="top"><img
 src="gif.gif" alt="" border="0" usemap="#Map"
 style="width: 160px; height: 339px;"></td>
    </tr>
  </tbody>
</table>
<br>

<map name="Map"><area shape="rect" coords="0,0,170,354" href="#"></map></body>
</html>
Mivel a böngésző nem látja a képet csak a hivatkozást így nem kerül be a gyorsítótárba sem. Próbáld ki. A beírt kódot illeszd egy html-be egy gif nevű gif formátumú képet tegyél mellé és nézd meg le tudod e- menteni.
25

Hogy prószáltad menteni?

Balogh Tibor · 2008. Május. 20. (K), 20.12
Próbáltad ezzel?
http://amb.vis.ne.jp/mozilla/scrapbook/feature1.php?lang=en

Mivel a böngésző nem látja a képet csak a hivatkozást így nem kerül be a gyorsítótárba sem.

Jól hangzik. Akkor ha a böngésző nem látja a képet, akkor én sem láthatom.
26

Printszkrín!

Ustak · 2008. Május. 20. (K), 20.39
Akkor meg leprintszkrínezem, gimpel kivágom (mert opensource!) és kész :)
Egyébként remélem nem köveztek meg, de én sokat tanultam abból, hogy mások javascriptes vagy egyéb munkáit nézegettem. Egy idő múlva szerintem úgyis mindenkinek kialakul egy programozói stílusa, amit utána lehet lelopni, átírni, elcsalni hazudni, de az akkor sem lesz olyan mint az eredeti. Eme fórumon is vannak olyan kérdések, melyek kiragadott-másolt kódrészlet meg nem értéséből adódnak. A fenti ötlet viszont nagyon tetszik, nekem új! Kipróbáltam, és bár a web developer mutatja a forrást, mégsem tudtam lementeni. Érdekes. Viszont elgondolkoztam, és ha kattintunk egy wiew source-t majd látván, mi a kép src-je, azt beírjuk a címsorba, akkor csak előjön a kis huncut :-). Azért nagyon jó ötlet, tényleg!
27

Mi?

janoszen · 2008. Május. 20. (K), 21.17
Javaslom tanulmányozásra a Live HTTP Headers kiegészítőt. Az megmutatja, mit kér le a böngésző és bizony a képet is ki lehet bogarászni. HTTP-n keresztülmenő forgalmat egész egyszerűen nem tudsz semmiképpen levédeni. :)
29

kép levédése,

Arghhh · 2008. Május. 20. (K), 21.40
Eh most egészen elkeserítettél. Igazad van. Ha lementem az oldalt és kiveszem a hivatkozást akkor menthető. Nem baj, van másik 5letem :D Nézzétek el nekem. 6 hónapja azt sem tudtam mi a különbség html és php között :D És van egy jó oldala is. Feléledt egy halott topic :)
30

Nem halott

janoszen · 2008. Május. 20. (K), 21.56
Ha elolvasod a topic policyt (miért van ennyi topic) akkor rájösz, hogy itt a Weblaboron nincs halott topic, mert egy topic egy konkrét kérdésről szól, ha új kérdés vagy felvetés van, azt új témába kellene küldeni.
36

kép

Arghhh · 2008. Május. 20. (K), 22.34
Tudod én olyan vagyok mint a ló. Ha egy problémára keresek megoldást akkor szemellenző és csak azt nézem :D Nem olvastam amit írtál mindösszesen annyit láttam, hogy tavaly óta nem írt ide senki. Nekem halottnak tűnt. Sorry amiért ilyet mertem írni :D Amit írtam az az én 5tletem volt. De mivel ez sem működik ergo keresgélek tovább, és ha megvan a megoldás megosztom veletek. Ha nincs megoldás akkor sem keseredek el de a jobbklikket semmiképpen nem akarom letiltani.
28

Kép levédése.

Arghhh · 2008. Május. 20. (K), 21.35
Oks akkor szedd le ezt a képet. http://www.bazisportal.extra.hu ha sikerült rakd át másik lapra és linkeld be.
31

Kép levédése

Balogh Tibor · 2008. Május. 20. (K), 22.01
Fájl => Oldal mentése... => Weblap (teljes)
32

http://www.bazisportal.extra.hu/gif.gif

Ustak · 2008. Május. 20. (K), 22.04
Nálam ez így ok, vagy félreértettem a kérdést?
33

kép

Tomek73 · 2008. Május. 20. (K), 22.18
Bocs, én nem fogok linkelgetni, de:
mint előttem írták, lementheted az egész lapot, vagy:
view source:<td align="center" valign="top"><img
src="gif.gif" alt="" border="0" usemap="#Map"
style="width: 160px; height: 339px;"></td>

innen -> http://www.bazisportal.extra.hu/gif.gif -> jobb gomb ->save image as

ez ennyi
34

Kép levédése

Arghhh · 2008. Május. 20. (K), 22.29
Igazad van képlopók ellen működik csak. egyszerűbben ha lemented az oldalt, hivatkozás kivesz visszament. és ha megnyitod ott a kép. Mi a helyzet akkor ha dives az oldal felépítés és a hivatkozást css-ből töltöd be? Akkor elméletileg menne vagy úgy sem?
35

kép

Tomek73 · 2008. Május. 20. (K), 22.33
Meg lehet nézni a css-t is. Akkor megint megvan a kép elérhetősége.
37

Kép

Arghhh · 2008. Május. 20. (K), 22.36
Eh legalább adnátok némi reményt, mondanád például, hogy a látássérültek nem tudják lementeni :D
38

kép

Tomek73 · 2008. Május. 20. (K), 22.38
Miért ilyen fontos, hogy ne lehessen lementeni?
39

kép

Arghhh · 2008. Május. 20. (K), 22.42
Képzelj el egy oldalt ahol éppen azért kell regizni, hogy hozzáférj a képekhez.A képekről ott van egy kis minta és van a nagy amit letölthetsz. De ugyanez érvényes mondjuk 8ezer gif animációra is.
40

kép

Tomek73 · 2008. Május. 20. (K), 22.46
Ha regisztrálni kell, akkor megnézheti esetleg a képet kicsiben, és ha fizet, akkor megkapja a nagyobb képet. (egyedi oldal, megkaphatja e-mailban) Viszont ezt is kikerülheti valaki, ha egyszer megszerezte a képet, akkor tovább is adhatja. De itt már jogot sért.
41

kép

Arghhh · 2008. Május. 21. (Sze), 01.04
Végülis van egy megoldás ami mindent visz. Minden képre rá kell írni a minta szöveget keresztben :D
42

Szerintem a pici képek jók

Ustak · 2008. Május. 21. (Sze), 07.36
A pici képek jó ötlet, pl az www.sxc.hu-t nem tudom ismeritek -e, szabadfelhasználású képek vannak rajta, ám csak akkor kapod meg a zsír magas felbontást, ami szerintem kell hogy vagdosd, stb, ha regisztrálsz (ingyen).
Én sokat használom, nézzétek meg. Egyébként ezt thumbnail gallery -nek hívják, és fordítsuk le: hüvelykújköröm(vagy szög!)galéria :) :) :)
Css background-image a firefox firebugjában letölthető, meg látszik a forrásban, az sem megoldás :)
43

css

ksgy · 2008. Május. 21. (Sze), 14.50
ha css-be pakolod bele a kepet mint pl:

background-image: url(data:image/gif;base64,... 
akkor lehet atlaguser zavarbajon, de egy kicsit is hozzaertonek ez sem problema

(bar, ezt nemtudom, hogy IE alatt mukodik-e)

szerk: esetleg mindezt megbonyolitva, hogy egy minified js-bol huzod ra a background-image-t
44

hehe

amonrpg · 2008. Május. 21. (Sze), 23.29
1; a kép URL akkor is látható, relatív könnyen felismerhető, következésképpen nem nehéz kibogarászni a minified js-ből (.jpg, .png és .gif -re keresnék a JS-ben :D)

2; firebug, NET panel, images. minden kép, amit letölt a firefox, ott van. URL kimásol, kép letölt.... :D
45

naja

ksgy · 2008. Május. 22. (Cs), 00.36
naja, de egy laikus azert meg tud ijedni egy ijentol :)
46

Laikus

zila · 2008. Május. 22. (Cs), 07.59
Egy laikus képes megijedni egy sima aktiválós regisztrációs procedurától is. Ráadásul minden laikus ismer közvetve vagy közvetlenül egy szakit akit megkér és letölti neki. Max fizet a szakinak pár sört/bort/pálinkát.
47

finally

ksgy · 2008. Május. 22. (Cs), 08.59
vegul mindig odajutunk, hogy webrol, ha valaki le akar szedni valamit, akkor leszedi :) aki nem akarja, hogy leszedjek, az ne tegye fel :)
48

Na ja

zila · 2008. Május. 22. (Cs), 09.25
De ezt már annyiszor leírtuk... :))
50

Ismét fenn...

eashlon · 2009. Már. 1. (V), 19.37
Az lenne a kérdés, hogy adottak olyan képek, amiket szeretnénk megmutatni, de mivel jogvédett naptár/kiállítás/stb... részei lehetnek a közeljövőben valahogy védeni kéne.

Letöltés ellen nehéz, ezért arra gondoltam, h pl valami ronda vízjelet teszek rá, ami a kép élvezeti értékét mindenképp rontja, de még valamelyest élvezhető marad.

Valaki foglalkozott már ilyesmivel? hol az okos kompromisszum?
51

Write only?

Török Gábor · 2009. Már. 1. (V), 19.56
Azt nem értem, hogy ha már megtaláltad ezt a fórumtémát, miért nem olvastad el az előtted már megírt 50 hozzászólást, ahol a kérdésedre válaszolnak.
52

Fölösleges

asto01 · 2009. Dec. 11. (P), 18.38
Fölösleges, mert bármit le lehet szedni a weblapról. Ezek a "védelmek" semmit sem érnek. A handball.hu-ról sem okoz gondot leszedni bármit. A jobb klikk és kijelölés tiltás ellen is van userscrip a Firefoxhoz.

Egyszerűbb, ha a Firefoxban letiltod a jobb egérgomb tiltásának lehetőségét (about:config-ban vagy Javascript Options kiegészítővel).

Az Adblock nem csak reklámok blokkolására jó. Ha mondjuk egy flashban van egy kép, akkor csak kikeresed a kép címét az Adblockban és letöltöd. (Így töltök le pl. youtube videókat is.)

A legegyszerűbb képlopás a Firefoxban:
Eszközök → Oldal adatai → Média ‏‏▒ és itt kiválasztod a mentendő képet. ☻ :)
53

ezt most minek?

solkprog · 2009. Dec. 11. (P), 21.48
Áruld már el minek szóltál hozzá egy olyan topichoz amihez előtted utoljára kb. 9 hónapja szóltak hozzá? Ha érdemi infót hozzátétel volna, akkor rendben volna. Figy egyáltalán végigolvastad az előtted lévő 51 hozászolást? Mert ha csak az emlékezetem nem csal mindenki kb azt mondta amit te.
Ja most én leszek az ügyeletes bunkó.
54

Ezt pont te mondod?!

asto01 · 2009. Dec. 12. (Szo), 12.55
Közöd? Muszáj volt beszólnod, mi? Nekem te ne okoskodjál, ha elolvastad volna a hozzászólásokat, akkor észrevetted volna, hogy ezeket nem írták amiket én írtam.

Te milyen érdemi információt tettél hozzá? A hozzászólásod még csak nem is a témával kapcsolatos...
Erről ennyit.
56

:) [off]

solkprog · 2009. Dec. 12. (Szo), 18.27
Vegyük sora te milyen hasznos infokat írtál le:
komment 1:
"Egyszerűbb, ha a Firefoxban letiltod a jobb egérgomb tiltásának lehetőségét (about:config-ban vagy Javascript Options kiegészítővel)."
Minek ehhez about:config, vagy kiegésztítő? Beállítások=>Tartalom=>JavaScript engedélyezése (ennyi)

Az Adblock nem csak reklámok blokkolására jó. Ha mondjuk egy flashban van egy kép, akkor csak kikeresed a kép címét az Adblockban és letöltöd. (Így töltök le pl. youtube videókat is.)
Szuper! jó megtudni:)

Eszközök → Oldal adatai → Média ‏‏▒ és itt kiválasztod a mentendő képet. ☻ :)
Ha le van tiltva a JavaScript akkor jó eséllyel jobb gombbal le lehet tölteni. [ha csak nincs a kép fölé húzva egy átlátszó réteg]


Komment 2:
Közöd? Muszáj volt beszólnod, mi?
Okvetlen feltétlen. Tudod mennyire idegesítő tud lenni mikor az ember követné hogy a weblaboron milyen új hozászolások vannak, és közte megtalál ilyen hozászolásokat is?

"Te milyen érdemi információt tettél hozzá? A hozzászólásod még csak nem is a témával kapcsolatos..."
Én se tettem semmilyen érdemi infot hozzá, de jó reggelt nem is én szóltam hozzá egy fekvő topichoz.
57

off

asto01 · 2009. Dec. 13. (V), 01.43
"Minek ehhez about:config, vagy kiegésztítő? Beállítások=>Tartalom=>JavaScript engedélyezése (ennyi)"
-hogy ne kelljen mindig a beállításokba menni
-ha a weboldal nem nyitható meg/nem működik kikapcsolt JavaScripttel

"[ha csak nincs a kép fölé húzva egy átlátszó réteg]"
-na hátakkor?
(-ezt a réteget is el lehet tüntetni AdBlockkal)

"Okvetlen feltétlen. Tudod mennyire idegesítő tud lenni mikor az ember követné hogy a weblaboron milyen új hozászolások vannak, és közte megtalál ilyen hozászolásokat is?"
Mint amilyen a tied. :)

"Én se tettem semmilyen érdemi infot hozzá, de jó reggelt nem is én szóltam hozzá egy fekvő topichoz."
Hát akkor te mit csináltál? Vitát indítottál, offolni kezdtél, ...
59

boldog karácsonyt:)

solkprog · 2009. Dec. 13. (V), 12.13
Ne szórakozzunk már mindjárt karácsony.

Annyi a lényeg hogy rádszóltam (na jó kicsit bunkó stílusban) hogy ne szólogass már olyan témához (fölöslegesen) ami már fekszik, mert a kérdező jó eséllyel úgyse fogja olvasni már, és sok embert meg zavar. Ezzel vagy egyetértesz vagy nem [pont]

Lehetőleg itt fejezzük be az off-ot.
55

Két kiskakas

Thomas · 2009. Dec. 12. (Szo), 13.19
Szerintem ne morogjatok :)
Inkább reménykedjünk abban, hogy a téma indítója is rájött a 9 hónap alatt, hogy milyen értelmetlen dologra pazarolta az idejét :)