ugrás a tartalomhoz

Képek cikkekbe/hírekbe

Vas Dávid · 2007. Már. 9. (P), 22.29
Üdv!

Nos lenn egy "kis" problémám. VAn egy honlap ahol ugye lehe beküldeni amolyan híreket. A híreknél lehet 1 képet beküldeni. Majd ha a hír aktív lett, akkor ott van egy olyan rész hogy több kép beküldése és így "végtelen" mennyiségű képet lehet feltölteni a hírhez. Ez eddig ok is. De a képek a hírek alatt jelennek meg, egymás alatt. Az oldal tulajdonosa azt mondta, hogy valahogy megkéne oldani azt, hogy a képek a tartalom között legyen "körbe folyósan". Ez talán még 1 képnél megoldható lenne de mondjuk 10-nél az ilyet hogy szokták megoldani? És gondolom az nem tetszene senkinek ha a kép véletlenszerű helyen poziciónálódna, hanem valahogy tetszőleges helyen kéne azt elhelyezni, de hogy?

Gondoltam lyanra, hogy a tartalomba elhelyezni cimkéket pl.:
<img1> -> ez az 1. kép <img2> -> 2.kép stb.

De mivan olyankor ha nincs is ennyi kép és stb...

Esetleg ezt hogy lehetne megoldani?

Javascript-es hír szerkesztés nem jöhet sajnos szóba...
 
1

Float

Ajnasz · 2007. Már. 9. (P), 23.38
Nézz körbe a CSS float tulajdonságánál.
2

szerintem

mako · 2007. Már. 10. (Szo), 09.28
Ajnasz: szerintem a kérdés nem egy kép beágyazására vonatkozik.

Dávid: ha mindenképp javascript nélkül kell megoldani, akkor olyat megoldások jöhetnek szóba, hogy pl: egy tartalmi részt több bekezdésre bontassz fel, több textarea-val, és mindegyikhez feltölthetnek egy képet, akár megadva az igazítását, és az megjeleníted a bekezdés elején.

de a legjobb (ahogy írtad is) bbcode szerűen megcsinálni, akár egyedi, az igazításra vonatkozó paraméterekkel megfűszerezve. ha nincs annyi kép, akkor nem jelenik meg semmi.
3

BBCode

janoszen · 2007. Már. 10. (Szo), 12.23
Üdv!

Én mondjuk úgy oldanám meg, hogy egy kicsit személyre szabott BBCode csinálja meg. Tehát, a beágyazás így történne:

[img=elsokep.jpg igazitas=jobb] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Mauris eu libero commodo velit placerat semper. Curabitur iaculis urna dapibus eros. In dolor. Integer ultricies. Integer gravida facilisis dolor. Etiam tincidunt.

Ebből lenne ez:
<p><img src="elsokep.jpg" class="floatright" /> Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Mauris eu libero commodo velit placerat semper. Curabitur iaculis urna dapibus eros. In dolor. Integer ultricies. Integer gravida facilisis dolor. Etiam tincidunt.</p>

Ez esetben mondjuk, egy reguláris kifejezéssel leparzolod a szöveget és kiemeled belőle a filenevet és utána megfelelő számú képfeltöltő mezőt dobsz ki. A megjelenítésnél pedig ugyancsak reguláris kifejezéssel átalakítod.