ugrás a tartalomhoz

Nekem megbízható tárhelyszolgáltató kell!!

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 16.02
Sziasztok!

Tőletek szeretnék segítséget kérni. A problémám az, hogy sehogy sem sikerül megbízható tárhelyszolgáltatót találnom. Először régen, mint sokan a freewebnél kezdtem, domain regisztráció, reklám mentesség, stb... Nagyon elégedetlen voltam velük, a gyakori esti leállások miatt, meg a validálhatatlanság miatt (www.domainnev.hu ra nem lehet validálni, stb...)
Semmi baj, otthagytam őket átvittem a domainjeimet egy másik szolgáltatóhoz, először nagyon kedvesek voltak, 5000 Ft ért adnak tárhelyet 1 évre php scipt futtatási lehetőséggel, viszont mysql nélkül, ok, aztán 1 honapja kezdődött a gond. Egy egész vasárnapi napon elérhetetlenek voltak az oldalaim... felhívtam őket, elnézéskérés, tűzfalhiba, többet nem fordul elő... rá 10 napra nagyon lassan töltött be egy oldalam, a másik be sem töltött... ok, másnapra kijavították. Ma reggel nyitom meg az oldalamat és mit látok: There was a problem connecting to the host you specified , na most döntöttem el hogy ennyi... váltok.
Viszont már bizalmatlan vagyok! Ezért kérem segítsetek, mert nem tudom kit válasszak, nekem egy MEGBÍZHATÓ SZOLGÁLTATÓ kell.
Van két regisztrált domainem, ezeket szeretném egy tárhelyre irányítani, külön tartalomra mutatnak, ezen felül kell nekem kb 500 Mbyte dinamikus tárhely (php, Mysql), megfelelő külföldi és nemzetközi sávszélesség. Ezért hajlandó vagyok fizetni éves szinten 20.000 Ft-t (áfával).
Nem létezik hogy ennyiért nem találok megfelelő szolgáltatót. kérlek segítsetek
 
1

DataGlobe

Max Logan · 2006. Dec. 3. (V), 16.35
A saját honlapom is náluk van, most már a céges honlapok is ott lesznek és egy havernak készített oldalt is náluk helyeztük el. Én teljes mértékben meg vagyok velük elégedve. Olcsó, jó szolgáltatások, korrekt ügyfélszolgálat.

Most változtak a tárhelycsomagok. Emelték a tárhelyeket. Eddig volt 500, 1000 és 2000 MB-os csomag. Most van ugyanannyiért 1000, 2000 és 5000 MB-os csomag valamint már korlátlan tárhely van az e-mail-eknek.

Ami nagyon tetszik nekem a DataGlobe-nál, hogy a tárhelyhez (a józan ész határain belül) korlátlan szolgáltatások járnak. Tehát adminból lehet állítani e-mail címeket, ftp usereket. Mindkettőhöz kvótát lehet megszabni. Lehet szerkeszteni a DNS rekordokat, nincs megszabva, hogy mennyi MySQL user lehet és azon belül mennyi adatbázis. Tehát mindenből korlátlanul gazdálkodhatsz. A MySQL adatbázosok mérete lejön a tárhelyből. Lehet hozzáadni aldomain-eket, email aliasokat. Van php cron, egyéni hibaoldalak (bár én inkább htaccess-ből vezérlem). Van PHPMyAdmin és webmail, valamint Awstats stat minden domain-hez külön és az adomain-eket is külön számolja.

Szóval nagyon korrekt az admin felület, szabadon "garázdálkodhatsz". Nekem eddig nagyon beváltak. Ami negatívumként említhető, hogy csak POP3 van és nincs SMTP.

A legolcsóbb csomag 1000 MB tárhely + 1db .hu domain 1 évre : 14.280 Ft. Lehetőség van évi és havi fizetésre, valamint csekk és utalás is megoldható.
5

Rossz tapasztalatok

Grandmaster · 2006. Dec. 3. (V), 17.51
Szemely szerint nekem rossz tapasztalataim voltak a Dataglobe-bal. Mintegy fel eve valtottam, remelhetoleg azota mar hibaikat orvosoltak.
6

Milyen rossz tapasztalatok?

Max Logan · 2006. Dec. 3. (V), 17.59
Kíváncsi vagyok, hogy neked milyen gondjaid voltak? Én július óta használom a szolgáltatásaikat. Augusztus elején kötöttem náluk saját tárhelyet és pár hete a cég egyik domain-jét is hozzájuk vittük, valamint regeltünk még egy domaint és egy 5 GB-os tárhelycsomagra fizettünk be. Eddig az SMTP (és IMAP) hiányán kívül semmi negatívumot nem tudok felhozni (ez is csak céges oldalról kellemetlen picit, de majd lesz saját SMTP szerver).
9

Tapasztalatok

Grandmaster · 2006. Dec. 3. (V), 18.31
Fokent az ugyfelszolgalatukkal volt a baj. Lekezeloen viselkedtek velunk, amikor is az IPB forum (fizetos) hibasan mukodott naluk. Ezen felul sokszor nem voltak elerhetoek oldalaink es a gyorsasaguknal is volt kivetni valo.

De mindez az ev elso feleben, es a tavalyi ev vegen volt, azota minden bizonnyal sokat valtoztak, remeljuk javukra.
11

Nekem ilyen gondjaim ...

Max Logan · 2006. Dec. 3. (V), 18.48
... nem voltak és én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, hogy nagyon korrektek az ügyfélszolgálatosok. Volt, hogy szombaton írtam e-mail-t és vasárnap válaszoltak. Szóval én pont, hogy pozitívan csalódtan az ügyfélszolgálatukban. Technikai gond eddig még nem volt náluk, amit én tapasztaltam volna.
2

De igaz

Bártházi András · 2006. Dec. 3. (V), 16.38
Szerintem meg igaz, hogy ennyi pénzért nem kapsz "megfelelő" tárhely szolgáltatót. :) Hardver + rendszergazda ára csak akkor fog kijönni ebből, ha iszonyat sok ügyfelük van, vagy pedig gagyi hardveren, alulfizetett rendszergazdával dolgoznak. Ha iszonyat sok ügyfelük van, akkor rád semennyi idejük nem fog jutni. Mondom én, aki erősen gondolkodik azon, hogy kiszáll ebből a tárhelyszolgáltatás "biznisz"-ből.
3

mennyi az annyi

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 16.55
Szia András!
Szerinted akkor mennyi az az összeg, amennyiért megbízható szolgáltatót lehet találni? Nincs itt magyarországon egy legalább félig MediaTemple szintű szolgáltató?
A Hostmax-ot és az AS-t nézegettem, ezekről van valami infó?
Köszi előre is.
7

mennyi

Bártházi András · 2006. Dec. 3. (V), 18.00
Hogy mennyi az annyi, az a szolgáltatótól függ, nálunk a legolcsóbb csomag nettó 3000 Ft/hó. Ez sem biztosít 100%-os rendelkezésreállást, hardverhibák ugyanis mindig vannak, de jellemzően többhavonta egyszer fordul csak elő komolyabb gond, és akkor is loholunk a szerverhez elhárítani. Mi ennek az összegnek a keretében igyekszünk az ügyféllel partneri viszonyt kialakítani, azaz segíteni szoktunk, ha valamilyen speciális beállítást szeretne, ha valami gondja akad weblapjának fejlesztése során, illetve minimális szinten, de tanácsot is adunk. Azt látom, hogy ez a 3000 Ft is nagyon kevés, legalábbis csak arra elég, hogy nullszaldósra kijöjjön a dolog, s eltartsa például a Weblabort, és pár másik "hobbi" projektet.
8

Érhető ...

Max Logan · 2006. Dec. 3. (V), 18.13
... ezek után, hogy egy tényleg minőségi szolgáltatás drága. De akkor viszont én azt veszem észre, hogy minőségi webhostingra a gatyáját ráfizetheti az ember, amit nagy eséllyel csak cégek tudnak kifizetni.

Nem tudsz vmi infót a DataGlobe-bal kapcsolatban, hogy ők mennyire adnak minőségi szolgáltatásokat és mennyi ügyfelük lehet, hogy viszonylag olcsón adnak gyakorlatilag korlátlan szolgáltatásokat (itt az admin felületen való korlátlanságra gondolok)?

Nekem eddig tényleg semmi negatív tapasztalatom nincs velük kapcsolatban, csak Grandmaster hozzászólása kicsit óvatosságra int. Vagyis a céges honlapot most vittük át hozzájuk. Most írom azt a részt a honlaphoz, amin keresztül a kapcsolattartók a megrendeléseket le tudják adni. Mindenképpen biztos szolgáltatások kellenek, lévén, hogy weben keresztül fognak menni a megrendelések ráadásul nemzetközi szinten. Tehát Magyarországról, Szlovákiából, a Csehektől és majd Romániából.
10

Dataglobe es tarsai

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 18.33
En is egy Dataglobe-arkategoriaju szolgaltatonal vagyok es bizony-bizony elofordul, hogy elfelejtenek megcsinalni dolgokat vagy itt-ott leall valami. Redundancia meg nincs a dolog mogott.

A dolog hattere a professzionalitas. Ha tenyleg nagy kapacitassal dolgozol, mondjuk szamszeruleg egy szerverre 20-50 ugyfelet tudsz tenni. A DataGlobe egy szerverre 200 ugyfelet tesz.

Raadasul a kis szolgaltatok nem ugy dolgoznak, hogy mondjuk az adatbazis szervert kulon teszik, hanem egy gepen van minden es ha kifogynak a kapacitasbol, csinalnak meg tovabbi "egyveleg" gepeket.

Aztan, hogy meg a modszertant bizgeraljuk egy picit, a szoftver frissitese es szervizelese is kerdes. Profi ugy csinalna, hogy tesztkornyezetben leszimulalna a frissites mukodeset es csak ezek utan tenne fol. A kis szolgaltatoknal ugy mukodik, hogy a rendszergazda beSSH-zik es az elo rendszert izelgatja. Aki meg nem ilyen modszertannal csinalja, az meg dragabb, mert ugye, kell a tesztkornyezet, stb.

A tenyleg nagyok, mint pl a T, Datanet, stb. nagyon nem flexibilisek.

Ergo, mikor jarsz jol?

a) ha kisebb vagy, nezd meg, mennyi penzed van a dologra es aszerint valassz. Ha ismered a szolgaltato munkajat es tudod, hogy igenyes, akkor erdemes. Pl itt a Weblabor uzemeltetoje, a Wish is.

b) ha nagyobb vagy es kell sajat szerver, akkor bizz meg valaki hozzaertot (pl Wish tudtommal vallal ilyet) hogy csinalja meg neked a szervert.

Persze, ez penz, penz es penz. Csak akkor ruhazz be, ha ugy erzed, megeri.

Remelem, segitett.

Charlie
12

A baj az ...

Max Logan · 2006. Dec. 3. (V), 18.58
... hogy nem ismerem annyira a DataGlobe-ot, hogy tudjam mi húzodik a háttérben. És mondjuk az, hogy most emelték a tárhelycsomagokat (500, 1000, 2000-ről 1000, 2000, 5000-re) és hogy már korlátlan tárhely van az e-mail-eknek nekem azt jelenti, hogy stabil háttér van (meg ugye a korlátlan ftp user, mysql user + adatbázis). Ha nem lenne kétlem, hogy meglépnének egy ilyen dolgot. Szóval ha vkinek vannak pontos információi a DataGlobe-bal kapcsolatban akkor azt szívesen venném.

Nekem eddig semmi negatív tapasztalatom nincs és Grandmasterrel szemben nekem pozitív a véleményem az ügyfélszolgálatukról.
17

Csak kerdeztem...

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 20.42
Anno kerdezoskodtunk a DateGlobenal PHP 5 tekinteteben es azt mondtak, hogy csak akkor eri meg nekik megcsinalni, ha van legalabb 200 ugyfel, hogy erre be tudjanak allitani egy gepet.

A tarhely emelesrol meg annyit, hogy en most veszek valszek IBM NetFinity (remelem, jol irtam le) szervert es megneztem kicsit a tarhely arakat... szal, ha nem PC alapon dolgoznak, akkor sok penzuk lehet egy-egy ilyen manoverben. Azt meg, hogy az ember ne PC-t akarjon szervernek hasznalni, had ne reszletezzem.

A Grandmastert nem ismerem, de egy idezet a domain.hu-rol:

A grandmaster.hu domain név még nincs regisztrálva.
20

Ez is egy különbség

Bártházi András · 2006. Dec. 3. (V), 21.09
Nálunk meg már mióta van PHP 5 (meg MySQL 5.0) is...
13

TESCO gazdaságos

Bártházi András · 2006. Dec. 3. (V), 19.08
Szerintem a havi 3000 Ft nem sok pénz. Ennek a többszörösét fizetem ki az internetért itthon, ennél többet fizetek a kábeltévéért, az áramért, a melegvízért (külön-külön). Ez egy ugyanolyan szolgáltatás, mint a többi, olcsó húsnak pedig híg a leve.

Sem a DataGlobe-ról, sem más konkurens szolgáltatóról nincsen közvetlen tapasztalatom. Pár ügyfelünk jött hozzánk hasonlóan olcsó szolgáltatóktól, pont azért, mert néha gond volt, és akkor nagy. Volt olyan ügyféljelölt, aki inkább azt mondta, hogy neki nem éri meg ennyit fizetni, inkább bevállalja, hogy akár egy hétig nem elérhető a weblapja. A saját szolgáltatásunkból kiindulva tudom azt mondani, hogy egyszerűen képtelenség ennyi pénzért minőségi szolgáltatást nyújtani hosszútávon. De cáfoljon meg valaki!

Mégvalami. A tárhely szolgáltatók egyik szép mézesmadzagja a hatalmas rendelkezésre állás. 99%, 99.9%, vagy még nagyobb rendelkezésre állást hirdetnek, aztán ha elolvassa az ember a kisbetűs részeket, kiderül, hogy ha ez valamiért éppen nem teljeseül, akkor a kiesés százalékában csökkentik az adott havidíjat. Engem valahogy nem vígasztalna, hogy ha két hétig nem menne a weblapom, akkor még elkérnének bármennyit is a szolgáltatásért.

Egyik igazán minőségi hazai szolgáltatóval beszélgetve (egy weblap mögött kb. 7-8 gép, abszolút redundáns szerverpark, tényleg magas rendelkezésreállás), nem akarta elhinni, hogy mi ennyiért kínálunk tárhely szolgáltatást. Az ő áraik két-három nagyságrenddel magasabbak... Tessék megkapaszkodni, mi olcsók vagyunk...
14

Tisztában vagyok ...

Max Logan · 2006. Dec. 3. (V), 19.26
... vele, hogy mit jelent jó gépparkot fenntartani. Most keresük szervert az SAP-nak és hát igen. Hardware-re lehet költeni rendesen. Most úgy vagyok a DataGlobe-bal, hogy eddig jó. Nekem magáncélra mindenképpen, eddig még nem volt kiesésem. Ha a céges honlappal kapcsolatban gondok lesznek a DataGlobe-nál, akkor meg szépen elmagyarázom a főnökömnek, hogy áldozni kell erre, ha azt akarja, hogy ne legyenek gondok (mert mint írtam nemzetközi cég vagyunk). De az eddigiek alapján nem vagyok borulátó a DataGlobe-bal kapcsolatban, és ez olvasható a szerződésben:

2.1 A Szolgáltató köteles a Szerződésben megadott szolgáltatások biztosítására évi 99%-os rendelkezésre állással. A rendelkezésre állás számításába nem tartoznak bele az előre bejelentett karbantartások.

Nemtom ez mennyire jelent biztosítékot, de arról nincs szó, hogy ha kiesés van, akkor kevesebb lenne a havidíj, mint amit Te is említettél.
15

igaz

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 19.48
Teljesen igazad van, egyetértek, csak az a baj, hogy ha van egy kissebb cég, pl egy Betéti Társaság, akkor az előfordulhat, hogy nem engedheti meg magának azt, hogy éves szinten kifizessen 30-35 ezer forintot, azt viszont szeretné, ha az oldala állandóak elérhető lenne, a php mysql rendesen működne ... tehát ugylátszik ördögi kör. Próbálja meg egy webdesigner megmagyarázni egy ügyfélnek, hogy fizessen ennyit , egyből rávágja hogy ő ötezerért látott tárhelyhirdetést...
18

Olcso hus

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 20.49
Na most erre meg annyit lehet mondani, hogy a Tescoban is van 200-ert csirke, csak nem biztos, hogy azt kell megvenni.

Komolyra forditva a szot, egy rossz weblap tobbet art egy cegnek, mint ha egyaltalan nincs. Tapasztalatbol beszelek, egy ceg, amelyikkel (sajnos) kapcsolatban voltam, kb fel millio forintot bukott egy elfuseralt reklamakcion. Mert a reklamra koltott, csak eppen a honlapra nem. Aztan jottek a honlapra a leendo ugyfelek es nem vettek semmit.

Aztan tudod, valaki tovabbajanlja az oldalt, Te, ez tok jo, nezd meg, aztan az van, hogy megnezi: nem mukodik. Mondja is az ajanlonak. Ja, akkor biztos komolytalan a ceg, inkabb hagyjuk. Nem vicc, tenyleg igy mukodik. Lattam mar ilyeneket. Meg nem szakavatott emberek koreben is. Sot, inkabb ott, mert a szakavatott tudja, hogy elofordul, hogy a szerverek meghalnak.

Ergo, ha nincs annyi penze, hogy egy honlapot megcsinaljon rendesen, akkor inkabb csinaljon 1 db bemutatkozo oldalt, hogy le legyen foglalva a domain kesobbi hasznalatra.

Ez vonatkozik mind a honlap, mint HTML kod, mind a szerver, mint tarhely minosegere.

Charlie
22

100-10

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 22.16
Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy a 100 Mbit belföldi, illetve 10 Mbit nemzetközi sávszélesség az elegendő?
40

Attól függ

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 17.36
Ha 60000-es napi látogatottságú oldalt akarsz kiszolgálni, akkor valszeg nem. Egyébként ez a szám semmit nem mond, mert nem tudni, hogy ez hány lap között oszlik meg...
27

Szted?

Max Logan · 2006. Dec. 4. (H), 00.51
A tárhely szolgáltatók egyik szép mézesmadzagja a hatalmas rendelkezésre állás. 99%, 99.9%, vagy még nagyobb rendelkezésre állást hirdetnek, aztán ha elolvassa az ember a kisbetűs részeket, kiderül, hogy ha ez valamiért éppen nem teljeseül, akkor a kiesés százalékában csökkentik az adott havidíjat. Engem valahogy nem vígasztalna, hogy ha két hétig nem menne a weblapom, akkor még elkérnének bármennyit is a szolgáltatásért.

Haver annó nekem a Syrius Softwaret ajánlotta, csak nekem kicsit drága volt. Mondjuk neki egyedi konstrukciója van évi kb. 38e-ért. Ami miatt a DataGlobe mellett döntöttem az a korrekt admin felület és az ár volt.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy szted a Syrius is abba a kategóriába tartozik, amit az idézet alapján vázoltál vagy tényleg komoly lehet a háttér, hogy ezt bevállalják?
115

megbízhatóság és elérhetőség.

webfejlesztes · 2007. Ápr. 17. (K), 08.51
Szia!

Engem sem nyugtatna meg, hogy kevesebbet kell fizetnem, ha a nagy látogatottságu oldalam nem lenne elérhető.
Én kipróbáltam a Mt -t (http://www.mediatemple.net) de nem voltam vele megelégedve,mert Magyarországról nagyon lassan volt erlérhető, pedig nagy referenciái vannak.
Ismerősőm anglábol is lassan érte el az oldalt.
Én a googolben szoktam keresni, és megnézem, hogy az oldal mennyi idő alatt töltödik be.
4

irj egy levet

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 17.41
ide: rybjkskd##kukac##no-spam.hu, hátha tudok segíteni.
16

ajanlat

pixelsys · 2006. Dec. 3. (V), 20.41
szia!

en tudok neked megoldast ajanlani, azonban nem szeretnek itt nyiltan reklamozni, ezert, ha erdekel kerlek irj email: pixel##kukac##weblabs.hu

D.
19

Miert nem?

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 20.52
Miert nem nyilvanos az ajanlat? Szerintem, tobb embert is erdekelne itt.
21

coming out

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 21.33
Írd be ide szerintem is sokan tudni szeretnék
23

sávszél

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 22.19
100 Mbit belföldi, illetve 10 Mbit nemzetközi sávszélesség az jónak számit?
29

átlag

Bártházi András · 2006. Dec. 4. (H), 08.28
Átlagosnak számít. Valószínűleg számodra teljesen jó lesz. Ahol iszonyat letöltések mennek (képtár, video streaming), és nagy a forgalom, ott kell jellemzően ennél több.
24

probaltam utalni

pixelsys · 2006. Dec. 3. (V), 23.07
az esetleg az email cimbol ki lehetett volna deriteni, de akkor tessek:

http://weblabs.hu/services/web/hosting
25

Dataglobe

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 00.17
Egy éve van a portálom a dataglobenál, voltak leállások, de fél éve semmi gond. Ajánlom.
26

Apróbb leállások ...

Max Logan · 2006. Dec. 4. (H), 00.30
A utóbbi hetekben mondjuk voltak kisebb leállások, de alpjában véve no problem. Tehát kb. amikor a mostani tárhelycsomag emelések voltak, akkor bugzott egy picit du. hogy nem mentek a dataglobe.hu domain alatt elérhető szerverek. De kb. 1 órán belül helyreállt. Meg ma este volt (én 20.00-kor vettem észre) egy mail leállás. Küldtem nekik egy mail-t de nemtom, hogy megkapták-e. Elvileg levél nem veszett el, mert küldtem a leállás ideje alatt és megjött az céges címemre. Viszont a saját domain alatt futó címemre nem jött meg az egyik online könyvesbolt vissazigazoló levele (így vettem észre, hogy mi van, vagyis, hogy nincs), szóval nemtom. Viszont holnap reggel mindenképpen telefonálok az ügyfélszolgálatnak, hogy miért volt a leállás. Eddig ilyen még nem volt és én arra gyankszom, hogy most a tárhelyemelések miatt van még némi akadozás.
28

DataGlobe

Max Logan · 2006. Dec. 4. (H), 01.03
Egyébként most jut szmbe, hogy a DataGlobe-osok csinálják a fizetős A-Stat statisztikai rendszert is, szóval annyira azért mégsem lehetnek rosszak. Vagy igen? Rákerestem a DataGlobe-ra és találtam fikázásokat még 2004-végéről, de a legtöbb helyen dícsérték. És azért ha van 2x annyi elégedett user, mint elégedetlen, akkor az csak jelent vmit nem?
32

Intrex

jeti · 2006. Dec. 4. (H), 10.07
Sziasztok!

Én is tárhely váltást tervezet, csak majd egy kicsit később. A vélemények, itt és a PC WORLD Segélyvonalán, is az Intrex-ről jók, ellenben a Dataglobe-ról. Eddigiek alapján azon lepődtem meg, hogy Max Logan-nak milyen jó tapasztalatai vannak. Lehet, hogy megváltozott. Remélem, mert akkor én is odamennék... :-) Fogalmam sincs mi a különbség kettő szolgáltató között, de a belinkelt fórumom felvetették, hogy a kettő ugyanaz!?
A freeweb-nél ugye ez a kettő is jobb?
35

Freeweb

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 10.25
A freewebnel barmi jobb. :)
37

Yes !

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 11.53
Na látod ez már biztos! :-)
36

Ezt nem igazán értem ...

Max Logan · 2006. Dec. 4. (H), 10.31
Eddigiek alapján azon lepődtem meg, hogy Max Logan-nak milyen jó tapasztalatai vannak. Lehet, hogy megváltozott. Remélem, mert akkor én is odamennék... :-)

Mit is remélsz? Hogy negatív vagy pozitív irányban változott a véleményem a DataGlobe-ról?

Tegnap este volt egy kis e-mail kiesés. Küldtem nekik mail-t, hogy mi van, de még nem válaszoltak. Én még nem írom le őket, mert július óta nekem eddig csak azóta voltak minimális negatív tapasztalataim, mióta csomagot emeltek. Aminek sztem logikus következménye a hardware-bővítés és lehet, hogy még vmit hegesztenek a rendszeren. Ha stabilizálódik a dolog és nem lesznek ilyen kiesések, akkor semmi gondom nem lesz velük.
38

Félreértés

jeti · 2006. Dec. 4. (H), 13.16
Eddigiek alapján ...


Ez arra vonatkozott, hogy ahol eddig én olvastam róluk, ott szinte csak lesújtó, negatív vélemény volt, és te voltál az első, aki pozitív véleményt írt. Még nem nagyon ástam be magam a témába, ezért csak felületesen néztem utána. Csak azt írtam le, amit hallottam, olvastam. Itt is sokan ezt mondták, és a belinkelt fórumon is (pl.: Amigo első hozzászólása).
Nem akarom megváltoztatni a véleményedet (egyik irányban sem).
39

Én is rákerestem ...

Max Logan · 2006. Dec. 4. (H), 14.12
... tegnap este és pl. a Pc World fórum-on MiniDisc nagyon dícséri. Vhol olvastam, hogy érdemes-e olyan szolgáltatóval szóbaállni, ahol engedélyezve van a register globals. Megnéztem és tényleg engedélyezve van, amit meg is kérdeztem tőlük, hogy miért. A válasz az volt, hogy a láma user-eknek is menjen az oldaluk. Nem feltétlenül ez a jó hozzáállás a register globals használatával kapcsolatban, de ha azt vesszük, akkor ügyfélközpontú megközelítés. Végülis én alapban r.g. kikapcsolt állapotában fejlesztek, szóval nekem aztán nem oszt nem szoroz, hogy be van kapcsolva. Mint írtam nekem eddig az ügyfélszolgálattal nem voltak egetrengető problémáim. 95%-van válaszoltak az e-mailjeimre. Telefonon is elérhetők, bár tény, hogy technikai kérdésekkel inkább a tech[kukac]dataglobe.hu-hoz érdemes fordulni. Szóval az emúlt hetek tárhelycsomag emelése óta annyi fennakadás volt, hogy egyik du. nem volt elérhető a dataglobe.hu domain, tehát nem ment sem a mysql, sem a levelezés. De ez kb. 30 percen belül helyreállt. Tegnap este volt egy e-mail fennakadás, ami mint kiderült (az ügyfélszolgálatnak levelet küldve) az ultraweb-nél volt nemtervezett kiesés ezért nem volt elérhető a mail szerverük. Hogy mi közük az ultraweb-hez azt nemtom. Tehát nekem nem voltak eddig még durva negatív tapasztalataim. Ami a cégünk szempontjából kicsit fájó pont az SMTP hiánya. Magam részéről az IMAP-et hiányolom, de a többi szolgáltatással és rendelkezésre állással eddig még nem volt gondom.
103

mégsem ajánlom az Intrex-et

jeti · 2007. Feb. 12. (H), 23.28
Max Logan-nak igaza van, ezek sem nyújtanak megfelelő szolgáltatást. Az Ultranet viszont jónak tűnik! Még jobb, hogy meghosszabbították a domain átregisztrációs akciójukat. :)
Max Logan: Olvastam a webbuilder-es szócikkedet a DataGlobe-ról. Korrekt és hasznos. Tervezed, hogy írsz egyet az Ultranet-ről is? Vagy esetleg valaki más?
A szerintem webbuilder az egyik legjobb lehetőség arra, hogy bárki leírhassa részletesen, hol mit kapott. Ezzel az ilyen hosszú témák is lecsökkenthetők egy linkre, plusz tapasztalatokra. ;)
104

Re

Max Logan · 2007. Feb. 13. (K), 09.42
Igen, tervezem, hogy az UltraNet-ről is írok egy ilyen ismertetőt, de majd csak kicsit később, amikor már van egy kis tapasztalat (pár héten belül várható).
30

Dataglobe, Mobicom

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 09.38
Dataglobe teljesen ok, 2004 óta több oldalt üzemeltetek ott, az első évben voltak akadások mára ezek majd teljesen megszüntek.
A Mobicom is jónak tűnik, bár ott csak 1 hete van tárhelyem, de gyors, és eddig az ügyfélszolgálat is nagyon jó.
Negatív példa mehet? Az I****are-től most hoztam el 2 site-ot, borzasztó lassú, elavult környezet, és az emailes kérdésekre nem válaszoltak az ügyfélszolgálatról.
31

email-2hét-no amnswer

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 09.58
Ja ott az volt a csucs hogy 2 hét és semmi válasz az e-mailre, aztán telefon- az ügyintéző elkeverte- no comment....
33

Dataglobe

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 10.11
Nekem pont forditva van negativ elmenyem. A Dataglobe szolgaltatot hagytuk ott, mivel rengeteg problemank volt veluk. Azzal kezdodott hogy a szerverbeallitasok kozott nem tudtak nekunk beallitani egy olyan dolgot, ami tok alap lett volna, es azzal folytatodott, hogy folyamatos kimaradasok, lassu oldalkiszolgalasok voltak. Az ugyfelszolgalatos felvallrol kezelt minket, lassan, vagy egyaltalan nem reagaltak egyik-masik levelunkre. Lehet, hogy valakinek bejottek, de en ugy vettem eszre, hogy azokat az ugyfeleket, akikkel gond van (es nem a mi hibankbol), kiszorjak. Valoszinuleg van egy-ket problemas szerveruk, ahova bepakoljak ezeket az ugyfeleket, vagy nem tudom. Lehet, hogy mindez egyaltalan nem igy van, meg hogy sokaknak van pozitit velemenyuk, de hogy en ezt tapasztaltam, az biztos.

Gyula
34

Hostmax

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 10.24
Most a HOSTMAX ajánlatát néztem, vannak tapasztalatok erről a szolgáltatóról?
44

mobicom

Cadeyrn · 2006. Dec. 5. (K), 07.34
Üdv!

Én viszont pár éve vagyok a Mobicomnál, és vannak csúnya tapasztalataim. Ha hétvégén leállt a levelezés, akkor majd talán hétfőn utol lehet őket érni.
Az összes dolgot figyelmeztetés és előrejelzés nélkül képesek megváltozatni, főleg a konfigurációs beállításokat, ha olyanjuk van.
Volt, hogy hardwarehibára hivatkozva majdnem 4 teljes napot álltak.

Nem biztos, hogy annyira ajánlom, én azért nem váltottam még, mert személyes kapcsolaton keresztül szeretnék majd egyszer. Vagy amikor találok végre igazán szimpatikusat.
58

mobi detto

connor · 2007. Jan. 14. (V), 00.56
Hát a fent említett céggel nekem is voltak gondjaim. De mióta saját szerver van azóta nincs gond. :)
41

Összegezve

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 17.50
Összegezve, szerintem, ha az ember 10-20-x ezer forintot áldoz évente, akkor a kis szolgáltatókat fogja előnyben részesiteni. Namost, egy-két tényleg problémás szolgáltatót kivéve valószinüleg kinek milyen szerencséje van. Minden szolgáltatónál fordulhatnak elő leállások és az emlitett kategória szolgáltatói nem dolgoznak többszörös szerver redundanciával, szóval...

A nagyon olcsó szolgáltatóktól (havi 1000 Ft alatt) kell szerintem, óvakodni és az olyanoktól, amelyeknek notórius rossz hirük van (nem akarom nevesiteni, 2 és 3 karakteres röviditésű ingyenes tárhelyet is kináló szolgáltatók).

Szóval, folytathatnánk az eszmecserét valószinüleg a végtelenségig, de egy pár ajánlat a tárhelyet keresőknek: http://webbuilder.hu/index.php/Szolg%C3%A1ltat%C3%B3k/T%C3%A1rhely
42

dreamnet.hu?

Vas Dávid · 2006. Dec. 5. (K), 01.41
Üdv!

Esetleg mit szóltok a dreamnet-hez?

Nem ismerem én csak egész korrektnek találom első látásra.
http://www.dreamnet.hu/index.php?id=web_hosting
összes hasonlító táblázat: http://www.dreamnet.hu/index.php?id=web_hosting/reszletek

esetleg drága a többihez képest, vagy nem tudom...

Ő és télleg mi az a DNS meg a dns 2

és mi az a vezérlőpult?
esetleg admin felület?
43

web-solution.hu

Harder · 2006. Dec. 5. (K), 02.15
Én már elég régóta (évek) itt vagyok több lappal is, elég sok ismerősöm is, teljes megelégedéssel:
web-solution.hu
46

Na igen

Max Logan · 2006. Dec. 5. (K), 10.38
Évi 84.000 az 1 GB tárhely. Ezek szerint tényleg jók ha évek óta elégedett vagy, de nekem nagyon drága. Ilyen árhoz már elég rendesen kell bevételt termelnie az oldalnak. Nekem magáncélra semmiképpen nem érné meg ennyit kifizetni ...
48

Magáncél

Bártházi András · 2006. Dec. 5. (K), 11.08
Magáncélra tényleg kell 1 GB? Az az igazság, hogy szerintem egy magáncélú honlap és egy céges honlap között minőségi eltérések lehetnek a kívánalmakat illetően. Szerintem nem kell olyan szintű backup, olyan magas rendelkezésre állás, olyan szintű rugalmasság a szolgáltatásokat illetően, ha a saját honlapról van szó - a saját honlapomból kiindulva legalábbis ezek a tapasztalataim.

Ha a magáncélú honlapodról van szó, keress meg, és valamilyen ingyenes megoldásban is megállapodhatunk. Egyébként jellemzően ha valaki az ügyfeleinek honlapját nálunk hosztoltatja, akkor a saját honlapját vagy kedvező áron, vagy pedig akár ingyenesen is hosztoljuk.

Én meg felvittem a Wish-t a Webbuilder-re. :)
49

Saját oldal

Max Logan · 2006. Dec. 5. (K), 11.28
Nem kell egyenlőre 1 GB. A DataGlobe-nál fizettem be 500 MB-ra aug. elején és most emelték 1 GB-ra. Ami miatt mindenképpen jó a több tárhely, hogy sok esetben kell megosztanom ismerősökkel gyorsan adatokat (vagy ők szeretnének velem), akár 50-100 mb-ot is. Könnyebb feldobni a tárhelyre egy 80mb-os promo cuccot, mint pl. MSN-en átküldeni, ami felettébb lassú tud lenni. (Míg ha vki feltölti a cuccot a tárhelyemre én itt a cégnél 500-700 Kb-tal le tudom húzni.)
45

vinfo

sayusi · 2006. Dec. 5. (K), 09.03
http://vinfo.hu
nekem itt van az oldalam és eddig semmi problémám nem volt.
47

És hogyan ...

Max Logan · 2006. Dec. 5. (K), 10.47
... lehet megtudni vmit a szolgáltatásokról, mert nekem csak egy logó jön be ...
50

ilyen van?

Anonymous · 2006. Dec. 5. (K), 14.19
Én indítottam ezt a topicot és leirom nektek a fejleményeket. Lehet hogy hihetetlen lesz de igy történt.. Tehát 3 hét alatt 3s zor voltak elérhetetlenek oldalaim, egy teljes napon keresztül, a legutóbbi most Vasárnap volt. Hétfőn reggel e-mailben elnézéskérés, kijavítottuk satöbbi...
Aztán hétfőn dél körül megint elérhetetlenek az oldalak. Hívom az ügyfélszolgálatos hölgyet, mondom neki, hogy ez már a harmadik eset, meg hogy még ingyenes szolgáltatónál sem nagyon gyakori a teljes napos leállás, nemmég ahol fizetsz.
Mondtam neki, hogy Vasárnap próbáltam hivni őket egész nap, a mobiljuk kicsengett de nem vették fel. Erre ő: "Hát még szép hogy nem! Vasárnap volt! " Ekkor én elmagyaráztam neki, hogy ennek ellenére az oldal egésznap elérhetetlen volt és hogy vannak olyan szolgáltatók akik ilyen esetben vészvonalat tartanak fenn...
Mire ő: " Na akkor mondjon nekem egy ilyen szolgáltatót!" Mondtam neki, hozzátettem, hogy ha kell akár hármat is tudok mondani.
Erre hümmögés és jött a kérdés , amit azóta sem hiszek el. A hölgy a következő kérdést szegezte nekem: "Miért, olyan fontosak azok a honlapok, hogy mindig elérhetőnek kell lenniük?! "
Azt hittem rosszul hallok, elmagyaráztam neki, hogy igen, ha egy cégnek van egy honlapja akkor ez elég fontos... ezt a kérdést egy tárhelyszolgáltató ügyintézője tette fel egy ügyfélnek... hihetetlen.
Ez olyan mintha lerobbana az autód, hivnád az assistance szolgáltatást, ahol megkérdeznék tőled, hogy , miért, olyan fontos hogy menjen az az autó?
Tehát az egész no comment...
51

dns, dns2?

Vas Dávid · 2006. Dec. 5. (K), 20.29
És akkor mi az a dns1 és dns2?
52

Kettő DNS szerver kell ...

Max Logan · 2006. Dec. 5. (K), 20.40
... hogy biztosan elérhető legyen a domain-ed. Tehát vagy saját DNS szervert üzemeltetsz, ami feloldja a www.teoldalad.hu címet a tárhelyet szolgáltató gép IP címévé vagy a szolgáltató biztosít DNS szervert. Azért kell kettő, mert ha csak 1 lenne és beszarna, akkor onnantól nem lenne elérhető az oldalad (meg még sok másét sem).
53

dataglobe

ventil · 2007. Jan. 13. (Szo), 10.14
Gondoltam hozzászólok. Hátha más nem kerül ilyen helyzetbe.

Január óta üzemeltetek 3 weboldalt a dataglobe-nál. Decemberig úgy ahogy ment is normálisan, bár természetesen akadtak hibák. December óta viszont pl a php alapú levelezés nem megy, sőt a weboldalhoz tartozó email sem tökéletes. A fórumom nem küld értesítést, a képeslapküldő vagy elküldi a lapot, vagy nem. Többször szóltam, hogy valami nem jó. A technikusnak elküldtem a hibásan működő linkeket. Erre közölte velem, hogy náluk minden jó, és idézem: "A többi hülyeséget, amit ideömlesztett nekem, azt pedig legyen olyan kedves és a programozójának küldje el."

Úgy gondolom, hogy azt a szolgáltatót, aki ilyet megenged magának azt nagy ívben el kell kerülni. Én is ezt teszem.

A képeslapküldőket ők nem szeretik, mert terheli a szerverüket. A fórumokat nem szeretik, mert terhelik a szerverüket. Ezt ők mondták, a tucatnyi beszélgetésünk alkalmával.

Jah, és a legfontosabb. A dataglobe önkényesen, mindenféle értesítés nélkül korlátozta a napi kimenő levelek forgalmát. Minden dataglobe felhasználó csak napi 70 levelet küldhet. Erről sem a szerződésben nincs szó, sem értesítést nem küldtek. Kérdésemre csak ennyi válasz jött: "Jaaa, maga nem tudja?"

Szóval, ez csak egy vélemény, de valós.

Üdv: ventil
54

Re

Max Logan · 2007. Jan. 13. (Szo), 16.36
December óta viszont pl a php alapú levelezés nem megy, sőt a weboldalhoz tartozó email sem tökéletes.

Amikor volt a szolgáltatás bővítés, akkor kezdődtek a gondok. Nem volt elérhető pl. 1 óráig a dataglobe.hu domain alatt lévő szolgáltatás egyike sem, se levelezés, se honlapjuk, semmi. Ez megoldódott hamar, de voltak e-mail küldési, fogadási gondok többször. Ennek a hibának a kiküszöbölésére lett új IP-je dec. végén a mail szervernek, ez már az ügyfélszolgálaton mondták. Jöttek olyan hibák, hogy visszadobta több mail szerver a dataglobe által kezelt mail címekről küldött leveleket. Ezt megreklamáltam, mondták, hogy küldjem el a hibákat. Ez volt hét elején, azóta elvileg nincs gond.

A képeslapküldőket ők nem szeretik, mert terheli a szerverüket. A fórumokat nem szeretik, mert terhelik a szerverüket. Ezt ők mondták, a tucatnyi beszélgetésünk alkalmával.

Ha ez igaz, akkor lehet, hogy szerződésbontás lesz, mert nekünk a céges honlap(ok)nál lesz terhelés rendesen, meg hát kell a stabil szolgáltatás.

A dataglobe önkényesen, mindenféle értesítés nélkül korlátozta a napi kimenő levelek forgalmát. Minden dataglobe felhasználó csak napi 70 levelet küldhet. Erről sem a szerződésben nincs szó, sem értesítést nem küldtek. Kérdésemre csak ennyi válasz jött: "Jaaa, maga nem tudja?"

Ha ez tényleg igaz, akkor hétfőn reggel megint lesz egy beszélgetésem a helpdesk-es hölgygyel, mert ez tényleg nincs sehol sem leírva. Ha pedig nem lesznek együttműködőek, akkor megy az ügyvédi felszólítás. Előző szolgáltatónál is volt rá példa és érdekes módon utána normálisan viselkedtek és kaptunk VIP beállításokat, stb.
55

tárhely

ventil · 2007. Jan. 13. (Szo), 22.59
Igértek fűt fát bogarat, kapok értesítést, telefonon, emailen, galambpostával, akárhogy, de végül semmit nem kaptam. Közölték, hogy a spam miatt a napi 70 levél korláton eszük ágában sincs változtatni. Vegyem tudomásul, hogy a rendszerük jó, az én teljesen különálló scriptjeim mentek tönkre egy nap alatt, három külön domainen.

De hogy ne a levegőbe beszéljek. Én botor sürgősséggel küldtem a levelet, miután 3 hete nem működött normálisan az oldalam. Erre ez a dataglobe válasz jött.

-------------------------------------------------------------------------------
Kedves Gábor,

Nem kell prioritással írni a leveleket az ügyfélszolgálatunkra, mert az nagyon idegesítő tud lenni és ilyenkor néha nemhogy előrébb, hanem hátrébb mozgatja az ügyét a sorban. Mint például most is.

A többi hülyeséget, amit ideömlesztett nekem, azt pedig legyen olyan kedves és a programozójának küldje el. Ő fog tudni segíteni a programozási gondjait megoldani.



Üdvözlettel,

Balogh Patrik
-------------------------------------------------------------------------------

Ezek szerint én vagyok a hülye, nem?
56

és miért vagy az ügyfelük?

Táskai Zsolt · 2007. Jan. 13. (Szo), 23.35
hagyd őket maguknak, a fent leírtak alapján nem alkalmasak szolgáltatást fenntartani, nem technikailag, hanem emberileg. én sokkal kevesebbért is szolgáltatót váltottam. és valóban megérte: a mostaninál mindenre azonnal válaszolnak, segítenek. pedig elég low-end csomagot veszek mindenhol (igaz, többet is)...

na sok szerencsét,
Tasi
57

Re

Max Logan · 2007. Jan. 14. (V), 00.13
Ez nagyon durva. Nekem majdnem mindig válaszoltak. Most hétfőn hívtam fel őket az e-mail visszapattanás miatt. Azt mondták, hogy küldjem el a hibaüzeneteket mail-ben. Azóta nem tapasztaltunk ilyen jellegű hibát. Ennek volt egy előzménye, hogy nekem nem ment a levelezés webmail-en keresztül, tehát nem mentek el a levelek. Ekkor ment egy levél a tech[kukac]dataglobe-ra, de válasz nem jött. A levélben volt ez is:

Várhatóan vesztek-e el leveleim vagy sem? (a legutóbbi leálláskor azt mondták, hogy nem vesztek, de pl. az iwiw értesítőket nem kaptam meg és ebből kiindulva talán mást sem)

Eddig türelmes voltam a hasonló kiállásokkal kapcsolatban, de az utóbbi időben eléggé megszaporodtak és kezd egy kicsit kellemetlenül értinteni. Az ingyenes szolgáltatók megbizhatatlansága miatt döntöttem a fizetős szolgáltatás mellett, de az utóbbi időszak leállásai egy kicsit megingatták a bizalmamat a szolgáltatásban.

Szóval a szitu ekkor az volt, hogy a levelek ha jól emléxem, elmentek a webmail-ről ekkor már, de levelek nem jöttek meg, de csak a privát domain-emre. A céges domain-re jöttek. Utána mikor megjavult a saját domain-em, akkor érdekes módom - bár több napos késéssel - megjöttek az iWiW-es értesítők.

Szóval az idézet második bekezdése nyomán talán hatottam rájuk kicsit.

Most már 1000%, hogy hétfőn megint beszélgetni fogok helpdeskes hölggyel, hogy most akkor mi is van ezzel a php mail() dologgal. Ha nem lesz együttműködő, akkor beszélek a főnökömmel, hogy mi legyen. Főnökömet ismerve nem fog sz*rozni és megy az ügyvédi felszólítás. Ha végképp nem lesznek együttműködőek még ezek után sem, akkor szerződésbontás lesz és megyünk a Wish-hez, mert már kezd elegem lenni a szolgáltatókból. A free-k alapból szívás, de ezek szerint még a fizetett is, ha olcsó.
60

Nem egészen

Max Logan · 2007. Jan. 15. (H), 12.08
Tehát mint írtam is felvettem a kapcsolatat az helpdesk-es hölggyel.

Namost én már az elején furcsálltam a levelet, amit idéztél. Nem akarok gonosz lenni, de van egy olyan érzésem hogy szándékosan akarod lejáratni a DataGlobe-ot. Ezt arra alapozom, hogy nekem is volt már több levelem Patrik felé és minden esetben korrektül válaszolt.

Az tényleg igaz, hogy voltak az utóbbi időben kimaradások, de ezek betudhatók annak, hogy bővítették a szolgáltatásaikat, már ami a korlátlan e-mail tárhelyet, valamint a tárhelycsomagok méretének emelését illeti. Volt egy IP cím változás a mail szerverüknél, ami megoldani látszik az e-mail problémákat.

Ami pedig a PHP-vel küldhető mail-ek számát illeti a szitu a következő. Nincsen korlátozva a kiküldhető levelek száma. Az egyetlen korlátozás az, hogy 1 órán belül max. 100 levél megy ki. Tehát ha 540 levelet akarsz kiküldeni (pl. hírlevél), akkor 6 óra alatt megy ki az összes levél.

Ami a "Nem szeretjük a fórumot, képeslapküldőt ..." dolgot illeti, ezzel semmi bajuk. A letöltő és torrent oldalakat nem szeretik, ami sztem érthető.
77

Re

Max Logan · 2007. Jan. 31. (Sze), 15.59
A céges tárhely miatti levelezés okán mi is kaptunk egy hasonló hangvételű levelet. Arra hivatkozott Patrik, hogy a napi 4-5000 oldaltöltés akkora terhelést jelent nekik, hogy az osztott rendszerben működő szerver meghasal. Van egy olyan sejtésem, hogy itt arról van szó, hogy nem akarnak áldozni szerverparkra (én már lassan azt is megkérdőjelezem, hogy 2-nől több szerverrel rendelkeznek ...) és ezért egy szerverre terhelnek rá több user-t, mint amit normálisan ki tudna szolgálni. Ilyen esetben persze, hogy gondot jelent nekik, ha vki egy kicsit is nagyobb terhelést ad, mint az alig látogatott oldalak. Számításaim szerint az 5000 oldaltöltés egy oldal esetén például 300 látogató / nap-ot jelenthet, ami szerintem édeskevés ahhoz, hogy lehúzzon egy szervert ...

Tehát mindenki aki táhelyet akar kerülje el jó nagy ívben a DataGlobe-ot és az Intrex-et!

Én már akkor egy kicsit furcsán néztem, amikor a register globals = on miatt érdeklődtem és azt a választ kaptam, hogy azért van on-ra állítva, hogy a gyengébb képességű programozók kódja is fusson. Véleményem szerint nem ez a helyes hozzáállás egy hosting cég részéről.
59

pipni.cz

w3net · 2007. Jan. 14. (V), 19.16
Én a Pipni.cz/-t tudom ajánlani.
60,69 Euro-t fizettem 18 hónapra.
Ezért kapok:
- 2GB tárhely
- 200 GB havi adatforgalom
- rendelkezésre állás 99.5%
- SMTP
- FTP
- PHP5
- MySQL5.x, PostgreSQL, (200MB limit, amugy korlátlan számú adatbázis létrehozható)
- SVN
- korlátlan sub-domain
- CRON
- egyebek (lásd web oldalukat)

Az összes szerver állapota publikus, nem árulnak zsákba macskát.
Lásd monitoring.

Sokáig az ingyen programot használtam, 2 hónapja tértem át a fizetősre (Profi csomag), de eddig még nem volt probléma.
61

Dataglobe

Carter · 2007. Jan. 15. (H), 12.23
Én a Dataglobenál vagyok, három domain-nel, több, mint három éve! Eddig egyszer volt leállás, amit észre is vettem, az e-mail kiszolgálásban szokott kisebb kimaradás lenni, legtöbbször pár perces. {Ez úgy havonta 1x észrevehető).

Nekem eddig minden telepítés/beállítás sikeres volt, nem volt egy problémám sem és az SMTP-re is van megoldás, csak a kiszolgáló hitelesítést igényel, nem úgy, mint egy internet-szolgáltatónál, ahol minden megy hitelesítés nélkül.

Lehet, hogy csak nekem van szerencsém, de akkor jó nagy. Ajánlom mindenkinek a Dataglobe-ot!
62

SMTP

Max Logan · 2007. Jan. 15. (H), 13.12
Hogyan műxik nálad az SMTP? Mert nekünk az a bajunk, hogy több munkatársam mobilnettel, hotspot-on vagy éppen változó ADSL-en netezik és sz*r, hogy nincs állandó SMTP. Vagyis van, mert a mail.dataglobe.hu-t vagy smtp.dataglobe.hu-t használjuk SMTP-nek ugye a saját dataglobe által kezelt mail címet (valamelyiket) használva hitelesítésre, de pl. most nem akar így elmenni kínába egy levél, ami pedig fontos lenne.
63

DataGlobe SMTP

Max Logan · 2007. Jan. 15. (H), 15.38
A DataGlobe hivatalos álláspontja szerint nem kíván SMTP szolgáltatást nyújtani, mert ott a webmail. No Comment ...

Részemről semmi gond magánfelhasználóként, mert nekem megfelel a webmail, ha éppen úgy jön ki a lépés., de mint pl. cégünknél ez elég nagy probléma.
64

Dataglobe: csatlakozom

Pál Balázs · 2007. Jan. 15. (H), 22.43
Csatlakozom, én is Dataglobe-nál vagyok már rég, több honlappal is. Semmi progléma nem volt még velük, és az áraikhoz képest messze jobb szolgáltatást nyújtanak. Mindenkinek őket szoktam ajánlani, és még senki nem tépett meg utána :D
105

Ez a ciki nem a faláb :-)

Max Logan · 2007. Feb. 13. (K), 11.21
A DataGlobe két szerverén a PHP beállítások elég érdekesek. Az egyiken van ionCube loader és Zend Optimizer 3 a másikon meg egyik sincs. No comment ...
65

Interneeurope

Max · 2007. Jan. 15. (H), 22.55
Határozottan nem ajánlom az interneteurope szolgáltatót.

Az admin felület fullos, de az oldalam két naponta tiltották, hogy túlterheli a gagyi szerverüket. (max 2ezren látogatták)

A végén nagy kegyesen visszaadták a pénzem, de addigra több kár ért, mint az egész éves tárhely díja.

Ez az iskolapélda arra, hogy egy húzósabb (ez húzós? ez vicc.)oldalt kiszórnak. Biztos vannak jó tapasztalatok, de lehet túlnyomó többségben olyanok részéről van, aki pl. egy egyszerű statikus oldalt üzemeltetnek, azt még jó hogy kiszolgálják...ha még azzal is vannak gondok...szoval szerintem, ha egy szolgáltatóról a tapasztalatok 50-50% ban jók és rosszak, az körülbelül katasztrófális lehet a valóságban.
66

Jogos lehet

Carter · 2007. Jan. 16. (K), 01.04
Igazad van, a három domainon szereplő oldal napi látogatottsága nem haladja meg a 2-3 százat / nap! {oldalletöltés talán ennek az öt-tízszerese} Szóval, ha majd napi 5-10 ezer látogatóm lesz, hirtelen jönnek a gondok. ;)
67

dataglobe

ventil · 2007. Jan. 16. (K), 11.45
Jó helyen kapisgálsz. Addig amíg a havi látogatottságom nem érte el az ezret, nem volt semmi problémám. Ahogy felfutott, jött a krakk. láne a karácsonyi képeslapküldős időszakban, ahol a napi látogatottság 2500 körül mozgott.

Tehát le lehet szögezni, hogy egy egyszerűbb oldalnak tökéletes a dataglobe, jó nagytárhellyel, de ha már komolyabb oldalt szeretnénk üzemeltetni, akkor el kell felejteni úgy ahogy van.
68

Igazad volt ...

Max Logan · 2007. Jan. 19. (P), 11.20
Jövök egy bocsánatkéréssel, amiért azt mondtam, hogy le akarod járatni a DataGlobe-ot.

Fejlesztés alatt álló rendszerünk várható terhelését ecseteltem a DataGlobe-nak. Ez várhatóan napi 4-5000 oldaltöltést jelent. Erre a válasz az volt, hogy ha ekkora terhelést csinálunk a szerverüknek abban a pillanatban bontják a szezdősét és kikapcsolják a tárhelyet.

Namost az én kérdésem az lenne, hogy ez tényleg ekkora terhelést jelent???

Egy fórum-ra gondolva 5000 oldaltöltés jelenthet pl. 250 látogatót / nap. Ez sztem nem nagy terhelés.

Nekik igen, mivel írták is, hogy ők tömeghosting-gal foglalkoznak. Tehát aki egy kicsit is nagyobb terhelést jelentő oldalt akar üzemeltetni kerülje el a DataGlobe-ot, mert vagy szívni fog vagy fel is bontják vele a szerződést.
69

korlátlan adatforgalom?

gex · 2007. Jan. 19. (P), 12.36
szerintem kérdezd meg, mit jelent náluk a korlátlan adatforgalom, aztán keresd meg a szerződésben az arra vonatkozó részt, hogy nem tudják teljesíteni a szolgáltatást.

googleben rákerestem erre a tömeghosting kifejezésre, de nem találtam sehol. gondolom nem csak nekem újdonság. :]

gex

szerk: most nézem, majdnem minden korlátlan náluk...
70

Korlátlan ...

Max Logan · 2007. Jan. 19. (P), 13.29
Oda van írva, hogy az ésszerűség határain belül korlátlan.

A poén az, hogy a szerződésben ez van:

2.5.2 Tilos a WEB tárterületen olyan programkód elhelyezése és futtatása, ami kárt okozhat vagy nem alkalmas osztott rendszeren való futtatásra, illetve a web szervert számottevően lassítja, üzemszerű működését gátolja.

De nevetséges hogy 5000 oldal / nap ekkora terhelést jelent. Hacsak nem azt jelenti a tömeghosting, amit vki itt már kifejtett. Tehát van egy szerverük vhol, ami lehet, hogy nem is saját és ha a gép elbírna 50 user-t, akkor ráterhelnek 150-et és még jó, hogy nem tudnak kiszolgálni.

De komolyan véve a dolgot, akkor náluk egy fórum-ot sem lehet üzemeltetni, mert napi 2000-es látogatottsággal meghasalna a szerverük. És azt pedig halálosan komolyan mondták, ha leterheljük a szerverük, akkor felbontják a szerződést (mivel hogy mindkét fél ezt megteheti indok nélkül, legalábbis a szerződésben ez van) és kikapcsolják a tárhelyet.

Ja igen, én mondjuk már az 1 MBit-es külföldi sávszélességet is furcsálltam annó ...

Szóval most jött el az a pillanat, amikor inkább fizetek többet egy szolgáltatásért, de akkor az legyen minőségi ...
71

Tapasztalat?

Max Logan · 2007. Jan. 19. (P), 14.03
Van vkinek tapasztalata a következő szolgáltatókkal:
- inter.hu
- ultranet.hu
74

ultranet.hu

Max Logan · 2007. Jan. 19. (P), 16.56
Válaszolva saját kérdésemre, mindenkinek ajánlom az UtlraNet-et ...
72

saját hosting

Fekete Ferenc GDA · 2007. Jan. 19. (P), 14.52
ha ennyi embernek kellene megbízható hosting, akkor miért nem álltok össze 2en-3an, vesztek egy szervert, feltoltok rá egy stabil freeBsd-t vagy linuxot és beteszitek egy szerverparkba, olyan konfiggal, amiylennel akarjátok (legújabb ruby/rails, php, mysql, python/jango). Ráadásul az ügyfeleiteket nem kell máshová vinni.
73

Tapasztalat2

KLaci · 2007. Jan. 19. (P), 16.28
Én ezt néztem ki magamnak, minden olyan álomszépnek tűnik, és fontos a megbízhatóság...

tox.hu

valaki tud róla valamit?

(én csak akkor merném saját szerverre tenni ha lenne tükör/backup szerver, mert ha az egyik kiesik...)
75

Az INTREX -et sem ajánlom!

Max · 2007. Jan. 30. (K), 20.10
Az intrex is tiltotta az oldalam, 1500-2000 látogató volt.

Jelenség: az összes mappa üres, még egy emailt sem küldek, hogy paraszt tiltottuk az oldalad.

Felhívom őket, válasz: ők semmi olyat nem csináltak ami miatt ez lenne, biztos feltörték az oldalam.

Másnap hívom újra, hogy sehogy se jó, akkor már elismerték, hogy ők voltak.
Visszakapcsolják, ha nem indítom újra az oldalt, na ez jó:)

Utánaolvastam, sok fórumon írják, hogy az intrex és a dataglobe ugyanaz.
Lehet csak eddig az intrex nevű helyen voltak a normálisabb szerverek, vagy a kevésbé túlterheltek.

Szemelvény az intrex.hu oldalról:

Minden tárhelyünk tartalmaz:
.......
# korlátlan PHP használatot,
# korlátlan MySQL használatot,
.....
# korlátlan adatforgalmat,

el ne higyjétek!

Most már én is bizonytalan vagyok a kérdésben.

Ja az elején még azon agyaltam, milyen érdekes nekik a 990 Ft havidíjat rózsaszín utalványon fizetni, aminek a feladása 245 Ft, de ha csak ennyi lenne a gond....
76

Re

Max Logan · 2007. Jan. 30. (K), 21.53
A Dataglobe-on írják, hogy korlátlan az ésszerűség határain belül. Azért ez nevetséges, hogy amikor írtam a DG-nak, hogy 4-5000 oldaltöltés/nap terhelés várható a közeljövőben, akkor jelezték, hogy bocsi, de akkor kikapcsoljuk a tárhelyet és bontjuk a szerződést. Amikor meg kérdem, hogy most akkor mégis hány oldaltöltés / napot bírnak el a gagyi szervereik, akkor meg jönnek azzal, hogy ezt így nem lehet megmondani mert függ a programtól, stb-stb.

Aztán egy évre előre fizettünk és most kérdeztük, hogy akkor mégis hogyan térítik vissza a fennmaradó időre a lóvét. Erre azt válaszolták, hogy eszük ágában nincs visszafizetni pénzt.

Tehát DataGlobe, Intrex messziről elkerülendő!

Helyettük tudom ajánlani az UltraNet-et. Sokkal korrektebbek, jobb a szolgáltatásuk és nem sokkal drágábbak, mint a DG.

Ja igen, a DG szerződésében van egy pont, amit már fentebb idéztem, de a szervereiknek nem kellene, hogy napi 4-5000 oldaltöltés gondot okozzon (ez 50 oldal / user / nappal számolva egy fórum esetén 100 látogató, ami nevetségesen kevés ...).
78

dataglobe...

Gal Kristof · 2007. Jan. 31. (Sze), 18.16
még jómúltkor írtam nekik mailt, amiben kérdeztem pár ártatlan dolgot a szervereikkel kapcsolatban (mysql, php verziók, stb.) és nem akaródzott nekik válaszolni...

ettől egyértelműen az az érzésem, hogy akin érzik, hogy érzékeny lehet a színvonalra és a szolgáltatások minőségére, attól inkább távol tartják magukat. nem szeretném, ha ilyen szolgáltatónál lenne bármilyen adatom / honlapom.

bárcsak tévednék, akkor visszavonnék mindent.
79

Matek

janoszen · 2007. Jan. 31. (Sze), 21.43
Akkor számoljunk.

Tfh. egy szolgáltató havi 1000 Ft-ot szed be tárhelyenként. Tfh továbbá, hogy a szerver költsége (amortizációval együtt) havi 40000 Ft. Ez azt jelenti, hogy 40 ügyfelet kell egy szerveren tartania ahhoz, hogy a szerver nullára jöjjön ki. De nyilván akar keresni rajta, úgyhogy többet.

Erre a 40 ügyfélre jut átlagosan 20 MB/s sávszélesség elosztva. Ez azt jelenti, hogy egy ügyfélre átlagosan fél mb/s jut. Ami ugye, nem túl sok. És akkor itt jön az, amit már sokan mondtak, hogy ennyi pénzért nem lehet normális szolgáltatást nyújtani.
80

Re

Max Logan · 2007. Jan. 31. (Sze), 22.45
Persze értem én, amit mondasz, de akkor ne nézzenek hülyének, amikor kiderül, hogy nem képesek egy sztem nem túl nagy terhelést (kb. napi 300 látogató vagy 5000 oldaltöltés naponta) kiszolgálni és ne hivatkozzon arra, hogy megbénítom az elosztott rendszerben lévő szerverét. Ne fenyegetőzzön szerződésbontással, amikor üzemszerűen terhelem meg a szervert és nem sz*r kódot teszek fel, ami ne adj isten végtelen ciklusban ténylegesen megbénítaná a szervert. Ne hivatkozzon arra, hogy az oldalukon láthattam, hogy mit szolgáltatnak és ne hivatkozzon arra, hogy tömeg hostingot szolgáltat, mely fogalmat eddig nem ismertem. Ha már egyszer ott vannak a szolgáltatások és oda van írva, hogy az ésszerűség határain belül korlátlan, akkor ne akarjon 5000 oldaltöltés / napért szerződést bontani.

Egyszóval én megértem, hogy nem lehet ennyiből kihozni minőségi hostingot, de akkor ne nézze hülyének az ügyfelet és ne engedjen meg magának olyan hangvételt mail-ben egy ügyféllel szemben, amit még egy havernak sem biztos, hogy elnéznék.

Amúgy meg lehet kb. ennyiért jó szolgáltatást nyújtani. Az UltraNet-nél azt mondták, hogy a napi 2-2,5 milla oldaltöltés mellett akár az óránkénti 4-5000-es forgalom sem jelentene gondot (5 milla az elvi max.). Bár ténykérdés, hogy ők foglalkoznak szerverhostinggal és virtuális szerver bérlettel, ergó Tesco mintára a webhosting-ot tudják olcsóbban adni. Azért enyhén szólva ég és föld a különbség az ügyfélhez való hozzáállásban a két cégnél (DataGlobe vs Ultranet).
81

Félreértés

janoszen · 2007. Feb. 1. (Cs), 00.56
Félreértés ne essék, nem őket védtem, hanem igazából azt próbáltam érzékeltetni, hogy miért nem működhet. Ez a budget-hosting, ami arra jó, hogy helló, van honlapunk, de komoly dologra nem elég.

Pont most gondolkoztam én is a saját szerveren, mert a személyes honlapom üzemeltetésével sem vagyok megelégedve. Pedig még csak üzletszerű dolognak a nyoma sincs rajta...
82

Napi 2,5 milla oldalletöltés???

Kerekes Péter · 2007. Feb. 2. (P), 00.33
A napi 2,5 millió oldalletöltés nekem egy kicsit sokanak tűnik, nem? Persze nyílván függ az oldal tartalmától, de szerintem 2,5 millió letöltést nem nagyon bírhat egy szerver. Ezt azért gondolm, mert egy átlagos felhasználó CMS rendszereket használ, amik használnak sok mysql-t és eléggé sok cpu időt vesznek el. A 2,5 millió nekem hihetetlennek tűnik...
83

Re

Max Logan · 2007. Feb. 2. (P), 09.29
Félreértés! A cég szolgál ki napi szinten 2-2,5 millió oldaltöltést és nem egy oldal generál ennyit. (Egyébként pedig az index-et néztem vmelyik nap és ott 16 milla volt egy nap alatt, szóval lehet ekkora forgalmat generálni egy oldallal - nem egy szerver az biztos.)

Tehát a cég kiszolgál napi szinten 2,5 millió oldalt és ehhez hozzájön a mi napi 4-5000 oldaltöltésünk, ami láthatóan nagyon minimális többlet.
84

100 millió

Hodicska Gergely · 2007. Feb. 2. (P), 12.17
A napi 2,5 millió oldalletöltés nekem egy kicsit sokanak tűnik, nem?
http://weblabor.hu/munka/16760#100millio
85

Megbízaható tárhely kell

KLaci · 2007. Feb. 5. (H), 13.32
Elektronikus boltnak keresek garantált kiesés mentes tárhelyet, php mysql...
(saját fejlesztés)

Oldalletöltés:191608
Látogatottság: 2000/nap

feltételek:
-jó külfüldi sávszélesség....
-kiesésmentes szolgáltatás...
86

Re

Max Logan · 2007. Feb. 5. (H), 13.49
Tapasztalat még nincs, de azok alapján amit mondtak nekem az árajánlat kérésekor az UltraNet-hez érdemes menni. A héten válunk meg a DataGlobe-tól és megyünk az UltraNet-hez.

Ha sok pénzed van hostingra:
- http://www.ioio.hu
- http://www.syrius-software.hu
- http://www.web-solution.hu
- http://www.wish.hu
87

Köszi

KLaci · 2007. Feb. 5. (H), 21.26
Köszi utánnanézek...

Üdv Laci
88

Tapasztalat ...

Max Logan · 2007. Feb. 7. (Sze), 20.45
Bár az átregisztrált domain-jeink még nem élnek az admin-t meglestem az UltraNet-nél. Nagyon jó. Szite minden állítható amit kell, még php és .htaccess is állítható könyvtár szinten. FTP account-ok kezelése, e-mail címek létrehozása, e-mail továbbítás beállítása (a fiókban lévő mail-ek mérete és száma is megjelenik). Domain-ek, aldomain-ek kezelése, DNS rekordok szerkesztése. PHP beállítások könyvtár szinten (error_reporting alapból none, register globals ki-be kapcsolható, upload temp beállítható, safe mód ki-be, valamint a php futtatás teljes tiltása a könyvtárban).

Igényelhető HTTPS is, valamint alapból mind FTP, mind POP3 és IMAP is elérhető titkosítással és van authentikált SMTP. Statisztika óránként frissül és természtesen jelszóval védett.
108

syrius

ene · 2007. Feb. 26. (H), 22.17
Hali,

a syrius-software-t én csak ajánlani tudom. Nekem VPS-em van náluk, és rendkívül meg vagyok velük elégedve. Eddig bármilyen problémám, kérdésem volt, szívesen és gyorsan segítettek. Az ő hibájukból leállás még nem volt.
89

Tárhely

nre · 2007. Feb. 8. (Cs), 11.12
Hello! Próbáld ki a mi tárhelyünket! Bruttó 15ezerért tudunk neked tárhelyet 500Mbyte php mysql websablonokkal,és webáruházat is tudsz magadnak aktiválni.
http://xweb-site.net ha érdekel írj emailt nre909##kukac##freemail.hu vagy msn címed írd le emailban....
90

komolyság?

Gal Kristof · 2007. Feb. 8. (Cs), 16.17
hogy akarod a komolyság (komolyan vehetőség) látszatát kelteni (már ha akarod...), ha freemailes címen akarsz kommunikálni üzleti ügyekben??
91

Na igen

Max Logan · 2007. Feb. 8. (Cs), 16.41
Nem akartam írni, de nekem is kb. ez volt az első gondolatom, főleg amikor az oldalt is megnéztem ...
92

Komolytalanság!

nre · 2007. Feb. 8. (Cs), 18.09
Aki elkezdte ezt a témát sztem már próbált nem egy komoly hatást keltő weboldalú webhosting szolgáltatót és nem jött be neki....A másik írhattam volna xweb##kukac##xweb-site.net email címet is, ez teljesen mind1 ugyis át van írányítva :)))) Lehet hogy a weblap nem elég komoly mert nem volt még rá annyi időm hogy normálisat csináljak neki a háttér elég komoly...De nekem 8 Legalább megmarad 500megám.....:))))))
93

Re

Max Logan · 2007. Feb. 8. (Cs), 19.15
Lehet, hogy a háttérben komoly a technika és van minőségi szolgáltatás, de ha ezt nem tudja tükrözni a honlap, akkor mivel akarod meggyőzni a user-eket, hogy pont téged válasszanak. A céges honlapot elvittük egy olyan szolgáltatóhoz, akinál a látszat csalt, és a háttérben vannak gondok. Most pedig mentünk egy olyan szolgáltatóhoz, akitől már kértem infókat mielőtt szóba álltam volna velük szerződés ügyileg és elég pozitív hatást keltettek bennem.

Jelenleg már tudom, hogy ha kell egy biztos szolgáltatás, akkor mindenre rá kell kérdezni, mert vannak olyan szolgáltatók akik jóval többnek láttatják magukat és a szolgáltatásukat mint amilyen. Egyébként pedig egy jó szolgáltatásnak, boltnak, stb. megy a híre, szóval ...

Ps.: Az meg miért jó, hogy a mail, amit nagy eséllyel saját magad hostolsz (vagy nem) át van irányítva egy free szolgáltatóhoz, amit én szívből gyűlölök (hogy miért azt kifejthetem, de itt elég off lenne)?

Ps. 2: Az oldal legfőképpen a template szagával és az 5 perc alatt összedobott kinézetével keltette bennem a nem túl pozitív hatást (angol kifejezések, vhol submenu cím az egyik oszlopban, stb.).

Ps. 3: Ha komoly a háttér én nem égetném magam egy ilyen honlappal, mert ez hosszú távon visszaüthet. Inkább egy szerényebb minimál design oldal legyen, de nagy informáicó tartalommal (nem utolsó sorban technikai paraméterek, milyen terhelést bírnak el a szerverek, milyen szerverek, stb.) ...
94

Ez jó tanács kössz:)

nre · 2007. Feb. 8. (Cs), 19.38
Az email csak azért van átírányítva mert ezt az emailt olvasom el minden nap nincs kedvem naponta százszor belépegetni másik szolgáltatókhoz...Ez a tárhely tényleg csak ugy össze lett dobva még nekem sem tetszik annyira,itt az ideje hogy csináljak másikat csak még nem volt idő ráá...
95

KicsitOff

janoszen · 2007. Feb. 8. (Cs), 19.44
Miért van az az érzésem, hogy nem a Te szerveredről van szó és nem is Magyarországon ül?

Csak egy pár adat. DNS record:

name class type data time to live
xweb-site.net IN MX
preference: 0
exchange: xweb-site.net
14400s (4h)
xweb-site.net IN SOA
server: ns15.myserverhosts.com
email: root##kukac##apollo.myserverhosts.com
serial: 2007020721
refresh: 86400
retry: 7200
expire: 3600000
minimum ttl: 86400
86400s (1d)
xweb-site.net IN NS ns15.myserverhosts.com 86400s (1d)
xweb-site.net IN NS ns16.myserverhosts.com 86400s (1d)
xweb-site.net IN A 64.38.21.194 14400s (4h)


Whois:

Domain Name: MYSERVERHOSTS.COM
   Registrar: GO DADDY SOFTWARE, INC.
   Whois Server: whois.godaddy.com
   Referral URL: http://registrar.godaddy.com
   Name Server: NS1.MYSERVERHOSTS.COM
   Name Server: NS2.MYSERVERHOSTS.COM
   Status: clientDeleteProhibited
   Status: clientRenewProhibited
   Status: clientTransferProhibited
   Status: clientUpdateProhibited
   Updated Date: 23-nov-2006
   Creation Date: 18-aug-2006
   Expiration Date: 18-aug-2007


... és valami Rick Brown névre szól a domain...

Traceroute:

...
  5    13 ms    12 ms    11 ms  bpt-b1-link.telia.net [213.248.76.189]
  6    29 ms    32 ms    29 ms  ffm-bb1-link.telia.net [80.91.250.118]
  7    38 ms    38 ms    38 ms  prs-bb1-pos7-0-0.telia.net [213.248.64.110]
  8    45 ms    45 ms    46 ms  ldn-bb1-pos7-2-0.telia.net [213.248.64.10]
  9   118 ms   118 ms   119 ms  nyk-bb1-link.telia.net [80.91.249.249]
 10   116 ms   168 ms   119 ms  nyk-b1-link.telia.net [213.248.83.226]
 11   115 ms   116 ms   116 ms  hurricane-113206-nyk-b1.c.telia.net [213.248.83.114]
 12   142 ms   143 ms   142 ms  pos9-0.gsr12012.chi.he.net [216.66.1.145]
 13   166 ms   167 ms   166 ms  g2-0.gsr12012.cf.fastservers.net [216.218.230.218]
 14   168 ms   168 ms   220 ms  galaxy.myserverhosts.com [64.38.46.42]


Valami nagyon fura a szerver körül... ráadásul a pingje se valami fényes. Az oldalon egy darab cégnév sincs. Meg tudod ezt magyarázni? Mert nem adsz túl sok okot arra, hogy bízzunk...
96

válasz

nre · 2007. Feb. 8. (Cs), 19.55
Szerver adatok: Intel® Xeon™,Dual Xeon 2.4 GHZ,1GB SDRAM,SCSI Drive,Red Hat Linux OS.
A szerverek az Egyesült Államokban, Texas államban Houstonban vannak elhelyezve.
A houstoni szerver kapcsolódása az internethez:
Time Warner Gigabit Link
Cogent Gigabit Link
Williams Gigabit Link
Az baj ha nem magyarországon ül a szerver? ha igen miért baj?
Viszonteladó vagyok de írjad meg nyugottan véleményedet,szivesen fogadom a kritikákat legalább tanulok belőle...
97

Ping, stb

janoszen · 2007. Feb. 8. (Cs), 20.26
Őszintén, szolgáltató létedre ezt nagyon illene tudni. Ha megnézed a ping időket, akkor láthatod, hogy pl. egy game szerver már nem futna el róla. Sok az idő, amíg kis hazánkba ér az adat.

A viszonteladás az egy necces dolog, nem ártana kicsit többet írni róla, hogy Te kezeled-e a szervert, stb., mert különben kicsit becsapva érezheti magát az ügyfél, ha nem vagy annyira flexibilis, mint a hasonló árkategóriába eső szolgáltatók.

Ami még nagyon nagy probléma, hogy kicsit noname szagú a dolog. Egyetlen darab név sincs kint sehol a honlapodon, se egy referencia, semmi. Illendő sürgősen javítani rajta.

Azt, hogy a nemzetközi szerződéskötés problémás, azt hiszem, nem kell taglalni, ezért különösen fontos, hogy kivel köt az ember szerződést.

Nem egy bizalmi alap, ha egy noname cég/ember/? egy idegen országban levő ismeretlen szerverrel és egy olyan honlappal, amelyiken vannak üresbe mutató linkek, sokat igér anélkül, hogy bármi ellenőrizhető háttere lenne a dolognak.

Őszintén szólva, szerintem, az egyetlen értelmes üzleti megoldás az az, ha olyan ügyfeleket keresel, akik az USA felé szeretnének üzletelni, mert akkor jó, ha ott a honlap.

Erről és a többi itt tedd hozzászólásodról pedig az jön le nekem, hogy sok mindent szeretnél, de kevés mindent tudsz (web ügyileg). Komolyan gondolkozz el az üzleti modelleden, hogy jó képet adsz-e magadról, ha összemásolgatott dolgokból csinálsz úgy szoftvereket / szolgáltatásokat, hogy ha kérdeznek valamit, igazából foggalmad sincs arról, hogy mit teszel. Legalább vegyél magad mellé valakit, aki ért hozzá, mert mint a topicban láthatod, azokból a szolgáltatókból, akikről süt, hogy gőzük nincs semmiről, van itthon is elég.
98

ok

nre · 2007. Feb. 8. (Cs), 20.31
Akkor törlöm és csinálok normálisat.....
99

uramatyám

Gal Kristof · 2007. Feb. 8. (Cs), 21.23
már ne haragudj, de ez nagyom kemény, amit csinálsz! :) azt se tudod kb mi fán terem a hostolás, de már viszonteladóskodsz, meg minden. hát én nem tudom mi kellene ahhoz, hogy ilyen helyre menjek, vagy ide küldjek valakit...

ez nem személyeskedés, ne haragudj meg a véleményemért, de hogy gondolod, hogy ilyen üzletbe belevágsz? mire számítasz?
100

Miért?

janoszen · 2007. Feb. 9. (P), 00.26
Szerinted, a hosting szolgáltatók főnökei azok, akik a technikai részleteket is uralják? Nem hiszem. Csak annyi kellene, hogy egy szakértő társat találjon és mehet jól a bolt.

Hacsak valakinek nincs valami komoly, ellenvetése, szerintem, ezt a témát le kellene zárni, mert 3 év múlva több ezer hosting szolgáltatóról olvashatunk véleményestül.
101

Mért lenne baj, ha több vélemény is lenne?

Max · 2007. Feb. 9. (P), 12.55
Én annak örülnék, ha itt olvashatnék még több véleményt, mivel a szolgáltatók a honlapjukon, hmmm... úgymond nem őszinték.. csak egymástól tudhatjuk meg, hogy milyen a tényleges minősége a szolgáltatásnak.

Én még máig nem találok normális szolgáltatót, pedig csak 500M, php, mysql, aldomain lehetőség kellene, 3ezer napi egyedi látogatóhoz, később remélem többhöz.

Ezért fizetnék évi 25-öt.

Eddig mindig gyenge helyeken voltam (interneteurope, intrex) mindegyiknél volt tiltás és gond.
Amit leírtam szerintam bele kell férnie a 25 ezres keretbe, mert felárat nem akarok fizetni a semmire.

Ha találok normálisat én megírom.
102

Re

Max Logan · 2007. Feb. 9. (P), 13.22
Mint írtam már fentebb most mentünk DataGlobe-tól Ultranet-hez. Eddig nagyon elégedett vagyok. Elég részletesen állítható admin felület; SSL titkosítás van minden szolgáltatáshoz. HTTPS-t évi 15-e ért adnak (IP-vel együtt), webmail alapból HTTPS-en megy. Napi szinten 2-2,5 millió oldaltöltést szolgálnak ki, szóval a terhelésed nem jelent nekik gondot. Kedden leadtuk a rendelést és tegnap már át voltak regelve a domain-ek, reggel már hozzájuk mutattak.

Most már úgy vagyok, hogy legikább a hosting cégektől a technikai paramétereket hiányolom. Ok, hogy leírják, hogy mit adnak, de hiányoznak sok helyen a pontos PHP, MySQL verziószámok, stb. Pedig ezek fontos dolgok. Most már tudom, hogy mire kell odafigyelnem ha szolgáltatót keresek, de egy kevésbé hozzáértő embernél ez nagyon nem egyértelmű. Tehát jó lenne ha lenne egy technikai paraméterek leírás minden szolgálatónál.

Pl. A DataGlobe-nál MySQL 4.1 van az UltraNet-nél meg 4.0 és már kapásból a phpMyAdmin dump-pal gondok voltak, azt megoldottam, mert rájöttem, hogy be kell állítani a 4.0 kompatibilitást exportnál. Utána jött a következő gond, mert ugye a 4.1-es UTF-8-ban tárol mindent én meg ISO 8859-2-ben dolgoztam php-ban. Nem volt gond, mert localhost-on is 4.1-es van és a konverziót a MySQL megoldotta. Szóval most php szinten is át kell térnem UTF 8-ra ami végülis a többnyelvű oldal miatt indokolt is.
106

cpanel.hu

BalPinter · 2007. Feb. 26. (H), 19.43
Mia tapasztalat http://cpanel.hu - ról?
107

Cpanel.hu - jó tapasztalatok

fberci · 2007. Feb. 26. (H), 20.58
Nekünk a cpanel.hu szponzorálja az oldalunkat. Már vagy másfél éve vagyunk náluk. Eddig nem volt semmi gond, amikor kellett, segítettek.
109

Több domain egy tárhelyen

sipigabi · 2007. Feb. 27. (K), 19.33
Sziasztok!

Olyan tárhely szolgáltatót keresek, ahová több domaint tudok elhelyezni egy tárhelyen (16-ot), most éppen ezért vagyok a dataglobenál. Néztem a mobicomot, ott talán +2000 Ft-ot kellene fizetni, illetve az ultranetet is, ott meg 2 v. 3 ftp usert adnak, gonolom egy ftp user=1 domain. Minőségi, korrekt szolgáltatást szeretnék, nagy (2000MB) tárhellyel, de természetesen meg is fizetném. Mondjuk ha a domainokért nem kellene külön fizetni, az jó lenne. Ismertek ilyet? És igazából php + társai természetesen kellenének. Köszi előre is!

Gábor
110

Re

Max Logan · 2007. Feb. 27. (K), 21.26
Röviden : UltraNet

Kicsit hosszabban:

Sztem minden szolgáltatónál megoldható a több domain egy tárhelyre dolog. Már csak azért is, mert ugye az tök mindegy, hogy a domain szerkesztésnél hova mutat a filerendszerben a root. Ultranetnél ugyanúgy tudod állítani a domain-eket, mint a DataGlobe-nál, sőt még jobban. Namost az UltraNet-ez vittük a céges tárhelyet 2 domain-nel (a DataGlobe-tól, fentebb olvashatod miért). Ha megvan a 16 domain-ed, tehát már be vannak regelve, akkor minden gond nélkül átregisztrálják őket. A 2 GB nem gond, mi 3-at kértünk. Az FTP account nen egyenlő a domain-nel. A legnagyobb csomagban van 3 db FTP user, tehát 3 ember kap egyedi FTP elérést. Aztán, hogy ezt hány ember használja az már részletkérdés.

Sztem írj az UltraNet-nek és kérj ajánlatot arra ami neked kell (mi pl. 3 GB tárhelyet és 10 GB mail tárhelyet kértünk (és kaptunk max. 100 e-mail-t), ami ugye nincs egyik csomagban sem).

Eddig nagyon bejött az ultranet nekünk. Korrektek, jó a szolgáltatás. Mi HTTPS-t is igényeltünk és mivel fsockopen-nel csatlakoztam volna a szerverünkhöz, amin az SAP fut, de nem ment jelezték (miután kérdeztem, hgoy miért nem megy), hogy a tűzfalban van tiltva. Írták, ha megírom az IP-t és a port-ot akkor beállítják a tűzfalon, hogy tudjak kommunikálni. Az admin felület elég részletes, szóval nagyon megéri. Nem sokkal drágább, mint a DataGlobe, viszont fényévekkel jobb a szolgáltatás.
111

Külön ftp

sipigabi · 2007. Feb. 27. (K), 22.08
Köszi a választ, kérek ajánlatot. Egy kérdésem van még, hogy ha 3 ftp user van, akkor 1-re beállítok mondjuk 5 domaint, és akkor aki felcsatlakozik, az mind az öthöz hozzá tud férni, vagy úgy mint a dataglobenél, hogy csak az övéhez? Jah, gondolom, hogy a drupalnál a rövidített webcímek futnak, és a . htaccess feltöltése után is működik :) Oh istenem, talán egy normális szolgáltató? :)

Azt írod, hogy a HTTPS-t igényeltétek, de alul alapopcióba írja, vagy az már csak lehetőség? Ja, gondolom szubdomain korlátlan. Az 1GBit/s azért elég jó :)

És a domain igénylólap miért pdf? :) Nem tudok kézzel írni, és nem is akarok 16 domain átregisztrációt :)

Köszi, Gábor
112

Re

Max Logan · 2007. Feb. 27. (K), 23.32
Na az FTP-t is említsed meg, hogy neked mennyi kellene, mert így olcsóbban fogod megúszni, mint ha +x FTP account-ot kérsz (ugye ez ott van az árlistában). De áthidaló megoldásként csinálhatod azt, hogy létrehozol három könyvtárat és minden könytárban 5-5 honlap www_root-ja lesz (www_valami_hu, www_barmi_com, stb.) és így 3 FTP account-tal tudod kezelni a tárhelyeket, viszont jön a kérdés, hogy az ügyfelek (mert gondolom, hogy erről van szó) nem fognak-e túrkálni a másik www_root-jában. De én inkább az első megoldást ajánlanám (sztem jó árat fogsz kapni).

Igen, csak lehetőség. 10e a HTTPS / év + 5e az IP, tehát 15e / év a HTTPS.

Gondolom pont azért PDF, hogy ne tudjál beleszerkeszteni (tartalom védelem), meg hát haladunk a korral (és nem utolsó sorban platformfüggetlen formátum). Két megoldás van. Vagy fogod pl. egy Adobe Acrobat-tal és beleszerkesztesz, már ha nincs jelszóval védve, vagy kinyomtatod és kézzel kitöltöd. Ez utóbbi talán jogos is, mert hát ugye hivatalos doksi, de sztem ha jelzed, hogy neked 16 domain-ed lenne átregelve, akkor lesznek olyan jó arcok és adnak egy .doc-ot és nyomtatás után már csak alá kell írni.
113

Köszi

sipigabi · 2007. Feb. 28. (Sze), 11.48
Végülis nem gond, mert az ügyfelek igazából nem turkásznak úgy sem az ftp-be, max egy kettő, szóval megoldahtó minden. Köszi a segítséget, meglátjuk, milyen ajánlatot kapok.

Gábor
114

külföld

moltisanti · 2007. Már. 25. (V), 23.51
Nem olvastam végig a threadet és tényleg nem szeretnék egyik magyar szolgáltatónak sem antireklámot csinálni, de nekem havi kb. 9usd-ért van a HostGatornál 100Gbyte tárhelyes 1000Gbyte forglmi limites csomagom. Ingyen bármennyi addon domain hozzadható, bármennyi mySQL stb.
116

MySQL adatbázisok

sipigabi · 2007. Május. 27. (V), 12.00
Sziasztok!

Egy amatőr kérdésem lenne még a tárhelyszolgáltatókkal kapcsolatban. Még mindig a dataglobenél vagyok, ahol eddig nem volt gond az adatbázisok száma, mert korlátlan. DE váltanék a fenti ultranethez, onnan kaptam is jó árajánlatot, de itt az adatbázisok száma 3. Kérdésem az, hogy akkor csak 3 oldalhoz tudok adatbázist rendelni, így pl.: 3 drupal alapú weblapot üzemeltetni? (tudom, lehet egy adatbázisból valahogy több drupalt is, de nemcsak drupal alapú oldalakról van szó) Vagy 1 adatbázison belül lehet több domain-t, több weblapot is kiszolgálni? Köszi előre is, és bocs az amatőr kérdésért.

Gábor
117

Re

Max Logan · 2007. Május. 27. (V), 14.05
Drupalt nem ismerem, de egy áthidaló megoldás az, hogy adsz az egyes oldalak tábláinak egy prefixet, ami egyértelműen elkülöníti, hogy melyik site-hoz tartozik az oldal (bár ez csak saját oldalaknál megoldás, mert felvet (adat)biztonsági kérdéseket).

A legtisztább megoldás egyértelműen a külön adatbázis (ez mondjuk nekem is szimpatikus a DataGlobe-nál, de a sok hülyeségük miatt júniusban költözök az UltraNet-hez), de ha utólak kell rendelni + adatbázist, akkor az éve 3.000 + ÁFA.
118

Megyek én is :)

sipigabi · 2007. Május. 27. (V), 17.43
Igen, a drupalnál is hallottan prefixről, akkor ezzel megoldható, köszi a segítséget! Amúgy én is költözök júniusban hozzájuk :)
119

kérdés

TIV · 2007. Május. 27. (V), 20.24
Üdv!

Kinéztem magamnak egy szolgáltatót, 3gbps belföld, 1gbps külföldi sávval. a problémám az, hogy PHP 4.4.2.1 és MySQL 4.0.26 ot ad hozzá, amit én elöregedettnek tartok...miért van ez? Ezek vmi extra biztonságos verziók? vagy miért??

kösziii
120

Lusta updatelni vagy compat

janoszen · 2007. Május. 27. (V), 20.36
Vagy lusta frissíteni vagy sok az olyan ügyfele, akinek PHP5-ön nem biztos, hogy működik a programja. Ha megnézed az 5-ös PHP nem fejlettebb vagy mi bizonyos szempontból, hanem más.

Más: tényleg le kéne zárni ezt a topicot.
121

Egy tárhely ajánlat ...

moszinet · 2007. Jún. 8. (P), 21.10
Szerintem próbáld ki a www.hostingabc.hu-n levő tárhelyet. Elég olcsó és megbízható is ;) ...
122

Megbízható?

janoszen · 2007. Jún. 9. (Szo), 09.50
Honnan veszed, hogy egy magánszemély a megbízhatóság jele? Egyébként szép húzás hogy magadat reklámozod, de inkább azt mondd meg, hogy pl tudsz-e számlát adni. Nyilván nem az idők végezetéig ingyér adsz mindent.

Plusz illik föltűntetni, ha valamilyen kapcsolatban állsz a reklámozott oldallal...

Más: ezt a témát tényleg le kéne zárni...
123

Igen. Megbízható :)

moszinet · 2007. Jún. 19. (K), 00.57
Nem kell számlát adni, mert igenis az 'idők végezetéig' ingyér adunk mindent. Nem vagyunk az egyedüliek Magyarországon ...
De ha te akarsz fizetni nekünk akkor természetesen adunk számlát :p
124

Hogy éri meg?

janoszen · 2007. Jún. 19. (K), 08.19
Hogy éri ez meg nektek?
125

Az oldalon megnézheted :p

moszinet · 2007. Jún. 22. (P), 18.20
Az oldalon nagyjából le van írva, hogy hogyan...
136

paraszt vakitas

city99 · 2007. Júl. 12. (Cs), 09.22
hat hogy erne meg neki le van irva
Jelen pillanatban vannak szponzorok akik fentartják ezt a szolgáltatást és a későbbiekben lesz az oldalon egy PayPal -on keresztül működő adományozó rendszer, ahol ha valaki hozzá szeretne járulni ennek az ingyenes szolgáltatásnak a fentartásához, akkor megteheti.


Egyszeru marketing fogas az egesz, tonkre tenni masokat, magunkhoz kotni a megrendeloket, aztan adomany szoveggel beszedni a penzt, ha megse jon ossze akkor jon a kenyszerites, vagy a val vonogatas mellet, hmm fiuk mi nem valaltunk semmi kotelezetseget szoveg.
126

Megbizható tárhely

molnaram · 2007. Jún. 27. (Sze), 11.02
Nézzétek meg ezt....szolgáltatásbarát és nem elszállt árak:
http://pannako.hu/alap-tar.html
127

fura

Gal Kristof · 2007. Jún. 27. (Sze), 13.59
mindig fura, ha valaki magát ajánlja, de sok sikert!
128

jótárhely

vargazoltan · 2007. Jún. 27. (Sze), 15.00
info##kukac##futureweb.hu

ide írj, hogy mennyi tárhelyre van szükséged. biztosan meg tudtok egyezni. az interware-nál van a szerver. tuti minőség!
129

Uristeen

janoszen · 2007. Jún. 27. (Sze), 15.27
Uristen, hogy kapcsolom le a hangot? És miért megy el az egerem alól a web mail amikor rá akarok kattintani?

A minőségre pedig: milyen a redundancia? Milyen az adatmentés? Milyen backup-lehetőségek vannak?
130

jótárhely

vargazoltan · 2007. Jún. 27. (Sze), 15.36
Futureweb szerver:

ibm xseries 360. 1 vagy 2 GB ECC RAM (hibatűrő), scsi winyók raidbe, 4db 1,6GHz-es Intel P4, 3db redundáns tápegység, adatmentés napi rendszerességgel...
131

automata?

Gal Kristof · 2007. Jún. 27. (Sze), 18.29
valami automata írja ezeket a nevedben? úgy látod tárhelyre van szükségem vagy a szerverek paramétereire?

nem igazán értem... érdekes üzletpolitika.
132

-s

vargazoltan · 2007. Jún. 28. (Cs), 00.14
valami nem tetszik?! ha nem kell segítség, miért kérdezel, miért okoskodsz?!
133

uhh

Gal Kristof · 2007. Jún. 28. (Cs), 10.44
szerinted kéreztem tőled bármit is? erre jössz és elkezded magad ajánlgatni... vicc.
135

Álljon meg a menet

janoszen · 2007. Júl. 12. (Cs), 08.34
Azért álljon meg a menet! Beesel egy fórumba, belespamelsz az első utadba eső témába, ami úgy gondolod hogy jó lehet neked ingyenreklámnak és utána még le is ugatsz egy a közösség aktív részét képező tagot? Mégis mekkora arcod van?

Először tanulj meg helyesen írni (pl. a mondatokat nagy betűvel kezdjük, stb), tegyél valamit valakiért ne csak a saját pénztárcádat nézd aztán lehet nagy a szád.
134

Dataglobe

segiun · 2007. Júl. 11. (Sze), 20.28
A Dataglobe csütörtökön törölte a teljes tartalmam (valószinűleg túlvállalta magát), majd arra hivatkozott, hogy egy hacker volt.

Ezután az ügyfélszolgálat, pontosabban a technikai ügyfélszolgálat, konkrétan Balogh Patrik cégtulajdonos Úr (sz. 1983.02.10, a.n. Simány Margit) (az adatok nyivános adatbázisokból származnak!) simán lehülyézett, és közölte, hogy csak akkor írjak, ha segítséget szeretnék. Szerettem volna, hogy visszaállítsák, de az sajnos nem sikerült neki (ha nem akarom, akkor nekem se sikerül).

Szerintem ez nem szolgáltató...
137

Re: DataGlobe

Max Logan · 2007. Júl. 14. (Szo), 16.56
DataGlobe-ról csak annyit, hogy lassan 1 hónapja egy pénteki nappal felmondtam a szerződésem (amit vissza is igazoltak, hogy ok és pénteken törlik az account-ot), de az account-om még mindig él az e-mail címekkel együtt. Ez semmi. A DataGlobe szerverein lévő mailbox-okba a mai napig jönne spam-ek (pedig a domain már az új szolgáltatóhoz mutat). Ha a saját hálózatukból küldenek mail-t (pl. ügyfélszolgálatuk), akkor nem kapom meg az új szolgáltatónál a leveleket, mert a saját gépeiken lévő mailbox-ba mennek.

Ezek után no comment ...
138

Re: DataGlobe

farkaskutya · 2007. Júl. 17. (K), 20.32
Ha érdekel még tárhely akkor keres meg mail-en. Egy hónapot adok kipróbálni, ha tetszik akkor maradsz ha nem akkor semmi gond.
140

Ultranet tapasztalatok

garamiz · 2007. Nov. 12. (H), 02.34
Szia

Érdekelne, hogy Ultranettel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Mert az ajánlat így elsőre jónak tűnik.

Üdv.
141

Tapasztalatok

Max Logan · 2007. Nov. 12. (H), 09.45
Segítőkész Support, stabil működés, megbízható szolgáltatások. Ajánlom mindenkinek.
144

Ultranet

garamiz · 2007. Nov. 12. (H), 20.47
Akkor úgy néz ki, hogy Ultranet lesz, ami még számításba jöhet az a W3Host.
Erről (W3Host) valakinek tapasztalat esetleg?
139

dataglobe

ballor · 2007. Szep. 6. (Cs), 15.46
én is itt vagyok náluk, elég érdekes lassulásokat, lapkieséseket tapasztalok mostanában
eddig nagyon nem zavart, de már kezd idegelni

jelzem sorban a kieséseket és a lassulásokat

nagyon gondolkozom a váltáson
142

silihost

Gully Foyle · 2007. Nov. 12. (H), 10.43
Én több, mint 10 weboldalt vittem a Silihost-hoz, és eddig elégedett vagyok velük. Szó szerint kb. 30 egyéb megfizethető tárhelyet teszteltem (ahol nem adtak teszt tárhelyet, azok élből kiestek), szóval rengeteg energiám ráment, mire találtam egy számomra teljesen megfelelő tárhely szolgáltatót. Mellesleg külföldről nézve is nagyon gyorsak az oldalak.
143

Csatlakozom

Wabbitseason · 2007. Nov. 12. (H), 11.00
Hasonló a tapasztalatom, a Silihost.hu megbízható tárhelyszolgáltatónak tűnik.
145

NLG-System VPS bérlés

dafyfy · 2007. Nov. 13. (K), 18.57
Valaki használja ezt: http://www.nlgsys.net/index.php?page=vps

Ha igen irjatok véleményt! Kössy!
146

tárhely

Ylgoroth · 2007. Nov. 29. (Cs), 14.58
Most találkoztam egy jó tárhellyel. Gyorsan megvolt amit akartam. http://easyweblap.com/ csak ajánlani tudom :D
147

tárhelyszolgáltató

Blackjack · 2007. Dec. 18. (K), 14.30
Én is ajánlanék egy nagyon jó tárhelyszolgáltatót és elég megbízhatók az áraik pedig elfogadhatók www.web-mester.hu
148

nemes gesztus

gex · 2007. Dec. 18. (K), 17.07
igazán rendes vagy, hogy csak azért végigmentél az egész regisztrációs hercehurcán, hogy ezt megoszthasd velünk. :D
149

10 Gb tárhely

Dylan · 2008. Jún. 11. (Sze), 11.36
Sziasztok,

Sürgősen szükségünk lenne egy megbízható MO-i tárhelyre, minimum 10 Gb hellyel.
Ami fontos:
- legyen korrekt admin felület (állítható email, ftp, subdomain, cron, htaccess),
- bírja a napi átlag 5 Gb adatforgalmat (nem warez),
- bírja a napi átlag 1800 egyedi látogatót, és kb 5000 oldalletöltést
- ne legyen elszállva az árakkal... (tudom, ez necces)
- php, mysql futtatás

Előre is köszönöm a segítséget!
150

Intrex sux

mezes · 2008. Aug. 21. (Cs), 21.53
Intrex tapasztalat:
Boldogan jöttem hozzájuk, olcsó, ajánlotta egy ismerõsöm, minden.

Aztán egy-két érdeklõdõ levélre nem reagáltak de még nem sejtettem hogy gáz lesz.
(Telefonon párszori próbálásra sikerült megtudakolnom - tehát még elment.)
Aztán kb 1-2 hónap hawaii után egyszer csak elcsesztek vmit az adatbázison és minden ékezet (õÕûÛ)
?-re váltott (elég sok melómat érintette).
Írtam a levelet hogy mivan - semmi válasz.
próbáltam hívni pár napig - nem veszik fel.
Aztán kb 2 hét után (!!!) jött az egyik levélre válaszul, hogy elbasztak egy konfigot
egy másik tárhelybérlõ miatt és én is emiatt szívok...
Írtam rá hogy iziben rakják rendbe mert 2 hete nem merem az adatbázist tölteni az ékezetes adatokkal
-> el vagyok maradva a lap indtással miattuk.
kb 1 hét múlva 1 levél (persze noszogató levelek után) azt írja "Megoldva". Lelkesen
belenézek és csak az egyik táblát tették rendbe...
Írom hogy kevés és hogy mindet és hogy a béna életbe már (3. hétnél járunk)... semmi...
Aztán telefonon elérem õket és srácot is "Róbert" aki csinálja és kiderül hogy bizony nemcsak konfig kell
hanem kézzel kell updatelgetni karakterket amit elsõ pár mondatban még el akart titkolni...
Mondam nembaj ekkor meg ekkorig meg tudja-e csinálni (kb 2 napot kapott rá) mondtam hogy feltétlen jelezzen vissza
mondta ok.
Semmi jelzés, csak látom hogy egy x nappal korábbi mentést betöltött és még mindíg szar minden ékezet és
már az azóta bevitt nem ékezetes cuccaim is kukában...
Pánik, telefon megbeszélés - már letegezem mert lámának tartom ezt a hozzáállást
(gondoltam valami huszadrangú dba ember...)
Lelkére kötöm mit csináljon (tudom hogy kb 20 perces feladatot kell csinálnia) megigéri hogy ma vagy
holnap reggel meglesz és jelzi ha kész - másnap hívom hogymivanmá - nincs is benn...
na mondom elég, kérem a fõnökét... "nincs, õ az ügyvezetõ" - paff...
(ezzel azt akarom mondani, hogy az Intrex-et nem javaslom :) )