ugrás a tartalomhoz

Blogrmarkba küldöm az összes RSS találatomat(?)

Jano · 2006. Aug. 9. (Sze), 11.00
Egy ALA cikk blogmarkja kapcsán vetődött fel a kérdés, hogy vajon szükség van-e arra, hogy egy másik web fejlesztéssel foglalkozó oldal (szinte) minden cikke bekerüljön-e a Weblabor blogmarkjai közé.

Az én véleményem, hogy erre nincs szükség azon nagy oldalak esetében ami valószínűleg ugyis minden olvasónak be van bookmarkolva, RSS-be rakva, mert így a blogmarkok csak egyszerű RSS aggregátorra silányulnak a válogatot, valóban érdekes linkek helyett.

Ti mit gondoltok?
 
1

szerintem se

Hojtsy Gábor · 2006. Aug. 9. (Sze), 11.12
ALA-t én is szoktam blogmarkolni, ha nekem érdekes dolgok tűnnek fel ott. Sajnos/szerencsére az ALA általában igencsak érdekes dolgokról ír. Ami a blogmarkjainknak (vagy linkblogunknak, ahogy máshol szokás hívni) plusz lehetősége a te RSS olvasódon túl, hogy itt a közösség is hozzászólhat, és elmondhatja véleményét. Én az eredeti hozzászólásodat az ALA blogmark kapcsán úgy értelmeztem, hogy általában szorítsuk vissza a blogmarkokat a blog bejegyzések javára. Ott ezt írtad:
Én meg azt tartanám jónak, hogy ne legyenek blogmarkolva az ALA cikkek. A Weblabornak nem egy RSS aggregátorként kell működnie. Ha valami nagyon érdekes cikk jelenik meg akkor meg írjon a beküldő még 3 mondatot hozzá és legyen blog bejegyzás, vagy hír belőle.
Szerintem a blogmarkoknak nem csak az az értéke, hogy egy emberileg többszörösen szűrt webfejlesztői aggregátor, hanem hogy itt hozzá lehet szólni, meg lehet vitatni a blogmark által mutatott témát. Ha valami értelme van az ALA cikkek blogmarkolásának, akkor legalább ennyi.