ugrás a tartalomhoz

Weboldal költöztetés

janoo · 2015. Okt. 15. (Cs), 08.01
Hi,

Szerintetek mi a legjobb módszer a weboldal költöztetésére? Ugyebár ilyenkor szeret vacakolni a weboldal, amikor új tárhelyre költözteted, és a DNS szerverek még nem álltak át.

Hogy lehetne ezt a hibát kiküszöbölni? hogy mindenki azonnal az új tárhelyről kérje le az oldalt.

Gondoltam olyanra is, hogy talán egy .htaccess-be beletenni egy átirányítást, hogy az új IP-ről kérje be az oldalt, de nem tudom, hogy ez nem-e okozna gubancokat.

Nomeg ott van a levelezés is. Jó lenne ha a levelek is azonnal az új tárhelyre érkeznének meg, és nem össze vissza...

Szerintetek mi a legjobb módszer tárhelyváltáskor?!
Ti hogy csináljátok?


-- érdekes hogy nem találok semmi infót ezzel kapcsolatban, pedig biztos sokunknak meggyűlt már a baja az ebből fakadó fennakadásokból... vagy csak rossz helyen keresem?!

előre is köszi az ötleteket!
 
1

Karbantartas

janoszen · 2015. Okt. 15. (Cs), 11.52
Uj hely elokeszit, hosts fileba beir az uj IP cimet, tesztel. Ezutan TTL levesz a DNS-en, karbantartasi ablak, atmasol ujra, DNS atallit. Ha atallt, az uj helyen mukodik. Lesz kb 10-15 perc leallasod ha jol csinalod.
2

köszi

janoo · 2015. Okt. 16. (P), 08.28
köszi szépen, utána nézek ennek a dolognak :)
3

Hova

jasonfxx · 2015. Dec. 24. (Cs), 11.03
En egy egesz WP oldalt szeretnek koltoztetni. Valaki tudja hogz ez egy egyszeru dolog lenne?
Peldaul how to make money online weboldalomat. Vagy meg jobb lenne ay egesz cuccot rajta.

Koszi a segitseget.
4

[quote] En egy egesz WP

9072ricsi · 2015. Dec. 28. (H), 01.43
En egy egesz WP oldalt szeretnek koltoztetni.


FTP-n megy a Wordpress?
5

Egy kicsit elkanyarodik az

smokey · 2015. Dec. 28. (H), 23.04
Egy kicsit elkanyarodik az eredeti témától, de talán nem árt helyre rakni néhány dolgot. A webalkalmazások nem FTP-n futnak ("mennek"). AZ FTP (File Transfer Protocol) lehetőséget biztosít arra, hogy fájlokat mozgass az interneten, de így magában nem csinál semmit, és nem is tud semmit sem csinálni. A tárhelyszolgáltatók a tárhelyedhez FTP segítségével biztosítanak hozzáférést (általában, és/de nem kizárólag ilyen módon).

A szerver gépen, amin a tárhelyed fizikailag elhelyezkedik fut egy FTP szerver, amihez egy FTP klienssel tudsz csatlakozni. A kliens a parancsokat küld a szervernek, az pedig megfelelő módon reagál, ha tud.

Tegyük fel, hogy van egy tárhelyed, amihez hozzáférsz FTP segítségével, és a tárhelyedre feltöltesz egy WordPress-t. Ebben a pillanatban semmi más nem történt, csak felmásoltál egy másik helyre néhány fájlt.

Egy - maradjunk a PHP-s példánál - webalkalmazás futtatásához megfelelő szerver alkalmazás kell (Apache, nginx, IIS, stb), ami tudja kezelni a szerverre érkező kéréseket. Ez az szerver alkalmazás a beérkezett HTTP kérést (az egyszerűség kedvéért most csak legyen HTTP) a PHP modul segítségével lekezeli, és a PHP kód segítségével feldolgozza a azt, majd ugyanezen az úton válaszol valamit.

Egy nagyon egyszerű klasszikus példával ismét nézzük mi történik:

1. A tárhelyszolgáltatód szerver gépén - aminek tegyük fel, hogy egy IP címe van - fut egy webszerver alkalmazás, pl. Apache, amit egy domain szolgáltatás segítségével egy felhasználó könnyedén meg tud címezni, pl. egy egyszerű böngészővel.

2. A te felhasználónevedhez rendelt domain(ek) egy tárhelyre, vagyis egy egyszerű könyvtárra mutat(nak), amihez egy FTP kliens segítségével hozzáférsz, hiszen ugyanezen a szervergépen fut egy FTP szerver alkalmazás is, ahol a felhasználóneved regisztrálva van, és ami biztosítja a hozzáférést a tárhelyeden levő dolgaidhoz.

3. Beérkezik a kérés a webszerverre, a domainedhez társított könyvtárban található PHP alkalmazás lefut < a PHP ALKALMAZÁSOKAT TEHÁT EGY WEBSZERVER FUTTATJA, AMINEK A MEGFELELŐ KÖNYVTÁRÁHOZ FTP SZOLGÁLTATÁS SEGÍTSÉGÉVEL FÉRSZ HOZZÁ.

Bocs ha kicsit sokszor ismételtem magam, de így talán egyszerűbben látod, mire gondolok.

Kérdésedre a válasz, FTP-n nem megy a WordPress, viszont ha az FTP kapcsolatod segítségével egy webszerver könyvtárába tudsz fájlokat feltölteni, és ehhez a könyvtárhoz egy domain/aldomain segítségével hozzáférsz, és a webszerver futtat megfelelő verziójú PHP-t, illetve van még MySQL adatbázis is, akkor a WP oldal simán működhet.
6

Köszi :D

9072ricsi · 2015. Dec. 29. (K), 12.02
Szia. Köszi a segítséget. :D

Boldog újévet kívánok!