ugrás a tartalomhoz

Caldav, Cardav szerver megvalósítása PHP-ban

voidnull · 2014. Jan. 31. (P), 21.48
Sziasztok, egy egyszerű (nem szabványkövető) Caldav, Cardav implementálásra lenne szükségem PHP-ben, ami nem támaszkodik semmiféle összetett könyvtárra csak egyszerű PHP. Tulajdonképpen elég lenne IOS és OSX kliensekkel való kompatibilitás.

Amit találtam eddig a neten az vagy nagyon összetett volt (próbált megfelelni az egész Webdavos szabványnak), vagy leálltak a fejlesztésével.

Tud valaki valami működő képes megoldást? Vagy ha valakinek van saját megvalósítása akkor egyeztessünk.
 
1

DAV

janoszen · 2014. Feb. 1. (Szo), 03.35
Az a baj, hogy a WebDAV szabvany, aminek a kiegeszitese a CalDAV illetve a CardDAV, meglehetosen komplex. Innentol kezdve ha tenyleg szabvanykoveto akarsz lenni, akkor az igen nagy macera, csomo mindent implementalnod kell, amire igazabol semmi szukseg nem volna. Mindazonaltal ezek az egyetlen igazan elterjedt szabvanyok naptar- es kontaktszinkronizalasra.

Ami a megvalositast illeti, altalaban a mindenfele groupware-kben talalsz ilyeneket, de pl. az OwnCloudnak is van megfelelo modulja. Kerdes, hogy erre egyaltalan a PHP a megfelelo technologia-e.
2

Ezért is írtam, hogy nem

voidnull · 2014. Feb. 1. (Szo), 18.43
Ezért is írtam, hogy nem szeretném szabványkövetőre, elég ha az Apple cuccaival lehet hozzá kapcsolódni. A Radicale valami ilyesmi megközelítéssel készült (Pythonban), ők sem akarták az egész Webdavos történetet megvalósítani. Valószínűleg nem a PHP a legjobb, de a program többi része ebben íródott.