ugrás a tartalomhoz

Webes adminisztráció (Linux)

Karvaly84 · 2012. Ápr. 6. (P), 00.28
Helló guruk!

Nem vagyok jártas üzemeltetésben, és nem is akarok túlzottan az lenni, ezért nem tudom mik a jó megoldások a fent említett kérdésben.

Windows környezetben futtatnék Linuxot virtualizációval, és ehhez keresek egy olyan megoldást, mint pl. a WebYaST SUSE Linuxra. Szeretnék Debian alapú disztróval dolgozni, Apache-ot, MySQL-t, FTP-t, stb konfigurálni könnyen ha lehet. Ismerem nagyjából a Webmin nevű eszközt, de valami fejlettebbre gondolnék, hogy létezik e ez mellet még más megoldás is esetleg? Vagy ti mit ajánlanátok? A konzolon és a vi-n kívül persze...
 
1

Ha beszarik

janoszen · 2012. Ápr. 6. (P), 08.02
Az a bajom az ilyen eszközökkel, hogy ha beszarik, nem fogsz tudni vele mit csinálni. Akármelyik mellett döntesz, mindenképp szerződj le egy rendszergazdával, aki standbyban van arra az esetre, hogy nem tudod megoldani.

Szerk: adott esetben beszeljunk rola privatban.
2

Köszönöm a felajánlást de nem

Karvaly84 · 2012. Ápr. 6. (P), 16.29
Köszönöm a felajánlást de nem olyan komoly a dolog :) Csak egy fejlesztői/teszt környezetet szeretnék kialakítani otthoni lan hálózaton, és erre keresek valami kényelmes megoldást. Leginkább egy LAMP környezet a cél + Tomcat-el, plusz pár apróság.
3

Tutorial

janoszen · 2012. Ápr. 6. (P), 22.22
Ha szeretnéd, inkább egyeztessünk privátban, a Médiabirodalom blogra szívesen írok ilyesmiről tutorialt.